Littorinskandalen – Slutet?

Littorinskandalen har visat på ett par saker som gjort saker och ting tydliga för mig. Jag visste inte att moderater i allmänhet var så positiva till prostitution, jag visste inte heller att deras språkbruk skulle vara så grovt när det gällde kvinnor som säljer sex. Många av deras kommentarer har jag tvingats stryka på grund av språket. Jag hade inte heller förstått att dessa moderater inte såg något samband med att fyra moderata ministrar avgått, tre av dessa på grund av skandaler. Påpekar man att Reinfeldt misslyckats med sin rekrytering så riskerar man att bli kallad – kommunist.

AB: ”En sak gör Littorinaffären speciell i den svenska politiska historien. Det är inte anklagelsernas art, eller att en karriär får ett brådstörtat slut. Sådant har hänt förr. Det unika är inte heller att frågor från pressen bidragit till att sätta en människas privatliv i gungning. Det är mer regel än undantag. Det ovanliga – kanske unika – är att Littorin valde att lämna sin post utan att besvara Aftonbladets frågor. Han avgick utan att bemöta uppgifterna om sexköp och serverade i stället media och allmänhet en historia om offentlighetens pris och familjens utsatthet.”

En annan sak som jag kunnat konstatera är hur troget de borgerliga tidningarna ställer upp på varandra i vissa samman-
hang. När Dagens Nyheter gjorde en ”intervju” med Littorin via e-post och låtsades som det var just en intervju så skrev flera borgerliga tidningar om saken och kallade det för ”en intervju”. Medan sanningen är att ingen journalist i hela världen vet vem som svarade på frågorna från Dagens Nyheter. Att DN ställer upp på denna sorts ”journalistik” är förvånande trots att det är landets troligen mest politiserade tidning på nyhetsplats.

Högersympatisörerna förvånar mig på fler sätt, de lägger ner lika mycket energi som israels försvarare då Israel kritiseras för brott mot mänskligheten. Det är strongt, jag trodde inte ens det var möjligt att mobilisera så mycket folk för en sjuk sak, i den här värmen dessutom. Möjligen har det gått ut direktiv till medlemmar och sympatisörer som går ut på att man inte ska lämna kritik mot Reinfeldt oemotsagd, det verkar i alla fall så. Och Reinfeldt själv lyser med sin frånvaro, han har av lätt insedda säl drabbats av svår beröringsskräck och vill för sitt liv inte förknippas med sin f.d. minister.

När jag sätter ett frågetecken efter ordet ”slutet” i rubriken så är det lätt att förklara. Jag tror inte att Littorinskandalen är slut än, jag är rätt så övertygad om att det i nuläget grävs så mycket det går om Littorin och efter fler skandaler. Dessutom tror jag att det pågår på alla tidningar, inte bara Aftonbladet. Man är förstås angelägen om att själv sälja ett stort antal lösnummer och skapa den cred som kommer av ett nytt stort avslöjande. Frågan är väl mer – vad det blir som grävs fram?

i , , , , , , , , ab1 dn12 svd12 ex t

  51 comments for “Littorinskandalen – Slutet?

 1. Kurt
  15 juli, 2010 at 07:42

  Det du egentligen säger är att Moderater i allmänhet saknar både samvete och Moral och att de har en ganska sjuk människosyn? Jag har förövrigt noterat samma sak hos Moderater som jag annars ytligt skulle betrakta som ganska respekterade.

 2. 15 juli, 2010 at 08:27

  Men Jinge, snacka om att dra långtgående slutsatser. Man kan väl inte döma någon efter en tidningsrubrik? Rent allmänt. Du vet lika bra som jag att vill man hitta skandaler så kan man göra det hos alla människor i alla partier. Rubriksättning i sig är en konst.

  Dessutom så finner jag det anmärkningsvärt att klumpa ihop alla människor i en klump bara för att de företräder vissa åsikter. Vad vet vare sig du eller jag om hur många personliga kontakter som tas mellan olika personer. Allt står inte i tidningen och det duger inte att sitta och fabulera hur som helst.

