Krypskyttet mot Mona

Valrörelsen har egentligen pågått i ett par år redan, minst. Ibland känns det som om den började i och med att Mona Sahlin valdes till ordförande för Socialdemo-
kraterna, ett val som var lika kontroversiellt inom partiet som utanför.

mona sahlin

Men en sak som ständigt väcker funderingar hos mig är hur Aftonbladet behandlar valet av Sahlin till partiordförande. Jag tänker inte räkna upp en lista med namn på skribenter som ägnar sig åt krypskytte mot Sahlin, men jag konstaterar motvilligt att en sådan uppgift inte heller är speciellt lätt, de är helt enkelt för många. Idag är det Katrine Kielos som skriver en ledarartikel som handlar om Miljöpartiet, men som indirekt handlar om Sahlin, och som i vanlig ordning bidrar till att undergräva förtroendet för henne.

AB: ”MP har ökat sitt medlemsantal med 50 procent på fyra år och framstår allt mer som de rödgrönas vallokomotiv. Bredvid står en socialdemokrati parkerad på förlustresultatet från 2006, med en impopulär partiledare och en otydlig idé om sin egen existens. (Förutom att man vill få bort Fredrik Reinfeldt ur Rosenbad, vilket visserligen är vällovligt). När Mona Sahlin får frågan om vart den socialdemokratiska förnyelsen tog vägen pekar hon på Miljöpartiet. Där! Socialdemokratin har

lyckats sy in ett parti som uppfattas som modernt i ett rödgrönt samarbete och tycker sig därmed ha klarat av det där med ”det nya”.”

Själv vet jag inte i viket sammanhang Sahlin hävdat att Miljöpartiet är en del av den socialdemokratiska förnyelsen, men sammantaget så kan jag konstatera att många skribenter på Aftonbladet är negativa till valet av Mona. Det gick till och med så långt så att Albert Bonniers förlag gav Lotta Gröning en beställning på en bok om Sahlin, en bok som fick namnet ”sanning eller konka”. Gröning känner Mona personligen efter att hon arbetat nära henne under ett antal år, och en grövre sågning av Sahlin än den boken har jag aldrig läst. Gröning arbetar idag på Expressen vilket är en händelse som ser ut som en tanke.

Aftonbladets politiske reporter, Lena Mellin, är normalt den som kommer ut ur garderoben med den mest omfattande Sahlinkritiken. När jag skrivit om ämnet förut så har flera stycken i kommentarsfältet öppet funderat på Mellins egna politiska sympatier, inte utan orsak eftersom hon i mina ögon tycks anse att alliansen är att föredra framför de rödgröna.

Mina egna förväntningar var annars att den stora dags-
tidningen, som delvis ägs av LO, skulle stödja (S) på ledarsidan och att samma sak skulle omfattas av tidningens politiske reporter.

Jag vet inte om mina iakttagelser stämmer, att jag inte ser skogen för alla träd, men det tycks som om Mona Sahlin ofta behandlas bättre i tidningens nyhetsrapportering än vad hon gör i tidningens politiska delar. Det finns självklart en massa saker som man kan kritisera socialdemokratin och Sahlin för, och som man skall kritisera dem för, men jag kan inte låta bli att undra över resultatet av denna korseld mot partiets ordförande.

Jag skulle givetvis ha lättare att förstå om det handlade om en kritik som kom från vänster, men mitt intryck är att kritiken mot Sahlin kommer från höger. Är det en högerfalang inom socialdemokratin som ägnar sig åt krypskytte mot Sahlin, ja då kan man undra över vem de hellre skulle se som parti-
ledare? Reinfeldt?

intressant Tags : , , , , , , , ab1 dn svd

  39 comments for “Krypskyttet mot Mona

 1. 26 mars, 2010 at 07:18

  OBSERVERA! Kommentarer ska handla om AFTONBLADETS roll i detta!

 2. Tomas Andersson
  26 mars, 2010 at 07:19

  Jag tror inte vänstern förstår hur dåligt förtroende Mona har ute i stugorna…….

  • 26 mars, 2010 at 07:37

   Vad är det som får dig att tro det?

   • Besviken
    26 mars, 2010 at 07:46

    Magen, Jinge. Man hör och ser och så blir man förfärligt orolig. Mona förefaller mest av allt vara en trött dagisfröken som försöker hålla ordning på sina telningar. Samhället slås i spillror medan hon bidar sin tid … eller vad hon nu sysslar med. Opposition är det i alla fall inte tal om.

