Loreen lyckades, men hur gick det i Egypten?

Valet att skicka Loreen till finalen i European Song Contest var antagligen mycket enklare än det val som det egyptiska folket haft att ta ställning till de senaste två dagarna. Men det kanske är mer förståeligt men ännu finns det inga egentliga rapporter förutom dem som Ekot och DN förmedlar.

Samtidigt så tror jag att svårighetsgraden är mindre i ECB, Loreen är bra och låten likaså. Fast hur hon ska kunna få fler röster än de ryska Babusjkorna vet jag inte, de är nämligen minst lika söta som Loreen, och de är många fler..

Ekot om Egypten: ”Det finns inga tillförlitliga prognoser ännu, men en möjlig indikation är kandidaternas egna kommentarer efter första dagen, där brödraskapets kandidat Mursi var segerviss, den liberale islamisten Aboulfotouh lät bekymrad, liksom Amr Moussa – som enligt flera källor gjort sämre ifrån sig än väntat. Ahmed Shafiq, som utsattes för skokastning i går kväll, vägrade att kommentera.”

DN om Egypten: ”Presidentkandidaten Ahmed Shafiq utsattes för sten- och skokastning när han själv skulle rösta i en vallokal i Kairo på onsdagen. En grupp aktivister hade samlats utanför vallokalen i Kairo och skrek: ”Ner med militärstyre” och ”Ner med regimen”. När Ahmed Shafiq anlände till vallokalen i bil ropade några av aktivisterna: ”Den fege är här, den kriminelle är här”, rapporterar Reuters.”

Själv ser jag vissa svårigheter framför mig, ett par av kandidaterna kommer från Mubaraks tidigare diktatur, för tack vare att de var ”regeringsmedlemmar” så kan deras demokratiska meriter starkt ifrågasättas. Men det kan man säkert med de andra bägge huvudkandidaterna också, de beskrivs som islamister. För mig ter sig det som ett val mellan pest och kolera, å andra sidan så har vi väl vissa paralleller även här i Sverige, även om jag inte ger mig till att exemplifiera just nu.

Jag får tillräckliga problem ändå inför lördagen, ja vi kommer väl inte få rösta på vår egen kandidat, det blir med andra ord svårt att låta bli att rösta på Babusjkorna, å andra sidan så är valet i ECB bara underhållning. Jag tvivlar på att egyptierna kan ta lika lätt på sitt val…

it Andra om: , , , , , , , , , ekot12 dn1234 ab1234 gp12 svd123

  9 comments for “Loreen lyckades, men hur gick det i Egypten?

Comments are closed.