(M) från mörkblått till ljusblått ??


Fredrik Reinfeldt och moderaterna försöker sakta men säkert förändra folks bild av partiet, för att dölja att det faktiskt är samma gamla högerparti som alltid försökte man först döpa om sig till ”Moderata Samlingspartiet”. Idag är även det namnet besudlat av en massa negativa bilder och förväntningar så nu kallar man sig omväxlande för ”nya Moderaterna” och ibland utger man sig också för att vara ett – Arbetarparti.

Folk uppfattar (M) som ett mörkblått parti, vissa hävdar också att det har en hel del bruna stråk i det blå, därför lanserar man en helt ny nyans nu i valrörelsen. Det blå vill man inte överge men det har fått bli ljust blått istället för mörkblått. Kanske vill de att de som idag ser partiet och dess affischer ska associera till en sommarhimmel?

Själv undrar jag hur mycket det kostar att hyra in en kopiös massa reklamkonsulter och andra som har faktiska kunskaper om hur man påverkar folks attityder. Antagligen spenderar de borgerliga partierna minst tio gånger så mycket pengar som de rödgröna men det har de säkert råd med tanke på alla hemliga bidrag som flyter in från näringslivet. Det finns givetvis orsaker till att moderaterna är motståndare till transparens när det gäller bidragen.

Det skulle vara skojigt att veta var de som skänker pengar till (M) bor någonstans, eller de företag som skänker pengar, var deras ägare bor någonstans. Alla förstår givetvis svaren på dessa frågor, och sett ur talet om det nya arbetarpartiet så är dessa bostadsorter överraskande, eller hur?

(Bilden är givetvis fri att använda, men ange källan)

it , , , , , , , , , , , , , ab1 ex1 svd1 dn1 svt1 gp1


11 svar till “(M) från mörkblått till ljusblått ??”

 1. När Reinfeldt talade på Slussen igår hade moderaterna satt upp en jättelik ljusblå ridå bakom honom så att alla bilder i tidningar och TV skulle visa den nya färgen. Vaket Jinge!

 2. Om folk bara lyfte blickarna över Sveriges gränser så kunde de också se att Moderaterna inte är ett mörkblått parti, de är inte ens särskilt mycket höger i jämförelse med högerpartier i andra länder. Att partiet anser sig behöva förtydliga detta, tycker jag talar om folks ignorans. Det är synd. Sedan ett par frågor:

  Om näringslivets bidrag är hemliga, hur kan du över huvud taget känna till dem?

  Är bidrag från privatpersoner sämre än bidrag från statliga organisationer (ja, jag syftar på LO)?

  Det är väl inte särskilt strategiskt att kalla de väljare man vill ha tillbaka för att vara mentalt handikappade om de inte går tillbaka?

  • Det är väl inte särskilt strategiskt att kalla de väljare man vill ha tillbaka för att vara mentalt handikappade om de inte går tillbaka?

   Det är Reinfeldt som kallar de svenska väljarna för mentalt handikappade i sin bok. Jag citerar bara honom själv.. (läs på lite!)

   Om näringslivets bidrag är hemliga, hur kan du över huvud taget känna till dem?

   Att näringslivet skänker pengar har aldrig varit någon hemlighet, det är storleken på dessa gåvor som är hemlig. (följer du inte med?)

   Om folk bara lyfte blickarna över Sveriges gränser så kunde de också se att Moderaterna inte är ett mörkblått parti,

   Fast, om partiet bedriver en traditionell högerpolitik, vad menar du då att de är? Visst, de är inga Pinochet men thatcherismen är inte långt borta alls.

  • Men vilka perspektiv har du? Visste du inte att det är Reinfeldt som kallar folk för mentalt handikappade?? :-)

 3. Moderaternas fabulerande och flitiga användning av nyspråk för att dölja den verklighet de skapat får mig att må illa och gör mig rädd. Tänk er fyra år till med Reinfeldt.

 4. Jag anser att Moderater är mentala krymplingar. Precis som det finns enbenta och enarmade, så finns det Moderater. Moderaterna har empatistörningar i största allmänhet och det är väl iof bra att de får bidrag från näringslivet så att samhället slipper betala ut handikappersättning?

  • Att döma av ditt nedlåtande prat om handikappade finns empatistörningen på närmare håll.

 5. jaaaa va fan.. 50% av befolkningen har ju gått på vänsterns hjärntvätt till små lydiga kuggar till statens maskineri under minst 50 år, så varför inte.

  • Lydiga kuggar till statens maskineri?? TV3, TV4, Kanal 5, TV6, TV7, TV8, Kanal 9, DN, SVD, Expressen, GT, Aftonbladet, Norrköpings tidningar, Skånska Dagbladet, Ystad Allehanda, Trelleborg Allehanda, Eon, Fortum, SEB, Handelsbanken, Swedbank, Elgiganten, ICA, Hennes & Mauritz, Ericsson, Investor, AB Volvo, Atlas Copco, Sandvik, Scania, Skanska AB, SCA, Electrolux, Nordstjernan AB, Statoil , Preem, Shell, Manpower AB, NCC, DAGAB AB, Outokumpu Stainlessteel AB, PEAB, Schenker AB, Willys, Ahlsell, Tele 2, Tre, JM AB, IKEA, Kronans Droghandel AB osv osv osv osv………

 6. Har just kommit på att alla dessa bombliberaler och unga moderater i själva som hävdar att sossessamhället var så ofritt för alla, i själva verket förväxlar pappas och mammas makt över dem med socialdemokraternas. De kände sig ofria som barn och ungdomar och tror idag att det berodde på socialdemokraternas politik. Så när de började rösta tyckte de att ordet ”frihet” lät väldigt bra, för det hade de längtat efter under hela sina medvetna liv.