    • 26 mars, 2010 at 07:57

     Jo fast det var inte det jag frågade om. Jag ogillar starkt att bli kammad med en kam med namnet ”vänstern”. Uttrycker man sig som Tomas så vet man antagligen väldigt lite om den vänster som faktiskt finns. Och att kalla socialdemokratin för vänstern är ju illa nog kan jag tycka. Visst, om de höll sig till sina äldre partiprogram, men det gör de inte och det kommer de inte att göra framöver heller.

     ”Att vänstern inte förstår…” är en tragisk kommentar enligt mitt sätt att se saken, ett sätt att bevisa att man inte vet vad ”vänstern” är för något.

  • Sniff
   26 mars, 2010 at 08:12

   Jag håller med Tomas. Flera av de som jag vet är utpräglade S-anhängare hade gärna sett någon annan än Vel-Mona på partitronen. Vad de anser är att Mona har genom sin mediokra-intetsägande ja-nickande till allt vad Potatis-Persson sa lyckats hålla sig kvar i partiledningen men det var nog få som i sitt vildaste fantasi kunde föreställa sig att hon skulle bli kandidat till Sveriges viktigaste post! Färglösheten och ryggradslösa beteendet gör att man är förbannad på att det partiet som en gång var socialdemokratiskt och solidariskt inte har mycket mer att komma med än gamla floskler.
   Ja det är ett politiskt prickskytte då det finns ett hot att många vänder S ryggen i september och offerlammet finns där, lagom skadeskjutet.

   • 26 mars, 2010 at 08:14

    Jo fast ”vänstern” ??

    • Sniff
     26 mars, 2010 at 08:22

     Ja det är en generalisering som är olycklig med all respekt förstår jag att du reagerar, men jag förstod vad han menar utan att hänga upp mig på det. Att skriva S hade varit bättre.
     Skall man vara ärlig om S får många röster i höst är det mycket pga att folk är trötta på Alli-svansen inte för att Mona är S-partiledare.

     • 26 mars, 2010 at 08:33

      Just. Hade han skrivit S så hade jag inte protesterat. Nu drog han in MIG i samma svep och det tål jag bara inte.

 3. Besviken
  26 mars, 2010 at 08:03

  Fattar!

 4. 26 mars, 2010 at 08:06

  Ett bra inlägg. Även jag har undrat varför Aftonbladet kritiserar Sahlin och hyllar Reinfeldt. Såg du rubrikerna efter debatten i förrgår?

  • 26 mars, 2010 at 08:08

   Ja. Ett bra exempel på vad jag menar även om dessa rubriker väl var att anse som nyhetsrapportering och inte politiska artiklar.

 5. 26 mars, 2010 at 08:28

  Ni ser ju själva, när Mona Sahlin debatteras så är det alltid – oftast ett flertal – debattörer som inte kan hålla tangentbordet i styr utan måste ge M S ett tillnamn som ovan skrivna ”Vel-Mona”. Vad är det hos Mona Sahlin som alltid tar fram det sämsta hos debattörer?

  • Sniff
   26 mars, 2010 at 09:52

   WW du ser bara det du vill se min vän. Observera att jag kallar Persson för Potatis-Persson, Alliansen för Alli-svansen m.m. Vel-Mona har denna egenskap och jag ser inget fel i att skriva detta då det är min personliga uppfattning. Hon har ensam skadat socialdemokratin mer än Geigeraffären och Perssons högervridning m.m. Jag anser att hon sedan de omdömeslösa tobleroneköpen gett socialdemokratin en kvarnsten som det svårt att bli av med.
   Du frågar varför? Jag tycker att det är självförklarande. Socialdemokratin ligger i spillror men det väljer men inte att se. Det behövs en stark visionär ledare till att få fart på Sverige med S. Mona Sahlin borde sluta med rikspolitik och återgå till en harmlös anställning som förskolelärare eller vad hon har kvalifikationer för.

   • 26 mars, 2010 at 12:53

    Jomenvisst, men du är ju knappast ensam på banan. Inte ens Hitler kallar man ”Den mustaschprydde Böhmiske låtsaskorpralen” eller ”målarkluddadde” eller ”Brunbyxan”. Men i fallet Sahlin så har uppfinningsrikedomen inga gränsen. Persson är för alltid HSB här där jag bor och ”Pavan” i sin hemby…

 6. 26 mars, 2010 at 08:48

  Mona lyckas skjuta sig själv i foten så det stänker.

  • 26 mars, 2010 at 12:54

   Nämn en toppolitiker som undgått det konststycket?

