Madeleine ”räkmackan” Bernadotte

Den svenska kungen bestämde sig för val-
språket ”För Sverige i tiden”, något som kan tyckas tämligen absurt med tanke på att klassklyftorna ökar dramatiskt samtidigt som hans egen dotter glider omkring som på en räksmörgås, på skattebetalarnas bekostnad.

AB: ”Inne i riksdagen diskuterade ledamöterna i går den höga ungdomsarbetslösheten. Bara en halvtimme bort syns dess yttersta konsekvenser: krossat glas, gatstenar och den nerbrunna Rinkebyakademien. Sommarlovet har precis börjat och brandlukten blandas med den söta doften från nyponrosorna runt skolområdet.”

Och det är inte bara i Rinkeby som motsät-
tningarna kommer upp till ytan, i praktiskt taget hela landet så blir det alltmer tydligt att alliansen satsar på dem som redan har det bra, och de som får betala priset är förstås de arbetslösa, pensionärer och de sjuka. Kungens egen dotter befinner sig omväxlande i New York, Sverige och i Miami, Florida. Orsaken är att hon försmåtts, något som hon uppenbarligen behöver en mer än månadslång ”semester” för att överleva, och det är vi skattebetalare som står för kostnaderna.

En vanlig svensk kvinna hade tvingats till jobbet, möjligen skulle hon kunna stanna hemma från arbetet en dag, men knappast mer. Det mest troliga är att hon hade gått till arbetet trots sin kärlekssorg, så att det är skillnad på folk och folk råder det ingen som helst tvekan om, en skillnad som ökar hela tiden. Hemma i fosterlandet så har TV och kvällspress helt tappat besinningen. TV ägnar stora delar av tablån åt kungafjäsk i koncentrerad form och den allsidighet som Sveriges Television ska uppvisa enligt avtalet med staten är fullständigt osynlig för tittarna. För närvarande är det minst ett program om dagen som handlar om bröllopet, slotten och kungahusets historia.

Nu ska dessutom både SVT och TV4 endera dagen starta något slags ”Bröllopsstudio” där man ska direktsända varje dag fram till det att bröllopet är över. Det hade givetvis varit mer angeläget att sända från en arbetsförmedling varje dag. TV hade kunnat skicka ut en av sina OB-bussar på Sverigeturné för att varje dag intervjua arbetslösa på olika platser i landet. Där kunde de drabbade få komma till tals och berätta vad de anser om den del av befolkningen som gömmer sig i Riksdagshuset. Dess-
utom kunde man fråga ung som gammal bland förmedlingens besökare om vad just de ansåg borde förändras.

Men av detta syns ingenting. Nu handlar det bara om Victoria och hennes fästman, eller så handlar det om det kungliga slottet eller slotten. Vi får följa kungabarnen på Haga samtidigt som det centrala är att det återigen ska bli bebisar i familjen så att fjäsket och det odemokratiska statsskicket kan fortsätta i evig tid. Nu finns det tecken som tyder på att folk börjat tröttna på det rojalistiska eländet. Bussar och tåg har fått ställas in på grund av bristande intresse, och hotellen har berättat att de inte alls är fullbokade.

Men Sveriges Television tycks vara tondöva. Det man borde ägna tid åt är att prata med ungdomarna i Rinkeby. Ansvariga ministrar borde också vara på plats och svara på frågan om vad de ska göra åt ungdomsarbetslöshet och segregation. Men av detta syns inte ett spår, precis som av prinsessan Madeleine, en människa har en skyddad anställning utan arbetsplikt, anställd på livstid för att glida omkring på sin räkmacka med specialsydda klänningar från modehusen i Paris.

i Tags: , , , , , , , , , ab1 ex12 svd1 dn1 Läs oxo: kulturbloggen annarkia t

  23 comments for “Madeleine ”räkmackan” Bernadotte

 1. Gunnar W
  10 juni, 2010 at 08:01

  Hela historien om Madeleine är en skandal från början till slut. Vilken svenska skulle ha råd att dra till USA i månader bör att hennes fästman hade sex med andra kvinnor också?