  (Visste du förresten att det i Aftonbladet finns en länk från min blogg som leder till din ;-).

  • 15 juli, 2010 at 12:09

   Visste du förresten att det i Aftonbladet finns en länk från min blogg som leder till din??

   Vad har du gjort då?

 3. 15 juli, 2010 at 08:27

  Lika lite som DN visste att det var Littorin som besvarade deras frågor via e-post, lika lite vet ju Du att det har varit moderater som skrivit kommentarer i Din blogg. Ändå angriper Du dem i Din ”ingress” ovan.

  Och hur vet Du att jag verkligen är den jag utger mig för att vara? Hmmm…

  • 15 juli, 2010 at 12:08

   Du brukar uppge samma mailadress och dessutom har du haft bara två olika IP-nummer.

 4. Ubbe
  15 juli, 2010 at 09:14

  Jag tycker alla politiker borde gå igenom ett psykopattest. Tyvärr har vi ett samhälle där psykopater gynnas – de med vässade armbågar som kan gå över lik är de som kommer högst i hierarkin. Som John Lennon sjunger i ”Working class hero” :
  ”There’s room at the top they are telling you still,
  But first you must learn how to smile as you kill, ”

  Psykopaters hjärnor fungerar på ett annat sätt och enligt den ledande forskaren på psykopati, Robert Hare. De saknar empati, skuldkänslor men är bra på att utnyttja ickepsykopaters empati och skuldkänslor. Enligt Hare finns de flesta psykopater i toppen av samhället och inte i fängelser.
  Hare har gjort ett test som tydligen är så gott som vattentätt, dessutom finns det hjärnscanning som kan avslöja psykopaten.

  Med psykopater i toppen får vi ett psykopatsamhälle drivet av psykopatföretag (kolla filmen The Corporation som klart visar att de multinationella företagen är psykopatiska enheter).

 5. Johan
  15 juli, 2010 at 09:53

  Det är intressant vilka växlar man kan dra på ett obevisat och från den anklagade förnekat påstående om sexköp. Folk som resonerar som ni gör är beredda att ta till alla medel för att krossa sina motståndare och vinna ett val. Hoppas av hela mitt hjärta att ni misslyckas. Har ni för övrigt glömt Geijeraffären? Bevisade sexköp under flera decennier aven socialdemokratisk justitieminister.

  • 15 juli, 2010 at 12:05

   Geijer? Han NEKADE ju till anklagelserna… :-)

   • 15 juli, 2010 at 18:18

    Och instiftade dessutom ett pris för grävande journalistik :)

  • Sanna
   15 juli, 2010 at 13:45

   Visst, vi kommer aldrig att få reda på vad som egentligen hände, ord står mot ord. Så är det med prostitution och andra sexbrott i nästan samtliga fall, eftersom brotten vanligtvis utförs i stängda rum utan kameror kommer ord alltid att stå mot ord utan vidare bevis än så. När den som anklagar samtidigt drar på sig allmänhetens avsky (möjligen beklagande) genom att ha varit prostituerad och antingen förblir anonym eller moraliskt klandrad stärker det sällan hans/hennes trovärdighet. Den unga tjej (12 år!?) som långt senare gått ut med namn och sagt att hon blivit utnyttjad säger dels att hon och kusinen lidit hela livet och dels att systematiken, nätverket av mäktiga män och kvinnor som deltog i utnyttjandet gjorde det hela så mycket värre.

   Dessa maktvillkor hör till anledningarna varför vi feminister tycker att köp av sexuella tjänster bör vara förbjudna och de liksom andra sexbrott måste utredas bättre (varför preskription efter två år??). ”Annas” motiv att berätta var ju att kasta ljus på det faktum att män med makt köper sex – hur utreds detta? I samband med Göran Lindblad-affären talas om en stor verksamhet med flera män inblandade, och i våras talades om en kopplerihärva med ”mäktiga män” (har tyvärr inga länkar/referenser på detta!!). Jag skulle ta till alla medel för att utreda denna systematik om jag vore journalist – valvinnare eller inte.

