Littorin och Ternström och Almedalsfiaskot

När nu Solveig Tärnström och Sven-Otto Littorin hoppar av sina respektive partier så har samtidigt Maud Olofsson hävdat att de rödgröna utsätter henne och centerpartiet för en medveten smutskastningskampanj.

AB: ”Nu anklagar Centerpartiet de rödgröna för en organiserad smutskastningskampanj. – Det är ett spel som luktar Sveavägen, säger partisekreterare Anders Flanking. När Maud Olofsson talar på Centerpartiets årliga Almedalsseminarium i dag är en stor del av journalistkåren i Ingvar Carlssons trädgård, tio minuters bussfärd från Visby. Att de rödgröna väljer att släppa veckans stora nyhet på Centerpartiets dag är en medveten strategi, menar flera centerpartister som Aftonbladet pratat med.”

Alla minns att Maud Olofsson själv hoppade in med ett oannonserat tal i Almedalen när ett annat parti skulle stå för programmet, men själv blir hon upprörd över att Ingvar Carlsson bjuder hem ett antal journalister till sin trädgård samma dag som hon själv ska tala. Det låter som om (C) sålt smöret och tappat pengarna. Själv kommenterade jag Centerpartiet tidigare idag genom att skriva sanningen om partiets brist på strategi.

Jinge: ”Jag tänker inte göra en lista på alla centerns tillkortakommanden de senaste åren, Ternström tar ett av de viktigaste och lägger upp det till allmän beskådan i sin debattartikel, och jag konstaterar att försöket att bli ett ”storstadsparti” genom att byta ideologi och ta till sig gangsters, knarkares, bratsens och dekadensens tummelplats Stureplan var ett avgörande misstag.”

I Aftonbladet säger partiets företrädare att det skrivs en massa insändare med signaturer typ ”besviken centerpartist” och skyller detta på socialdemokraterna. Det är vad man brukar kalla ”avsaknad av sjukdomsinsikt” vilket ses som särskilt allvarligt inom vissa delar av sjukvården. Det verkar helt uppenbart att Maud Olofsson tappat markkontakten när hon tillåter sig störa rödgröna valmöten men blir gråtfärdig när Ingvar Carlsson bjuder hem ett antal journalister samma dag som hon ska tala. Han försökte sig inte på att, som Maud, dra uppmärksamheten till sig från dem som var på plats i Almedalen. Och hon har inte förstått att det finns ett stort antal besvikna centerväljare ute i landet.

Almedalsveckan har överlevt sig själv. Olof Palme skapade den av en ren slump, sedan utvecklades veckan till en allmän tummelplats för politikerwannabes och idag har det utvecklats till ett jippo som huvudsakligen finansieras av skattebetalarna. Det är mängder av kommuner och landsting på plats, likaså deras specialförbund. Det har blivit någon sorts ”alla ska vara där” och medias bevakning står inte i proportion till vad som egentligen sägs.

Gudrun Schyman och hennes FI förstod detta och valde att satsa sina pengar på en brasa, en brasa som fick spaltutrymme värt flera miljoner. Eftersom nyttan till stor del består just i att bli omskriven så kan jag konstatera att det var de bäst använda pengarna under veckan, det kommer bli svårslaget.

Att nu Tärnström och Littorin kastar in sina respektive hattar är bra, det visar på centerns svek och Reinfeldts felrekryteringar. Det kan vara bra att väljarna påminns om detta nu när vi har en utrikesminister vars deltagande i styrelsen på Lundin Oil ifrågasätts, medans väljarnas minnen av sparkade ministrar och avhoppande statssekreterare ännu inte är bortglömt.

I bästa fall så bidrar mediehypen till att fenomenet Almedalen avvecklas, den liksom högerregeringen.

i , , , , , , , ab1234567 ex123 svd123 dn123 ti t

  12 comments for “Littorin och Ternström och Almedalsfiaskot

 1. Robert
  7 juli, 2010 at 11:45

  Visar Littorins avgång på att Reinfeldt gjort en felrekrytering? På vilket sätt då? Genom att Littorin visade sig vara en människa som satte sina barn främst? Vilken typ av människor tycker du att Reinfeldt borde ha rekryterat?

  • 7 juli, 2010 at 11:47

   Han borde ju inte ha rekryterat en person som köpt sina akademiska meriter på postorder. Eller tycker du att det är ok? Mina universitetsexamen är ÄKTA. Vill du ha en kopia på dem? :-)

   • Bosse
    7 juli, 2010 at 12:06

    Läs igenom kommentarsreglerna! / Jinge

   • Robert
    7 juli, 2010 at 22:42

    Men det var ju inte detta som var orsaken till hans avgång.

  • Maria
   7 juli, 2010 at 12:03

   Var det inte fel att rekrytera en minister som hade fuskat till sig en akademisk examen? Vad är du för en?

  • Marcus R
   7 juli, 2010 at 17:11

   Det är inget fel att vara lågutbildad minister; dock är det jäkligt fult att ljuga i sitt CV om sin utbildning. Det är som att spotta i ansiktet på de som faktiskt jobbat hårt med sina studier.

   Reinfeldt borde rekryterat folk som orkar hela vägen och inte snubblar på mållinjen.

 2. Mangepange
  7 juli, 2010 at 12:42

  Jinges cynism upphör aldrig att förvåna. Oavsett om Jinge anser att Littorin var en snedrekrytering m.a.a. förd politik eller nån fuskad examen (bra att minnas att han faktiskt har godkänd examen från Lunds Univsersitet) så var inte det skälet till hans avgång.

  xxx (kommentarsregler)

  Vänsterns vägar är inte ett dugg outgrundliga – de leder bara åt fel håll. Så även när de försöker förstå en händelse om denna.

  • 7 juli, 2010 at 13:20

   Har inte din mamma lärt dig att det är fult att ljuga??

   ”He studied some Business Administration at Lund University between 1988 and 1994[2] (but has not received any degree from Lund).

   http://en.wikipedia.org/wiki/Sven_Otto_Littorin

   Fyy faan vad billigt!! Först ljuger Littorin om sina akademiska meriter, sedan ljuger högerfolket och fortsätter med sina hitte på-uppgifter. ”some business administration…”

  • Micke F
   7 juli, 2010 at 13:36

   Littorin pluggade sex år i Lund och grejade inte ens en fil. kand som tar maximalt tre år. :-)

   Högerlögnerna haglar!

   • Sara G
    7 juli, 2010 at 14:30

    Har man pluggat i Lund i sex år utan att ta examen, så kanske vissa tycker att det är helt okey att tillskansa sig en en köpt examen.
    Fastän nog är det bättre att erkänna sina tillkortakommanden och inte falskeligen uppge något som inte är sant, erkänna att man helt tycks sakna studieförmåga…
    Om det inte vore så falskt så skulle man kunna tycka synd om Littorin, faktiskt en mycket svag man…
    Ingen ministertyp om man skrapar på ytan.
    Bättre ska dom kunna.

 3. ianto
  7 juli, 2010 at 13:24

  Anledningen till Littorins avgång?

  ”Littorin vill könskvotera bolagsstyrelser”

  http://di.se/Artiklar/2010/7/7/210369/Littorin-vill-konskvotera-bolagsstyrelser/

 4. Kenneth
  17 juli, 2010 at 10:56

  Själva FI begriper jag mig inte på:
  11 personer i styrelsen, 10 kvinnor
  samt en man.
  Sveriges mest ojämställda parti som
  har som affärside att kämpa för jämställdhet
  och feminism…

Comments are closed.