 2. Karl P Dahl
  10 juni, 2010 at 08:50

  Monarkin måste avskaffas för att den är – odemokratisk. Man kan inte ärva landets högsta ämbete. Låt gå för monarki, men då ska vi ocdkså välja kung vart fjärde år.

 3. Mr Global
  10 juni, 2010 at 09:26

  Bra inlägg! Tack!

 4. Kim
  10 juni, 2010 at 09:35

  När det gäller om monarki är demokratiskt eller inte, så ja monarkin är demokratisk tack vare att 75% av sveriges befolkning vill ha monarki.

  Det som skulle vara odemokratiskt vore att avskaffa monarkin för att en liten minoritet vill det.

  • 10 juni, 2010 at 09:39

   Om en majoritet av landets riksdagsledamöter vill avskaffa monarkin så vore det demokrati.

   Sedan tycker jag att du bör lita till de senaste opinionsmätningarna och sluta fantisera ihop egna siffror!

  • 10 juni, 2010 at 18:02

   Förmodligen 75 % av Monarki kramarna du avser då Kim. De övriga 25 % av dem är väl för portvinsberusade för att veta vad som händer.
   Vill gärna se var du har för statistiska belägg för påståendet om 75 %. Är de egen fabricerade?

 5. Vojne
  10 juni, 2010 at 09:50

  Rätt så ta bort kunga huset för vem tror på kungar o prinsar, sen när vi ändå håller på ta bort julafonen med för vem tror på jultomten, påsken med jesus och gud vilka falsarium. Nej folk ska arbeta dessa dagar o göra rätt för sig och inte vara hemma o lata sig. Midsommar kan vi ta bort med det är en helt knäpp tradition folk som dansar runt en klädd stång.
  Traditioner är bara skit håller med, och ingen skall ärva titlar och annat Ingvar Kamprad där bör barnen inte få ärva inte heller bör någon få ärva VD titeln i Hennes Mauritz, och det hemska är ju med de barnen de har ju också råd att åka till USA om de får nobben av sin partner.

  • Tharand
   10 juni, 2010 at 20:30

   Kapitalistisk monarki brukar det kallas utomlands, the Economist skrev en artikel om fenomenet för ett tag sedan… Det nya är annars att låta döttrarna få en plats i styrelsen hos pappsens företag direkt efter Handels. Eftersom de är kvinnor är det inte lika pk att kritisera dem trots att de har total avsaknad av tidigare arbetslivserfarenhet. Genom att de är unga, kvinnor och är uppvuxna med företaget anses de ha ovärdeliga kompetenser… Om de åker till USA betalar de åtminstone för sin resa själva…

 6. Vojne
  10 juni, 2010 at 09:54

  Ett litet PS till lägg ner kvällstidningarna med de som verkligen lever idag på detta falsarium med Victoria på 10 sidor skriver de glatt om hur Victoria gör ditt o datt med Daniel sen på kultursidan vill de ta bort kungahuset. Smart tänkt. Nej fram med löpsedlar att allt ska bort sen väljer vi någon jösse som president var 4:e år som kostar lite pengar. Vi har ju en jösse hare statsministern (oavsett partifärg) räcker med han som flyger o flänger och ej får nåt gort men kostar en massa pengar.

 7. Mattias
  10 juni, 2010 at 11:09

  Kungens valspråk är inte ”Med Sverige i tiden” utan ”För Sverige i tiden”.
  En liten men samtidigt stor skillnad. Att vara ”med” eller ”för” uttrycker onekligen olika positioner i relation till nationen.

  • 10 juni, 2010 at 11:11

   Att vara ”med” eller ”för” uttrycker onekligen olika positioner i relation till nationen.

   Kan du utveckla det resonemanget?

  • 10 juni, 2010 at 18:04

   Vem är kungen med för?