   Littorin-affären borde sättas i ett sådant ljus, det skulle ge ännu mer än att bara anklaga en enskild person. De prostitutions-positiva moderaterna som kommenterar här på sajten är ju också belysande!

   • 15 juli, 2010 at 14:55

    Littorin behöver inte namnet, han har det eftersom uppgiften är korrekt. Du glömmer medvetet den moderate riksdagsman som berättade i media att det länge gått sådana rykten om Littorin.

 6. Sara G
  15 juli, 2010 at 10:39

  Det finns något som heter dubbelmoral….
  Det grasserar bland moderaterna, i högre grad än i något annat parti.

 7. Charles
  15 juli, 2010 at 10:42

  Det är väl ungefär lika dumt som att säga att Muslimer är galna fundamentalister vars liv enkom går ut på att eliminera otrogna. De fåtal M-sympatisörer som lämnar negativa kommentarer här torde knappast vara representativa. Jag tror att de flesta känner besvikelse och avsky inför det som just nu sker. Bedrövligt helt enkelt, och omöjligt att försvara. Både vad avser SOL men även FR. Sopigt var ordet sa Bill.

  • Kuno
   15 juli, 2010 at 12:27

   Bland de där ”flesta” som känner besvikelse och avsky verkar inte moderaten Mary återfinnas.

 8. Bengt Nilsson
  15 juli, 2010 at 12:06

  Vi får väl göra som förut för att få skenheliga moderata politiker att lätta på sina innersta tankar och värderingar! Ta med Reinfeldt och Littorin bakom en valstugeknut så får vi veta sanningen!

 9. Kuno
  15 juli, 2010 at 12:46

  Visar sig? Det har inte visat sig någonting mer än att Littorin springer och gömmer sig med kommentaren ”ingen kommentar” och direkt efteråt avgår med ett unket försvarstal där han beskyller media jaga hans barn.
  Just nu kör man damage control fullt ut, där en löjeväckande e-postintervju ingår och ges maximalt utrymme i alla medier (SVT och TV4 inkluderat) och som sväljs med hull och hår bara för att Pravdabladet DN står bakom otyget. Till det kommer mängder med efterkonstruktioner och ytterligare totalförnekanden från alla håll och kanter, allt för att skapa ett kluster av oreda så att det aldrig ska bli möjligt att nysta i det. Den taktiken är välkänd.

  • Mr. Dubai
   15 juli, 2010 at 14:16

   Nu tror jag inte att Stefan ovan reffererar till den delen av Aftonbladets film dar Littorin upprepade ganger sager nej innan han springer ivag, utan till Expressens publicering av dementin som Agnes Palinski gjorde till Aftonbladet samma dag som Littorin konfronterades med anklagelserna.

   Mellins pastaenden om att AB inte hade publiserat om ett fornekande eller en demetin utfardats ar minst sagt ”en sanning med modifikation”.

   Littorin och Mellin ar lika goda kolsupare nar det galler att slira pa sanningen, och fokuset glider nu langsamt over pa Aftobladet och turerna kring publiseringen.

   • Kuno
    15 juli, 2010 at 14:57

    Filmen där Littorin ger svaret ”ingen kommentar” på en uttrycklig fråga och sedan springer och gömmer sig har vi avhandlat i en annan tråd, det förloppet har inte förändrats ett dugg.
    Expressens dementi ingår i klustret av efterkonstruktioner som nu basuneras ut i alla media. Och att då fokus glider över till AB är precis det klusterbombarna vill, dvs flytta fokus från Littorin, en av de 4 högst uppsatta moderaterna med tajta band till Reinfeldt och Borg. Det räckte inte med att omedelbart radera bort information om Littorin på hemsidor osv, det krävdes mer och det är det vi ser nu.

