Littorinskandalen till JK


Nu har några privatpersoner anmält Aftonbladets artiklar om Littorin till Justitie-
kanslern, något som knappast förvånar dem som sett moderaternas upprördhet på nära håll.

Givetvis hade Aftonbladet undvikit JK genom att konsekvent kalla Littorin för ”Bedragaren Littorin” i stället för att nämna den prostituerade kvinnans utsago. Det är en självklarhet eftersom Littorin faktiskt gjort gällande att han hade en akademisk utbildning från Halifax, eller vad det nu var för låtsasuniversitet. Regeringsbildare Reinfeldt borde kanske ha ställt sig frågan eftersom han kände till att Littorin ”legat i Lund” i sex år utan att ha lyckats ta någon examen.

Men nu trodde Aftonbladet på kvinnans berättelse och Littorin själv säger sig bara ha ”sexchattat” vad det nu betyder. Det vore bra om Justitiekanslern tog ställning till Afton-
bladets publicering, fälls tidningen så kommer JK att få en hel bunt med förtalsanmälningar, annars blir det nog inget mer rabalder om Littorin. Det vore ju tråkigt eftersom valrörelsen nu närmar sig med jättekliv.

Och som bekant är skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

i , , , , , , , dn1 svd1 ex ab12 t


13 svar till “Littorinskandalen till JK”

 1. All uppmärksamhet om SOL är bra uppmärksamhet. Att saken nu både polisanmälts och anmälts till JK av privatpersoner innebär att SOL nu är eftersökt av både polisen och JK, som båda måste nå SOL för att få hans syn på saken. Då kan inte regeringen gömma undan honom längre som de planerat. Märk väl att fortfarande har inte en enda ledande Moderat ens beklagat SOL:s avgång, långt mindre försökt förvara SOL, sådant här tenderar att kleta avsig och smitta bara man kommer nära.

  • Uppenbarligen för man inte kalla saker och personer vid dess rätta namn….

   Littorinskandalen? Vad är det som är skandal?

   Att aftonbladet publicerat lögner om Littorin – som Littorin förnekat minst 10 gånger, både via sin pressekreterare, via statsministern och själv.

   Aftonbladet har haft två veckor på sig att presentera bevis – men ägnat denna tid att enbart försvara sitt eget agerande – den f.d. prostituerade Anna har det varit knäpp tyst om. Var tog sedan alla andra namn i den f.d. prostituerades adressbok vägen? Enligt aftonbladet fanns det ju både direktörer, kändisar och näringslivstoppar…..

   …och aftonbladet brukar ju skriva om dylika snaskigheter – men som av en händelse är Littorin den enda påstådda kunden hos den f.d. prostituerade anna som offentliggjorts. Mycket skumt!

   Jag tror bestämt att hela sörjan av lögner får byta namn till ”Mellinaffären” – och jag skulle bli väldigt förvånad om Mellin finns kvar på aftonbladet efter årsskiftet.

   Att aftonbladet fälls för förtal är säkert!

   • Uppenbarligen för man inte kalla saker och personer vid dess rätta namn…

    NU gick det ju bra!? :-)

   • Nämen TRIDENT, det är väl inte så farligt det där. Enligt BeatriceAskdoktrinen för sexköp behövs inte mer än en misstanke för att personen som anklagas skall ställas vid skampålen medelst lila kuvert eller motsvarande och bestraffas utan rättegång. Moderaterna fick som dom ville när det gällde Littorin så dom skall lägga av och klaga! Barnen fick också ”veta vilken sorts pappa dom har” (Ask igen) vilket anses vara viktigt för allmänpreventionen. Rättssäkerhet och sånt trams är väl bara löjligt om det gäller att stävja ett sånt OERHÖRT brott. (Ironi, självklart…)

 2. Man kan ju undra vem som anmält? Någon som vill att allt ska komma fram – eller….?

 3. Ursäkta en oerfaren, men EXAKT VAD är cybersex? Det låter torftigt i mina öron.

 4. Att Aftonbladet inte publicerat något ytterligare bevis betyder nog att de själva inte tycker de har tillräckligt torrt på fötterna, trots att skvallertidningar har lägre beviskrav på sig än de flesta. Historien slutar nog här för Littorins del.

  Men Beatrice Ask (”Tant Gredelin”) borde rimligen tycka att uppmärksamheten som Littorin fått är fullt adekvat. För visst var det något skampålsliknande hon var ute efter när hon föreslog att lila kuvert skulle skickas ut till misstänkta sexköpare?

  • Exakt! Se min kommentar 4:2 ovan. Lila kuvert var det ja… Sanning eller ej är icke relevant. Har någon hört någon vidare kommentar från Ask om den saken?

   • Beatrice Ask gjorde någon sorts pudel några dagar efter sitt ursprungliga lilakuvert-yttrande. Googla på ”ask lila pudel” så finner du bland annat en artikel i SvD på temat en bit ned i träfflistan.

    För övrigt så är jag SÅ less på politiker som saknar grundläggande koll på och/eller förståelse för rättssäkerhet och integritet. Våra två senaste justitieministrar lämnar en del i övrigt att önska på området… och inte lär det bli bättre efter valet heller. Jag tror tyvärr att vi måste vänta in nästa generation politiker… eller hoppas på att Piratpartiet får en vågmästarroll.