Littorin sänker Reinfeldts förtroende!

Precis som många bedömare gissade så skulle Littorinskandalen påverka förtroendet för Fredrik Reinfeldt. Folk minns alla misslyckade rekryteringar och det faktum att två ministrar tvingats avgå, två andra har själva hoppat av regeringen och två statssekreterare har lämnat på grund av skandaler.

AB: ”Förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt har sjunkit hos nästan var femte väljare efter Littorinaffären.

Det visar Aftonbladet/Sifo i dag. – Vi kan åter få liv i debatten om ifall Reinfeldts omdöme brister eftersom så många ministrar fått avgå, säger Ulf Bjereld, socialdemokrat och professor i statsvetenskap.”

Det var förväntat och jag tror personligen att det bara är början. Ju närmare valet vi kommer desto mer kommer man att ta upp frågor som FRA-lagen, IPRED-lagen och alla nya tvångs och spionerilagar som regeringen har infört. Dessutom så har USA numera insyn i allas våra bankaffärer och alltmer av försvaret är på väg att knytas ihop med Nato. Idén om att förvarsanställda mot sin vilja ska kunna tvingas att tjänstgöra i ett krigsområde om de ska få behålla jobbet visar också tydligt vart vi är på väg. Jag tänker inte rapa upp alla tokerier som denna regering ställt till med, och orsaken är att jag inte tror att det behövs.

Det är förstås intressant att det just är en prostitutionsaffär som grundar för att förtroendesiffrorna dalar. Det finns säkerligen mer sådant i den borgerliga regeringen, smutsen från förra valet då Folkpartiet spionerade på socialdemokraterna hänger med. Fredrik Malm (FP) fick enligt uppgift åka i bagageluckan på bilen för att undkomma pressens frågor den gången…

i , , , , , , , , ab12 ex12 dn1 svd1 t

  7 comments for “Littorin sänker Reinfeldts förtroende!

 1. Tommy
  13 juli, 2010 at 13:46

  Och snart kommer arbetsförmedlingen att anvisa arbetslösa till soldatjobb inom försvarsmakten. Och man kan inte säga nej eftersom man då går miste om arbetslöshetskassa. Som arbetssökande måste man då bli soldat och bli skickad ut i krig.

  • 13 juli, 2010 at 14:43

   Det är ju ett sätt att minska ungdomsarbetslösheten på. Skicka ut dom i krig och få hem dem i svarta boddybags. Allt enligt USA modellen.

 2. 13 juli, 2010 at 14:32

  Jo, folk blir bara halvt uppröda över att politiker gör fel. Mycket uppröda blir de när man sedan ljuger om det.
  Det kopplar bort den politiska, ideologiska biten och det blir personligt. All ljuga kan, enligt de flesta, inte försvaras.
  Där helgar inte medlem målen. Det blir bara vidrigt. Själv tycker jag det är klantigt. Vilken dålig pressekreterare man ska ha.

  Ciao

  /Theo

 3. Kuno
  13 juli, 2010 at 15:32

  Fredrik Malm hoppas väl att han en dag skall bli minister så att han kan få åka regeringsplan (såsom Littorin) istället för bak i skuffen.

 4. 13 juli, 2010 at 18:33

  Den här iden om att tvinga försvarsanställda att tjänstgöra i krigshärjade områden för att behålla jobben var en nyhet för mig. En hemsk nyhet.
  Hmmm, försvarets fruktansvärda propagandafilm för att rekrytera unga. Den vänder sig till helt fel av kategori människor!

  Where have all the soldiers gone. Long time passing…….

 5. Bosse B
  13 juli, 2010 at 19:35

  Undra om det finns några fnask köpare bland dom rödgröna politikerna med? eller om det enbart är något som dom blå håller på att roa sig med…. å andra sidan så skall jag inte dra alla över en kant.. litorin kanske är ett udantag?

 6. Bosse B
  13 juli, 2010 at 19:36

  Undantag skall det givetvis stå!

Comments are closed.