    • Mr. Dubai
     15 juli, 2010 at 19:26

     Hur man an vander och vrider sig har man rumpan bak. Det ar inte Expressens dementi utan Littorins via sin press sekreterare.

     Att fokuset glidit over pa AB beror pa att Mellin slirat pa sanningen angaende turerna kring publiseringen. Skulle det framkomma nagot ytterligare som misskrediterar AB kommer fokuset ligga kvar pa dem. Skulle det tillkomma nagot nytt i affaren sa kommer fokuset att andras igen.

     • 15 juli, 2010 at 19:33

      Skulle det framkomma nagot ytterligare som misskrediterar AB kommer fokuset ligga kvar pa dem. Skulle det tillkomma nagot nytt i affaren sa kommer fokuset att andras igen.

      Du brukar ju inte surra, men det gör du nu. Fokus ligger på Littorin, Reinfeldt och Moderaterna. Att DU försöker flytta det är inget att bry sig om.

      • Mr. Dubai
       15 juli, 2010 at 20:03

       Visst ar det sa att Littorin alltid, vad som an hander och vad som an framkommer, kommer att vara en central del av Littorinaffaren eller Ottogate. Han kommer ocksa for lang tid fram over forknippas med sex kop.

       Vad jag menare ar att det senaste utvecklingen i Littorinaffaren kretsar kring ABs publisering. Om affaren nu avslutades med att Expressen och Aftonbladet sluggade pa varandra, eller om nagot nytt framkommer kan bara framtiden utvisa, (dvs det kommer att bli spannade att lasa morgondagens rubriker till morgonens forsta kaffe).

       • 15 juli, 2010 at 21:02

        Vad jag menare ar att det senaste utvecklingen i Littorinaffaren kretsar kring ABs publisering.

        Vi läser inte samma tidningar, inte samma bloggar, lyssnar inte på samma radio eller ser på samma TV. Det som skrivs är mest om Littorin och moderaterna, inklusive olika orakels tips om hur/om det påverkar valet. Bladet är inte ett huvudnummer bortsett från ur moderaternas synvinklar…

        • Lars Eriksson
         16 juli, 2010 at 08:26

         Jag gissar att Mr. Dubai syftar på smutskastningen i kommentarsfälten, där mycket riktigt en överväldigande andel av inläggen handlar om Aftonbladets publicering. Men det beror ju på att en stor del av allianskramarna inte klarar av att argumentera sakligt utan gör sitt värsta för att sparka undan benen på budbäraren.
         (I ärlighetens namn så misstänker jag att de flesta inläggen kommer från Timbro/Almega-anställda smutskastare, från Sverigedemokrater, och från rena troll. Kvaliteten på inläggen har sjunkit snabbt, och många av angreppen är alldeles för grova för att de ska komma från ens de mer engagerade moderatanhängarna.)

 10. LarsErick
  15 juli, 2010 at 12:53

  Kommentarsregler!?

 11. Paula&Pernilla
  15 juli, 2010 at 13:12

  NÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN PÅ ARBETSMARKNADEN

  Nu har storyn med Sven-Otto Littorin, vår fd Arbetsmarknadsminister nått ytterligare en dimension eftersom han ( i sitt ev sexköpsbruk) kan ha mött konsekvensen av sin egen arbetsmarknadspolitik. I dag har vi arbetslösa som ställer sig på gatan för att kunna betala sina räkningar…….det är den nakna sanningen.

  A-kassan är inte 80% för en normalinkomsttagare utan snarare 35%….. och det betyder max 9500 kr/månad. 1 miljon människor slåss om 50 000 lediga jobb och bakom kulisserna frodas hårresande upplevelser som inte är tänkt att synas eller tas fram i dagsljus.

  xxxxxxxxxxxx

  Svenska folket är smartare än vad politiker tycks vilja tro och har svårt för dumhet.

  • Pottan
   15 juli, 2010 at 19:34

   källa? /Jinge.

