Kungen faller före Höstlöven
Idag har Dagens Nyheter en huvudledare om den affär som innefattar allt från kaffeflickor till kungens besök på svartklubbar, där inhyrda damer från porr- och sexklubbar lär ha deltagit i fester som kungen och hans vänner ägnat sig åt. DN:s ledare är saklig och mycket välformulerad.

Dagens Nyheter: ”Kungen har hamnat i ett läge där kriminella personer styr debatten. Det är en ovärdig situation för monarken och drar löje över Sveriges statsskick. Sista kapitlet är inte skrivet.

En politisk kris slutar sällan där den började. När medier konfronterar presidenter och ministrar med besvärande frågor är det sällan uppgifterna i sig som tvingar fram en avgång, utan hanteringen av avslöjandena.

Själv så hade jag tänkt försöka undvika ämnet idag, men agerandet från hovets sida bäddar för en långbänk, något som inte heller bromsas av den andra partens agerande. Porrklubbsägaren Mille Markovic säger enligt tidningarna att bilderna på kungen kommer att publiceras på nätet i samband med att han släpper en bok inom ett par månader, han har nämligen engagerat journalisten Deanne Rauscher som medförfattare till en ”vitbok” i ämnet. Rauscher är en av medförfattarna till Thomas Sjöbergs bok – Carl XVI Gustaf, den motvillige monarken.

Dagens Nyheter: ”Med måndagens intervju har kungen exponerat sig själv för frågor som drar ned honom till en nivå där han aldrig tidigare befunnit sig. Usla rådgivare och bristande eget omdöme har försatt statschefen i denna situation.

Svaren var tänkta att lugna, men reste i stället frågor om varför kungen i höstas talade om att ”vända blad” i stället för att som nu förneka. Inte heller är det begripligt varför den nära vännen Anders Lettström sökte upp tungt kriminella personer för att få tag på bilder som enligt kungen inte finns.”

När uppgifterna från Sjöbergs bok åkte in i den mediala fläkten så trodde många att det snabbt skulle gå över. Men Nuri Kinos bok om den svenska gudfadern, Milan Sevo, kom med ytterligare fakta om kungen och hans kamratgäng och deras agerande, något som bara har förstärkt krisen för kung Carl XVI Gustaf. Själv har jag läst bägge, och skrivit om dem här på hemsidan, och jag har svårt att tänka mig att allt detta är bara rök utan tillstymmelse till eld.

Nu tror jag att det bara är en tidsfråga, ingenting annat. Om det visar sig att Carl XVI Gustaf ljugit, och det är jag övertygad om att han har gjort, ja då kommer han att falla och det sker redan innan trädens löv gör samma sak.

it Andra om: , , , dn1 svd1 ex1 ab1 ekot1 svt gp


33 svar till “Kungen faller före Höstlöven”

 1. Man kan inte vara Monarken och sitta och få det att låta som man bara hängde med, som man bara hamnat i dåligt sällskap. Är man Monarken så styr man även i alla dessa situationer. Hur fan skulle det se ut om den kungliga högheten är offer för grupptryck.

  Jag önskar kungen och hans familj ett människovärdigt liv, ett liv där de kan be pressen dra åt helvete, ett liv där man kan få titta på lättklädda damer när man vill och inte behöver smyga med det. Ge Kungafamiljen ett värdigt liv, avskaffa monarkin!

 2. Håller med Martin. Är man Kung så är man och i ett modernt samhälle fungerar inte monarkin då en kung inte får vara just Kung.

 3. Och det spelar ingen roll hur många decennier sedan det var som han eventuellt var i närheten av lättklädda dmer?

  Fy för denna häxjakt!

  • Vad är det som får dig att tro att det var – decennier sedan?

   För att kungen har sagt det? :-P

   • Jag har läst det, eller var får du dina uppgifter ifrån?

    Och det värsta jag vet är när media får tag på något gammalt som de kan rota i, det vore bättre att de höll sig till nutid.

    • ”Jag har läst det, eller var får du dina uppgifter ifrån?”

     Har du läst Den motvillige monarken?

     Var i den står det att detta är gammalt, vilken sida?

     Hans affär med Camilla Henemark kanske är gammal, runt tio år, men en del av det med ”kaffeflickorna” är inte så gammalt..

     • Vad är problemet med kaffeflickor? Är de prostituerade? Jag tror de är lycksökerskor?

