Lobbyisternas Kiviks Marknad


Jag kan inte undgå att fundera på hur länge denna pantomim ska fortgå med den sittande regeringen. Jag tänker inte älta deras tidigare tillkortakommanden, ja inte ens nämna FRA-lagen.

I dagarna har det visat sig att förtroendet för regeringen bland företagarna sjunkit från 70 procent för att idag ligga på 40 procent. Dessutom fylls media idag av uppgifter hur förändringen i Försäkringskassans regler slår, folk som lider av obotlig cancer blir av med sjukersättningen beroende på att de inte väntas avlida inom någon månad utan kanske först om ett halvår.

Igår hörde jag att Dominika Peczynski velat åka till Gotland med Nyamko Sabuni i regeringsplanet, något som uppenbarligen nekades henne. Statens kulturråd har förstärkts med Johan Staël von Holstein och Dilsa Demirbag Steen, antagligen för deras stora förtjänster inom kultursfären.

Nu kan det bara gå bakåt och det enda rätta vore att Fredrik Reinfeldt tog sin Mats ur skolan och lämnade in sin avskedsansökan. Listan på felbedömningar och taffligt, eller obefintligt agerande, kan göras hur lång som helst.

Vi kan konstatera att vi har en regering som inte är vuxen uppgiften, en regering som tappar i förtroende i en takt så att de knappast kan klamra sig kvar även om de skulle lyckas trolla med knäna. Nu har de några dagar i Almedalen där de ska försöka

Lobbyisternas Kiviks Marknad

överrösta alla horder av lobbyister som finns på plats. Dessutom har de mage att kalla det för politikerveckan. Det är väl maximalt en procent av deltagarna som är politiker, resten är lobbyister och intressegrupper av olika slag.

Nu vänder konjunkturen, många minns vad som hände förra gången högerpartierna regerade. Låt oss stoppa denna cirkus så snabbt som möjligt!

AB SvD1 DN i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Almedalen, Kiviks Marknad, Politikerveckan, Högerregeringen, FRA-lagen, Förtroende, Inkompetens, Misstro, Val 2010, Politik[/tags]