 12. Prometheus
  15 juli, 2010 at 13:16

  Moderaterna skyr inga som helst medel. Notera bara vilket språkbruk de spyr ur sig på sina bloggar om den här skandalen. Man verkar ha tagit till sig det sämsta ur den amerikanska valkampanjen där man kallar folk både för det ena och det andra.

 13. Daniel
  15 juli, 2010 at 14:36

  Märk väl att det kan ha varit samma människa som skrev Littorins brev, som också chattade för maud för ett tag sedan.
  Jag fattar inte att folk köper att det var Littorin som skrev eposten där han svarade på frågorna. Det kan ju ha varit Schlingmann eller vem som helst.

  Han är fortfarande skyldig enl. mig. Det vore bättre om han bemötte anklagelserna genom att visa sig, än att dölja sig bakom en datorskärm. Jag hade ju tom kunnat påstå att jag är littorin och beklagat mig, och då hade alla köpt det.

 14. Svensklingen
  15 juli, 2010 at 15:50

  Tom, skillnaden är ju så stor. Mona tycks alltid få stå till svars. Vem det än är som begått dumheter så är det alltid Mona som skall avhandlas. Mona blev faktiskt rentvådd av åklagare, inget brottsligt kunde styrkas. Det Mona var ansvarig för 1995 (15 år sedan) är så väsentligt mycket lindrigare än det som Littorin fick frågor om. Att faktiskt för sin egen njutnings skull betala en annan svagare individ för att kunna utnyttja denna människas kropp. Det är så avskyvärt och moraliskt förkastligt. Att det faktiskt är många moderater som ifrågasätter denna lag är märkligt då det är just denna regerings justitsieminister Beatrice Ask som just idagarna talar om att stärka sexköpslagen. Jag tror att regeringen Reinfeldt är i behov av att betona sin inställning i denna fråga.

 15. Djuret
  15 juli, 2010 at 16:10

  Surt sa räven om rönnbären!

  Räcker det inte att AB et al lyckades avsätta en privat utsatt Moderat Minister i valtider, genom att anklaga honom för ett brott och en sak som ingen efter fyra år kan verifiera och försvara sig emot – något naturligtvis AB var väl införstådd med?

  Känns det lite kymigt så här i efterhand – att AB dessutom tvingades ljuga om att man de facto fått SOL’s förnekande av anklagelsen, redan innan publiceringen?

  Lena Mellin; en trovärdig tf ansvarig utgivare, med sunt förnuft och moral?

  • 15 juli, 2010 at 16:31

   Räcker det inte att AB et al lyckades avsätta en privat utsatt Moderat Minister i valtider, genom att anklaga honom för ett brott och en sak som ingen efter fyra år kan verifiera och försvara sig emot – något naturligtvis AB var väl införstådd med?

   Det gör förstås ont i ditt högerhjärta, men en minister är aldrig ”privat”.

   • Andersbangkok
    16 juli, 2010 at 08:52

    Personangrepp leder till spamfiltret! / Jinge

 16. Fenris
  15 juli, 2010 at 16:30

  Lär kommentarsreglerna!

 17. Kunskapen är låg om IT
  15 juli, 2010 at 16:47

  Fejknamn raderas (mailadresser likaså).

 18. Roland
  15 juli, 2010 at 16:51

  Kan bara säga att jag har reflekterat över samma sak. Människor som bekänner sig till högerliberala åsikter tycker uppenbarligen att sexköp ska vara lagligt. Något med att tillåta att man blir påverkad av sin omgivning till att göra dumheter under parollen ”rätten till sin egen kropp”. En rättighet jag inte kan säga är rimlig utan en eller två skyldigheter.