  • Det har ju bevisligen hänt. Det har ändå hänt under hans tid vid ämbetet. Så nån häxjakt är det inte, häxor finns inte, denna sak fanns på riktigt.

   Sen så är han bidragsberoende och moralen idag är sådan, att då skall man förbannemig stå med mössan i hand och minsta snesteg skall leda till indraget bidrag.

   • Oj, oj, oj vad chockerad jag blir om ”det bevisligen har hänt”.

    Jag har inte sett en enda bild och jag tror inte på skvaller och för övrigt fattar jag inte vad det skulle ha för betydelse om kungen skulle sett en avklädd flicka för evigheter sedan.
    Jag tror att svenska folket lider med kungen och den hetsjakt (passar det bättre?) man utsätter honom för. Man känner mest ilska mot media och kanske synnerhet mot Aftonbladet som verkar gotta sig mest.

    Varför ska kungen stå med mössan i handen som du skrev? Han har väl inte bett att bli född i ett kungahus och till de regler man skapat för hans försörjning.

    • Jag tror att svenska folket lider med kungen och den hetsjakt (passar det bättre?) man utsätter honom för. Man känner mest ilska mot media och kanske synnerhet mot Aftonbladet som verkar gotta sig mest.

     Expressen är -värst- och det handlar inte om ”en naken flicka” och inte heller för så länge sedan. Läs boken så får du se!

     • Det är väl ingen idé att argumentera med en moderattjej egentligen, hon äääälskar kungahuset och Hänt i Vecket. Men, det medges, det är svårt att låta bli.

    • Det har inte socialbidragstagaren heller. Så inga särskilda omständigheter för honom således, därmed bör moralen som gäller för socialbidragstagaren och den sjukskrivne gälla honom. Nej, de krav som ställs på socialbidragstagare och sjukskrivna skall multipliceras med hur många gånger högre kungens ursättning är jämtemot en genomsnittssjukskriven.

     Således borde han likt socialbidragstagaren redovisa varenda krona han lagt ut, motivera varje inköp och finner man tveksamma inköp, då rycker man bidraget. Det borde vara mindre kontroversiellt när det gäller kungen än vad det är när det gäller den enskilde socialbidragstagaren. Konstigt då att ordningen är den motsatta i samhället.

    • Amanda skrev: ”Varför ska kungen stå med mössan i handen som du skrev? Han har väl inte bett att bli född i ett kungahus och till de regler man skapat för hans försörjning.”

     Men alla de människor som drabbats av sjukdom har bett om det eller? Och de får skylla sig själv att missunnsamma missfoster tar deras pengar så de just får stå med mössan i handen! För såna som dig så skulle det kvitta om kungen så gick ut på stan och mördade för eftersom han har höga poäng när det gäller status så kvittar det vad man gör. Det här av människor idiotiska påfundet status! Däremot om en ”vanlig” människa utan fet plånbok och höga statuspoäng råkar bli sjuk då är minsann asgamar som du framme och hackar till vederbörande dör. Är det inte så höns brukar göra också? Och de är ju inte några större intelligenser precis.

     • Jag kommenterade ett inlägg om kungen och har inte yttrat ett ord om sjuka människor. Varför skulle jag komma på tanken att de får skylla sig själv, det är helt och hållet dina tankar.
      Även påståendet att jag tycker att kungen skulle få mörda någon. Jag har alltid tyckt att det är fel att kungligheter inte ska lagföras som alla andra.
      Jag skulle heller aldrig kalla någon för asgam på grund av en helt oförarglig kommentar som den gjort.

      Skärp dig!

      • Varför ska kungen inte behöva stå med mössan i handen? Han får betydligt mer i bidrag än en sjukling så självklart är det dags att han utsätts för minst lika förnedrande behandling som sjuka utsätts för idag. Och om du inte vet om det så kan jag berätta att kungahuset fått extra mycket bidrag sedan Alliansen tog vid, de har alltså givit pengar till denne övergödde gubbe istället för att hjälpa sjuka. Om du tar åt dig av ordet asgam så är det ju upp till dig! Asgamar brukar tycka om att knapra på dökött och det gör ju även nuvarande regering! De flesta som röstar på nuvarande regering brukar också vara oerhört betuttade i kungar och andra i maktposition som lever i överflöd på andras bekostnad.

   • Och varför ska ”bestående värden” behöva nagelfaras för en liten storm i en dyngstack, för att travestera den populäre amatörhistorikern Herman Lindkvist.