 7. Sara G
  26 mars, 2010 at 09:31

  Själv är jag inte någon större support av socialdemokraterna – och det nyliberala arvet arvet efter Persson.
  Men drevet mot Mona Sahlin har gått överstyr. Det skulle inte alls förvåna mig att det har med hennes kön och ålder att göra. Kvinnor tenderar ju att förlora i värde med åren, men det motsatta gäller männen.(Reflekterar över den senaste debatten om våldtäkten på en fjortonårig kvinna – där förövaren fick alla sympati och stöd.
  Mannen är alltid bäst, det vet vi – om han nu inte är invandrare , förstås)
  Jag kan inte förstå att i all ”tävlan” så vinner den blötögde Alfons Åberg – i alla lägen, vad han än säger…
  Det är horribelt! Han håller ju på att sälja ut Sverige till sina ”kompisar” och skapa ett land, som kanske kunde ses som modernt 1920!

  • kalle kula
   26 mars, 2010 at 11:23

   Du gör sossarna en stor björntjänst genom att göra kritiken om Mona till en genusfråga. Människan är ju inkompetent och uppenbarligen kandidat FÖR att hon är en kvinna och inte TROTS att hon är en kvinna. Sämsta exemplet på könskvotering helt enkelt. Se på Wetterstrand hon är också Kvinna men ingen skulle våga säga att hon är undermålig politiker.

   • Sara G
    26 mars, 2010 at 13:21

    Björntjänst, hur menar du? Jag är inte sosse!

    Maria Wetterstrand är, i motsats till Mona Sahlin, fortfarande ung – (och saknar dessutom till stor del vänsterstämpel). Det gör henne mera attraktiv, vad du än säger, Kalle Kula.
    Den dag hon skulle komma med påtagliga rynkor och slapp haklinje så dalar nog opinionssiffrorna, var så säker…
    Jag känner mina pappenheimare, ha!
    Men nu avgår Maria W. som partiledare till hösten, så i hennes fall så blir det aldrig aktuellt…

    För övrigt, så länge samhället gynnar mannen i så hög grad, trots FI och feminismen, så tänker jag fortsätta göra de viktigaste sakerna till genusfrågor…

    • kalle kula
     26 mars, 2010 at 15:51

     Du är ute på hal is: Gudrun Schyman var en kvinna med rynkor och ledde vänsterpartiet till framgång med höjder på ca 13-15% i valen. När MANNEN Lars Ohly tillträdde försvann rösterna och partiet ligger på 5%. Åtminstone jag som libertarian kan känna att även om Wetterstrands och Schymans åsikter inte stämmer med mina så skulle dessa kvinnor inte skämma ut Sverige som Mona med hennes dagisprat. Ju fler som sluter upp bakom Mona med genusargumentation som försvar, ju längre tid tar det innan poletten trillar ner inom sossegarnityret. Mona må vara en trevlig och välmenande människa så jag har inga personliga problem med henne, men hon är klart ej lämpad att styra Sverige.

     • Sara G
      26 mars, 2010 at 16:21

      Först: Gudruns siffror sjönk ett bra tag före Ohly tog över det sjunkande skeppet.
      För övrigt så tycker de flesta män att Schyman, av någon för mig förborgad anledning, är sexig, trots rynkor och pregnant haka. Hon har nog något som kallas karisma. Ni skulle bara se henne när hon med miken i hand tar över torget i Simrishamn. Alla tystnar och stannar upp, borgare som skånebönder.
      Så det har med utstrålning, sex och kvinnosyn att göra hur kvinnor döms.
      För Gudrun S är minst lika slarvig och nonschlant med andras pengar som Mona Sahlin, och rätt så närig, faktiskt.
      Hon åkte taxi för över 380 000 kr ett år.
      Tänk bara det, när hon annars propagerar för kollektivtrafiken!
      Jag är själv inte särskilt förtjust i Mona Sahlin och hennes småborglighet. Men hon är en duglig och van politiker efter alla år i sossetoppen – och efter alla intensivkurser på Bommersvik. Det kan man inte ta ifrån henne! Det är riktigt orättvist som vissa går på bara för att de inte tycker att hon är särskilt fräsch längre.
      Hursomhelst, så föredrar jag Sahlin framför moderötternas kandidat, tavringättlingen Reinfeldt…
      Han som håller på att förstöra demokratin i Sverige och skapa hisnande klassklyftor.
      Hans fördelningspolitik är den mest orättvisa vi sett sedan Hammarskjölds tid, eller Hungerskjöld, som han då kallades.

 8. Daniel
  26 mars, 2010 at 09:39

  Givetvis har Mona dåligt förtroende.
  Det får ju alla som det kastas skit på dagligen i media. Om frasen ”Mona är kass” upprepas oavbrutet tillräckligt ofta så kommer folk att tro på det.

  Men man har inga sakliga argument mot henne från högerhållet.