 19. Tharand
  15 juli, 2010 at 17:09

  Littorinskandalen visar – oavsett om Aftonbladet har rätt eller ej – tre viktiga lärdomar om moderaterna/alliansen:

  1. Moderaterna står inte upp för sin egen politik i sexköpsfrågan. Beatrice Ask föreslog att misstänkta sexköpare ska ”hängas ut” med lila kuvert. När en egen f.d. minister är misstänkt yttrar sig inte någon av ministrarna. Bara moralisten Göran Hägglund säger det självklara: han tycker det är fel att köpa sex. Varför har de moderata ministrarna så svårt att kommunicera liknande självklarheter när de tidigare fört en sådan politik?

  2. Littorin är arkitekten bakom ”arbetslinjen” men när han själv avgår gäller tydligen full ersättning i ett år, inte den sänkta ersättning som han har belagt andra arbetslösa med. Littorin lever inte som han lär, kan vi verkligen lita på att Littorin har incitament att söka nytt jobb eller är han en belastning för oss ”nya arbetare” och skattebetalare?

  3. PR-konsulternas begränsningar har blivit uppenbara. Även de kan göra fel och deras ”professionella” agerande kan, som här, få motsatt effekt om de går för långt.

  Personligen struntar jag i Littorins privatliv men hanteringen av skandalen belyser ändå tre mycket viktiga lärdomar om moderaterna.

 20. Per
  15 juli, 2010 at 18:36

  Littorinaffären visar ingenting mer än att politiker gör misstag och ibland tvingas avgå. Det har hänt förr och kommer att hända igen. Oavsett politisk färg på regeringen.

  Och oavsett politisk färg på regeringen så kommer de som vill att regeringen ska sitta kvar att försöka förringa det som hänt, och de som vill byta regering kommer att försöka förstora upp det.

  Det är därför socialdemokrater tycker att Sahlins avgång är gammal skåpmat som bara handlar om en chokladbit och moderater känner att Littorin är oskyldigt påhoppad. Det gör ont i skälen att se någon i sitt eget lag förlora.

  Lyckligtvis för demokratin så visar forskning att den genomsnittlige väljaren inser att skandaler uppkommer och låter inte det påverka sitt röstande.

  Sedan kan vi som läser och skriver politiska bloggar skrika oss blå i ansiktet vid varje skandal hur mycket vi vill. Ingen av oss kommer att byta block, och ingen annan heller.

  • Kuno
   17 juli, 2010 at 13:40

   Vilken forskning?

 21. Martin Forsman
  15 juli, 2010 at 19:15

  Det är inte Littorins agerande i samband med avslöjandet som är den stora skandlaen här utan hans chef Reinfeldt som helt sonika på ett närmast stalinistiskt sätt rensar ut Littorin ur partiet utan att först ta reda på om anklagelserna är korrekta eller inte. Att Reinfeldt själv i intervjuer säger att han tror på Littorins oskuld gör bara hans agerande än mer hårresande iskallt.

  Att offra en vän och medarbetare för att media kräver det är dirket svagt och visar att Reinfeldt inte har vad som krävs hos den individ som ska vara vårat lands ledare. Den personen måste stå bakom sina medarbetare till 100 %, vara tydlig i sitt ledarskap och inte vara konfikträdd. Reinfeldt har visat att han inte har någon av dessa egenskaper.

 22. blingbling
  16 juli, 2010 at 01:02

  Du kan vara förvissad om att det finns mer, detta är inte direkt någon engångsföreteelse utan en livsstil. Enda hindret som föreligger idag är att journalister över lag tenderar att vara rätt laid back i sitt förhållande till grävande och helst vill ha nyheter serverade i kortform direkt från TT eller myndigheter.

 23. 16 juli, 2010 at 01:16

  Va, har ingen läst det här?

  http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2060129/sven-otto-littorin-jag-har-aldrig-betalat-for-sex

  Det var alltså ingalunda så att ingen frågade Littorin. Han frågades så in i nordens.

  • Christer W
   16 juli, 2010 at 15:06

   Den säger inte speciellt mycket annat än att de flesta tycks inte ha varit med i samma rum som Littorin, om du läser följande mening noggrant.

