Den motvillige monarken, Carl XVI Gustaf, Sjöberg m.fl


Så har jag då läst boken om kungen, den bok som vållat sådant rabalder och som inneburit att Drottning Silvia åkt till Belgien i förväg, hon hade åtaganden i Stockholm idag tillsammans med kungen men har plötsligt fått viktigare saker att göra, i Belgien. Och jag måste medge att jag har stor förståelse för detta, annars kanske kungens Säpovakter fått skydda majestätet mot hans drottning.

Men boken då undrar någon, ja boken är flyhänt skriven och lättläst som om det vore Astrid Lindgren som varit författaren, men så är också Thomas Sjöberg och hans medförfattare journalister vilket märks. Några tidningar har sågat den totalt men jag tycker att det har varit överloppsgärningar. Fram-
ställningen är tydlig och klar och de flesta hoppar nog direkt till del två som innehåller de kvinnoaffärer som har sysselsatt media. Jag medger att jag tillhörde den kategorin och har först idag läst färdigt hela boken.

Som bok så håller den definitivt, och som republikan så kan jag inte hävda att den gjorde mig till mer republikan, jag var redan så mycket av den varan som det går att vara. Likafullt reagerar jag, boken innehåller ett antal berättelser om kungen och gänget som omger honom, berättelser som visar på en utomordentligt unken kvinnosyn, dessutom är det förbjudet att köpa sex enligt svensk lag. Sedan vet jag inte om detta skett efter att lagen infördes eller inte, i sak en meningslös fråga eftersom kungen kan begå brott utan att bli åtalad.

Referenserna i boken skrivs ofta som A, B, C etcetera i stället för namnen på de personer som berättat för Sjöberg och hans medförfattare. Affären med Camilla Henemark har det rapporterats om i Expressen den senaste veckan så den är att betrakta som verifierad. Det är inte alla andra affärer, men arten och graden av det redovisade talar ändå sitt tydliga språk, denna bok har inte kunnat ges ut om man inte var förberedd på att stämmas för förtal och stödja sin egen sak med vittnen.

Jag skulle inte vilja anlägga några moraliska synpunkter i övrigt, men jag reagerar på att en del av de deltagande ”kaffeflickorna” var under tjugo år, och att gänget förefaller ha betalat en del strippor och andra sexklubbsmedarbetare för deras deltagande. Det blir extra anmärkningsvärt när kungens egna döttrar faktiskt är betydligt äldre. Nu sägs det inte att det skulle ha skett helt nyligen, kungens tal om att det var länge sedan kan tyda på att den beskrivna verksamheten kan ha upphört i mitten av nittiotalet, men att döma av arten och graden på det skedda så undrar jag om det verkligen kan stämma.

Någon klarhet ges inte, men jag instämmer i kritikernas tal om att kungen är kung dygnet runt. Är hälften av det boken skildrar korrekt beskrivet så konstaterar jag att det finns all anledning att ifrågasätta monarkins vara eller icke vara. Slutligen så rekommenderar jag alla att läsa boken, gå till närmaste bibliotek och skriv upp er på kölistan.

Drottning Silvia åkte till Belgien igår, Victoria och hennes make flyttade till Haga samtidigt, och Madeleine är kvar i New York. Med andra ord så är det fritt fram för gubbligan att agera, eller ännu hellre, för kungen att abdikera.

Boken är skriven av Thomas Sjöberg, Deanne Raucher och Tove Meyer och är utgiven på förlaget Lind & Co,
ISBN 978-91-7461-016-1

it , , , , , , , ab123 dn1234 e x12345 svd12345


14 svar till “Den motvillige monarken, Carl XVI Gustaf, Sjöberg m.fl”

 1. Ja, själva utanförskapet när det gäller straffriheten är ju skamlig, orättvis och ojämlik, speciellt för de som fällts för samma eller liknande förseelser och brott i Sverige.

 2. men till skillnad från karl den tolfte m fl har den nuvarande kungen inte startat något krig, bara följt budet att älska sin nästa

 3. ”Kaffeflickor under 20?… Jag har aldrig sett ålder som ett problem så länge det är lagligt.

  Den dag som du har en dotter som är äldre så förstår du. Kungen är sextiofyra (64) år, att vara inblandad i sådana här aktiviteter med tonåringar har ett namn, och det namnet är inte gubbsjuka.

  F.ö. är inte prostitution laglig i Sverige.

 4. Jag är själv för en snar avveckling av monarkin, en helt otidsenlig kvarleva från medeltiden som inte hör hemma i ett modernt samhälle år 2010. Att däremot sätta mig och frossa i sån här ”smörja” är mig helt främmande. Kungens eventuellt vidlyftiga kärleksliv och annat snaskigt är för mig totalt ointressant. Som någon tidigare skrev så är dessa affärer en sak mellan kungen och hans hustru och definitivt inget som jag eller någon annan utomstående behöver bry oss om så länge han håller sig inom lagens råmärken (straffriheten är självklart helt vansinnig och bör definitivt tas bort i morgon dag).

  Affären med Camilla Henemark har det rapporterats om i Expressen den senaste veckan så den är att betrakta som verifierad

  Jaha ja så om det skrivs om något i Expressen så är det att betrakta som verifierat. Jovisst det vet vi ju alla att allt som står i Expressen är sant. Roligt skrivet Jinge, verkligen roligt. :-)

  • Du kanske skulle läsa boken min vän? Att kritisera dem som gjort det utifrån vad du själv läst i kvällspressen verkar inte speciellt begåvat, om man säger så…

     • Berätta varifrån du fått din information då?

      Jag har läst mig till den här på din blogg, du berättar ju ungefär vad boken handlar om och inte ljuger du väl Jinge? :-)

      • Ååååhh..

       Så du har inte lagt märke till att kungens erotiska eskapader varit ett huvudnummer i tidningar/radio och TV de senaste veckorna då, utan du har snappat det genom min blogg. Så smickrad jag blir, men jag tycker faktiskt att du för din egen bildnings skull bör ta del av riksnyheterna oxo nån gång.

       Att däremot sätta mig och frossa i sån här ”smörja” är mig helt främmande. Kungens eventuellt vidlyftiga kärleksliv och annat snaskigt är för mig totalt ointressant.

       Men, det betyder ju att du tycker att min blogg är snaskig och att jag frossar i snaskigheter? Att du törs!? Vet du inte om att jag har ett spamfilter? :-)

 5. Jomenvisst självklart frossa du i snaskigheter och jag känner till ditt (välkända) spamfilter men får jag en chans att retas med folk så tar jag vilka risker som helst, ha en bra dag. :-)