  • Kungen brukar gå på nöjesjakt och släpper loss sina våldshundar på älgarna i skogarna. Nu har jägaren blivit bytesdjuret, och jagas av Hälge och de andra på Aftonbladet. Det är bara rättvist.

   • Hoppas att AB läser kommentarerna. Ett nytt kvällstidningsord indikerat. Jag tackar å kvälolspressens vägnar!

    Våldshundar :-)

    Snyggt jobbat Kamelsilare! Jag MÅSTE bara använda det… :-)

 4. Åkte hiss på jobbet tillsammans med en kvinna. Hon tryckte in nödstoppen och drog upp tröjan. Hon bröstade upp sig och flinade. Numera har jag kommit över det inträffade.

  Jag vände blad liksom…

  • Hon tyckte nog att du hade glott lite för mycket på henne så att hon ville väl slippa det i framtiden, därför fick du ta dig en rejäl titt.

 5. Det finns faktist viktigare saker som ska komma till fokus än att gräva i vad kungen har haft för sig för många år tillbacka.
  1)för det första man måste frågar sig varför just nu efter så många år är det pengar?.
  2)”So what” alla människor är nyfikna och kungen är inte undantag att pressa honom att han ska komma ihåg vad han har haft för sig för många år tillbacka är ett skämt att tvinga honom att begå ett litet mystag då jävlar.Låt kungen och hans family vara ifred.f.f

  • att pressa honom att han ska komma ihåg vad han har haft för sig för många år tillbacka är ett skämt att tvinga honom att begå ett litet mystag då jävlar.Låt kungen och hans family vara ifred.f.f

   Nä du Carl-Philip! Så enkelt kommer farsgubben inte undan!

  • Jag är helt på din linje om den omfattar ALLA andra som går på bidrag. Om du skiter i hur den sjukskrivne, stämplaren, socialbidragstagaren spenderar sina dagar, då kan jag skita i hur kungen lever livet på sina bidrag. Men ställs det några krav alls, ja då blir kraven större ju större bidraget är och det är inte orimligt i det sammanhanget.

 6. Många verkar ha problem med att vi har ärftlig monarki utan politisk makt istället för en politiskt mäktig president.

  Ingen verkar ha problem med att 80 % (tror jag det är) av svensk media ärvs inom två familjer.

  Finns det någon som tror att de familjer som ärver mediemakten har mindre politisk makt än den familj, som ärver ätten att klippa band när vägar och broar invigs.

  • Det finns massvis med folk som har problem med att media ärvs inom två familjer. Bonnier och Schibstedt äger idag nästan all nyhetsmedia som inte är public-service i Sverige, och det skulle inte förvåna mig om public-service faller snart också med den regering vi har nu.
   Men vad har det med saken att göra? Man kan väl ha problem med både ärftlig statschefspost och ärftlig media? Jag skulle dessutom tro att en bra mycket större del av de som är emot monarkin även har problem med Bonniers och Schibstedt än hos rojalisterna, för du tror väl inte att det finns några moderater som är emot Bonniers och Schibstedts oligopol av media?

 7. Allt cirklar nu kring bilderna, om de finns, vad de föreställer osv. Det verkar konstigt att kungen blånekar om de nu finns bilder. Vi får se vem som ljuger. Jag kan sympatisera med kungen som människa, i intervjun verkade han verkligen pressad, detta kan inte vara så kul för familjen. Men som republiken vill jag ha det här granskat och så öppet som möjligt.

 8. Samma sak gäller utnämnandet av journalister i landets ledande tidningar. De som är satta att ”granska makten”. Dessa journalister har mycket större makt än vad kungen någonsin haft. Men där finns ingen insyn. Journalisternas värld är totalt odemokratisk och folket har ingen möjlighet att styra vem som får dessa maktpositioner.

  • Vem pratar du med? Välj att kommentera den kommentar du reagerar på så fattar folk vem du talar till..

 9. Hetsjakt det är vad det är .Kungen har inte bett att vara kung.Han har föds till det enligt svensk lag och traditioner.Har ni invändningar sikta inte kritiken mot honom vad som gäller bidrag o.s.v.Man måste respektera demokratin.OM ska brottslingar tillgodose ordningen i svarige då är vi illa ute.Oavsätt om de har bilder eller inte om har de haft bilder då skulle de har gått till polisen för länge sedan.