   ”Enligt vad Expressen erfar var det statsminister Fredrik Reinfeldts statssekreterare H G Wessberg som höll i förhöret med Littorin.
   Reinfeldts presschef Roberta Alenius och partisekreteraren Per Schlingmann var hela tiden i närheten, liksom Littorins barndomsvän, finansminister Anders Borg. Sven Otto Littorins flickvän Evin Khaffaf, pressekreterare hos Per Schlingmann, fanns också på samma våningsplan under tiden som förhöret pågick.”

   När det skrivs i närheten och samma våningsplan så är det för att ge sken av att alla vistades i samma rum när de i verkligheten kan ha befunnit sig i vars sin ända av huset och aldrig har haft kontakt med varandra.
   Skälet till detta upplägg är att hålla distans och inte veta någonting som kan var till komprometterande för dem själva. Ett ganska traditionellt upplägg för att rädda sitt eget skinn om det råder misstro och osäkerhet.

 24. 16 juli, 2010 at 03:59

  kunna precisera när hon och Sven-Otto Littorin sågs, samtidigt som hon har full koll att han betalade redan i hallen och vilka kläder han bar.

  Jag skulle ha känt igen Littorin före valet 2006, han var ju inte direkt okänd. Seglar han dessutom under falsk flagg, falskt namn, skulle jag givetvis minnas det ännu mer.

  Dessutom så är den gamla artikeln inte unik. Vill du att vi ska dra fram borgarnas kampanjer? Spionaffären där FP loggade in i SAP:s datanät?

 25. ROLAND NILSSON
  16 juli, 2010 at 14:45

  LITTORIN ENKEL BILJETT

  Moderaterna: Åter en affär
  Jag? Oskyldig – Littorin svär
  Påminner om gammalt skit
  Ministrarna som åkte dit

  Några ej betalt sin TV-avgift
  Statssekreteraren ute på vift
  4-5 ministrar är det nog
  Som fått lämna sina knog

  Reinfeldt gömmer sig igen
  Förtränger en gammal vän
  Verkligheten kommer ju fram
  Ledaren får stå med skam

  Återigen: Vår statsminister
  Tvingas avslöja sina brister
  Omdömeslösa utnämningar
  Lämnar bara kväljningar

  Mardröm eller skämt
  Har det verkligen hänt
  Utraderad så ingen ser
  Littorin finns inte mer!

  Reinfeldt bjöd enkel biljett
  Regeringsplanet lyfte lätt
  Gotlands murar försvann
  Ovanför: Där satt han

  Utraderad på sätt och vis
  Men det skulle ha ett pris
  Strategerna hade ju missat
  Nåt´ som andra hade gissat

  1,3 miljoner mildrar en del
  En tröst för begångna fel?
  Här gäller ingen vanlig lag
  Med dålig A-kassa ett tag

  Roland Nilsson
  Grovplåtslagare

 26. Ante
  17 juli, 2010 at 00:57

  Charlie, du som verkar sitta inne med sanningen, vad kan SOL ha menat med ”saker jag inte är stolt över”? Något som kanske inte är särskilt ”hedersvärt” eller?

 27. Celsius
  17 juli, 2010 at 05:16

  Jag tycker hela littoringate är helt underbar, i och med att nymoderaterna nu skördar sin draksådd i det juridiska plantaget. Det har ju sakta utvecklats en sorts pyrande moteld från högerhåll där man numera spekulerar i om inte Aftonbladet haft för tunt på fötterna för det man skrivit. Men det spelar för fan ingen roll ju! I den nymoderata nymedeltida rättsordning som B.Ask lanserat skall det ju inte behövas några bevis innan skampålestraffet utdelas och verkställs. Med lila kuvert eller på annat motsvarande vis. En anklagelse räcker ju. Om man då har en person som påstår att brottet begåtts så finns ju en tydlig misstanke, så vad klagar man på? Man har ju fått precis det man önskat sig, inklusive att barnen fått veta ”vad för slags far man har”. Eller påstås ha, men än sen då?