 8. Snushane
  10 juni, 2010 at 18:13

  Du skriver att en vanlig människa kanske stannar hemma en dag eller två, men då är det karens med en dag som du inte får betalt för!! Det är lika in för lagen det???? Bort med Monarkin……

  • 10 juni, 2010 at 18:25

   Visst, läste idag att Madde flugit från Florida till Bahamas eller var det var. Det blir dyrt för oss det här…

 9. Miss Lee
  10 juni, 2010 at 19:26

  Tack för denna bra artikeln. vanliga svenskar få gå till jobbet eller till arbetsförmedlingen dagen efter de mist sitt BARN. Men lilla fröken som har brutit en förlovning ORKAR inte ens stanna i Sverige. Jag förstår väl att en separation är tuff har själv skiljt mig men nog fan fick jag gå till jobbet. Nej, det är skillnad på folk och folk. Låt henne börja jobba . Avskaffa detta spektakel nu och låt oss få behålla kungens apanage till våra ungdomar och gamlingar.

 10. Tharand
  10 juni, 2010 at 20:31

  Jag tror att vi måste vänta tills Kronprinsessan Victoria och Daniel af Ockelbo har ynglat av sig ett par gånger innan något görs åt Prinsessan Madeleine. Så länge ingen tronarvinge finns är hon ju systemets ”backup” ifall varken Victoria eller CP skulle få barn. När de har barn kommer Madeleine troligen försvinna ur rampljuset, gifta sig rikt och fortsätta sitt priviligerade lyxliv endast bevakad av svensk damtidning…

 11. Marie Ericsson
  10 juni, 2010 at 22:39

  Och de sitter kvar med stöd av världens kvarvarande supermakt, det demokratiälskande USA, bör tilläggas.

 12. Billy
  11 juni, 2010 at 01:55

  Kommer det bli Madeleine, eller blir det kanske rent av Carl Philip som får folket att vilja avstå från monarkin?

 13. saron
  13 juni, 2010 at 20:55

  Hela altet är en skam,frågan är bara hur man kan hålla på att skriva om dessa personer,alla jag talat med mår illa när dom läser tidningarna som bara skriver om gissa vad?Det är väl dags nu att avsluta monarkin,titta bara på mannen från Ockelbo med 0,1 i högskoleprovet den blivande kungliga högheten och prinsen jag skäms,titta på CP med en strippa fylld med silikon som helt plötsligt arbetar för de svaga,titta på Madde den välnärda lyxtörstiga lika lat som CP,i världen ses Sverige som en ankdam,fylld med spritmissbrukare som varken ser eller hör och slickar överheten i ändan,och framför allt saknar åsikter.

 14. elina
  16 juni, 2010 at 14:06

  Knappast kan man väl skylla på monarkin för att media väljer att flitigt bevaka deras angelägenheter? En president skulle kosta minst lika mycket som vårt kungahus gör. En svensk betalar inte mer än 10 kr per år och person för kungahuset. visst finns det väl andra saker man kan tycka behöver de pengarna bättre men en statschef kommer vi ha i alla fall och kostnaderna blir knappast mindre om vi skulle ha president. dessutom skulle väl knappast någon bry sig om en svensk president? vad vore nobelmiddagen utan kungafamiljen?

  • 16 juni, 2010 at 14:08

   Statsministern klarar jobbet utan president.

   • elina
    16 juni, 2010 at 14:39

    Jag tycker att en av de sakerna som är bra med kungahuset är att vi i sverige genom kungen blir representerade utan någon som helst partitillhörighetet, han representerar folket. En statsminister som statschef blir utbytt med jämna mellanrum och i senaste valet så fick vi en statsminister på lite mer än en fjärdedel av rösterna och enligt undersökningar så är kungahuset vad flertalet vill ha som representation för Sverige.

    • 16 juni, 2010 at 14:47

     Då kan man låta talmannen ha rollen som officiell representant för landet.

Comments are closed.