Lars Vilks är att koka soppa på en spik


Nu har vi alla tagit in upplysningen om att Säpo har gripit fyra personer som enligt medieuppgifter hade planerat något för den Konstbiennal som invigdes igår i Göteborg i Röda Stens konsthall.

Den mest sensationella spekulation som media kunnat uppbringa är att – Lars Vilks eventuellt skulle vara målet för den terroraktion som inte Säpo vill berätta något om. I mina öron låter det som ett riktigt långskott, det finns knappast mer än en handfull muslimer i Sverige som retar sig på Lars Vilks längre. Jag tror att allra flesta anser att han inte är konstnär utan bara en billig provokatör, eventuellt med en rasistisk agenda.

AB: ”Under söndagen grep nationella insatsstyrkan fyra personer i Göteborg misstänkta för förberedelse till terroristbrott. I samband med gripandena utrymdes Röda Sten Konsthall vid midnatt av polis, där Göteborgs Internationella Konstbiennal invigningsfest pågick. Enligt polisen fanns det en hotbild mot konsthallen som innebar ”allvarlig fara för liv, hälsa eller omfattande förstörelse av egendom.” Konstnären Lars Vilks, som mordhotats för sina teckning av profeten Muhammed som rondellhund, skrev i ett inlägg den 6 september på sin blogg att han tänkte besöka konstbiennalen.”

Själv har jag besökt hans ”installation” nere vid Kullens fyr eller om det var nedanför Höganäs. Jag kan konstatera att han i samband med byggandet har varit föredömligt flitig och att installationen i sig har ett turistiskt värde. Och om några militanta och fundamentalistiskt lagda muslimer hyste agg mot honom så kunde de lätt ge sig på den istället eftersom den är byggd i strid med alla regler som finns. Finns den kvar så är den sevärd om ni råkar ha vägarna förbi.

Nu har han uppenbarligen hotats av några och det är lika tråkigt som dumt, Vilks har sedan länge öppet visat sin islamfientliga agenda och det bästa de kunde göra är förstås att negligera karlen. Att media ens tar upp saken beror givetvis på att de har tipsats om att Vilks skulle åka till Göteborg, men det betyder definitivt inte att det finns någon substans i de rykten de nu sprider. (forts..)

Däremot innebär det en ökad risk för privatpersoner. Vi ska vara klara över att det finns svenska motsvarigheter till den norska massmördaren, det visar bland annat det faktum att det sitter folk häktade för mord på ett flertal personer samtidigt som vi har tidigare dömda mördare inom lås och bom. Fortsätter man att elda på mot muslimer så ska man vara klar över att det även bland dessa kan finnas vettvillingar av samma sort.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab ex dn123 svd123 svt ekot gp123


8 svar till “Lars Vilks är att koka soppa på en spik”

  1. I brist på några som helst andra uppgifter kan jag själv tycka att Vilks-spåret låter som det hittills mest trovärdiga. Jag utgår från att Säpo fortfarande håller koll på hans göranden och låtanden. Om det nu var så att han planerat närvara vid den där invigningen just i söndags är det väl inte helt osannolikt att polisen har hållit både lokalen och några tänkbara kandidater under uppsikt.

    Frånsett det är det ju helt omöjligt att spekulera i vad det rör sig om, vilken omfattning det har, etc. Jag såg att uppgiften om att Älvsborgsbron kan ha varit målet kom från den brittiska tabloidtidningen Daily Express. Det är samma tidning som för ganska exakt ett år sedan drog på stort med ”avslöjandet” att islamister planerade spränga påven i luften med hjälp av falska gatsopare.

  2. ”Morske massmördaren”, Felin har i ett obevakat ögonblick vandrat över tangentbordet eller är det en medvetet våghalsig och pikant karakteristik av massmördaren?

    • Nej jag ska inte skylla på katten. När man läser igenom vad man skrivit så vet man ju vad det SKALL stå, ibland blir missarna bedrövliga… Fixat nu, tnx!