  Så, vem står på tur att kapas ner jäms med fotknölarna? Det är ju bara att välja ut lämplig, eller kanske snarare olämplig minister och sedan dra till med den pekuniärcoitala dolkstöten!

 28. Helen
  18 juli, 2010 at 11:22

  Tack Roland för ett underbart utlyftande dikt.
  Och till Jinge måste jag säga att jag håller med.
  Diskuterar du detta så blir man kallad kommunist, och självklart är det ju inte alls farligt alls.Dessutom läser folk precis det de vill.Fick av en moderat följande svar.Men AB har ju vetat om detta i över 4 år(Hum läste troligen detta av att det var 4 år sedan det hände)Moderaten ger sig inte då jag påpekar detta.Dessutom säger denne att brotten är preskriberat sedan 2008.jasså säger jag först var det inget brott men nu så är det preskriberat.Hallå.
  Att han inte komenterade AB utan skickar vidare till DN och inte ens talar med dom verkar ju vara tydlig cover up som de säger i USA.
  Att dessutom dagarna(48tim innan) innan säga att arbetet är så stimulerande och han såg fram emot att jobba vidare i regeringen gör ju det hela olustigt.Alla vet vad de ger sig in i som politiker.Allt annat är bara trams.Man ska förgå med gott exempel och att det klagas från Moderaternas sida att Peter i MP gick på bröllopet och såg ut som en slusk med händerna i fickorna och att Ohly blev ertappad med att peta i näsan är ju hemskt.Men att bli anklagad för sexköp(RUT-avdragsutnyttjande) det är ju så hemskt och måste vara en komplott från Sossarna.Hallå nu är jag trött på retoriken från moderaten och frågar om det verklen är rätt att de står över lagen.
  Varpå denne säger att det spelar väl ingen roll om han har köpt sex eller ej.Han är ju politiker.
  Förbannat inser jag att det tydligt framgick att som politiker har du egna lagar .

 29. Tommy Carlsson, Malmö
  18 juli, 2010 at 16:26

  Sven-Otto Littorin kallar till presskonferens och gråter ut, och meddelar att han avgår som arbetsmarknadsminister på grund av medias närgångna bevakning angående hans vårdnadstvist.

  I stället så är anledningen till hans avgång att han inte vill konfronteras med uppgiften att han har köpt sex.

  Redan innan den senaste affären var det känt att Sven-Otto Littorin var en lurendrejare. År 2007 avslöjades att Littorin hade köpt en masterexamen i företagsekonomi av bluffuniversitetet Fairfax University i Louisiana.

  Fairfax University blev utslängt från Louisiana i USA år 2000, och huserar sedan dess i skatteparadiset Kaymanöarna. Enligt skolans hemsida kan Littorins fejkande examen idag köpas för drygt 35 000 kronor.

  Det är ett tecken på dåligt ledarskap att inte statsminister Fredrik Reinfeldt redan 2007 entledigade arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin från sin post.

 30. Patrik
  18 juli, 2010 at 21:32
 31. Styvbard Hårdnacke
  19 juli, 2010 at 00:50

  En psykopat är med en enkel förklaring en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning. En psykopat vet vad som är rätt och fel, men tycker att han står över de regler och normer som finns i samhället. Han saknar vad man normalt kallar samvete.

  Psykopaten vet vad han vill och är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. Psykopaten tar gärna åt sig äran när saker går bra men ser till att andra får skulden för misslyckanden.

  Psykopaten är en farlig person att bli osams med eftersom psykopaten kommer göra allt som finns i hans makt för att få sin vilja igenom. Du kan aldrig vinna mot en psykopat. Det enda du kan göra är att isolera dig från psykopaten. Dvs se till att du slipper direkt kontakt med personen.

 32. Lövet
  19 juli, 2010 at 11:25

  Kommentarsregler/Netikett?

Comments are closed.