  Att vänstersidan har det är givetvis då Mona ligger till höger bland socialdemokraterna. Men frågan är varför Aftonbladet vill ha Reinfeldt som ledare? Att stockkonservativa Pravdabladet SvD vill ha Reinfeldt är givet, men Varför finns det ingen större tidning som ifrågasätter Reinfeldt? Han gör ju ingenting mer än att hålla sig undan och enbart pratar om ansvar när han väl visar sig. Att moderater tycker att en person som gömmer sig tar ansvar är givet. Men att folk fortfarande försöker belasta Mona för saker som hände för 20 år sedan, samtidigt som att Skattefuskar-Fredrik får gå fri är egentligen bara ohederligt och patetiskt.

 9. Steve
  26 mars, 2010 at 09:46

  Som ovanstående sa, det behövs inget krypskytte då Mona skjuter sig själv i foten hela tiden. S tappar många väljare inte minst till MP som kommer att få många billiga poäng i valet pga det. Synd att S inte kunnat vaska fram ngn kompetent person på partiledarposten, det finns/har ju faktiskt funnits bra exempel, Göran Johansson (han i Göteborg), Margot Wallström och förstås Anna Lind om hon hade levt idag. Sen finns det tyvärr tragiska stolpskott som Ibrahim Baylan, Veronica Palm, Bodström m fl som gör att det vänder sig i magen. Fast det finns ju även inom nuvarande regering, Federley, Beatrice Ask osv. Som det ser ut nu så är Reinfeldt den enda av partiledarna som kan duga som statsminister.

  • Sara G
   26 mars, 2010 at 15:17

   Utveckla hur du menar när du säger att Reinfeldt är den enda av partiledarna som kan duga som statsminister!
   Jag tycker ju att han har bevisat motsatsen under de här snart fyra åren. Han slinker alltid undan när det brinner i knutarna och han har inte ens förmått sy ihop en duglig regering, utan det är en massa konstiga typer, rent av odugliga nördar som sitter på diverse ministerposter. Major Björklund och nuvarande justitieministern är väl de mest framstående när det gäller oförmåga, men det finns fler…
   Reinfeld har inte heller lyckats åstadkomma en genomtänkt miljöpolitik, fastän det brådskar så.
   Som sagt, oduglig, tar från de fattiga och ger till de rika!
   Det duger inte i ett demokratiskt samhälle!

   • Giganten
    27 mars, 2010 at 16:27

    Jag tycker att det är fult att du hoppar på Bea för att hon är kvinna…

 10. Bengt Nilsson
  26 mars, 2010 at 10:02

  Ja, Mona vågar tidningarna smutskasta! Men gud nåde den journalist som vågar peta ”ikonen” Reinfeldt i magen och be honom förklara varför han som regeringschef har tillåtit att sänka det ekonomiska försäkringsskyddet och gjort om rehabiliteringskedjan till en slutstation av en låglönedumpande jobbmassa för de arbetslösa och sjuka.
  Samtidigt som den av Reinfeldt alltmer berikande överklassen kan köpa sina välfärdstjänster hos en alltmer privatiserad välfärdsverksamhet. Fråga Reinfeldt (och hans fru) om han under nästa regeringsperiod tänker fortsätta med denna överklasspolitik som ökar klyftorna i Sverige enl SCB. Och vad tänker han göra åt de människjor som nu i rask takt sorteras ut ur välfärdssystemen på grund av han spolitk och nu återfinns i den ökande skaran av fattiga i köerna till Stadsmissionens, Frälsningsarmens, Rädda Barnens m,fl hjälporganisationers soppkök!
  Givetvis får han aldrig den frågan av journalister från tidningar eller i TV och radio!
  Men så j-a dum är inte jag utan att jag vet att han tänker fortsätta på sin skattesänkniungsväg och rasering av välfärdssytemen , bl.a genom införandet av ett fjärde jobbskatteavdrag!

  Bengt Nilsson, röd gråsosse

 11. Christer W
  26 mars, 2010 at 10:38

  Den enda fråga som behövs ställas är: Har hon blivit partiledare genom egna meriter och av egen kraft.
  Går det att svara ja på den frågan.
  Den sista som blev partiledare av egen kraft var Person, även om man kan fråga sig hur det gick till. Innan honom var det Carlsson som ärvde ämbetet efter Palme. Carlsson ”rekryterade” Sahlin ur sin vänskapskrets.
  Det är där s politik tår i dag, i spåren efter Carlsson.

 12. nature
  26 mars, 2010 at 10:40

  Som vi alla vet så fick Mona Sahlin avgå ur regeringen i november 1995, sedan hennes trassliga kontokortsaffärer blivit kända.

  Efter detta så startade hon eget! Ett bra initiativ av henne tycker jag! Hur gick det då? Nå… företaget gick i konkurs och Mona Sahlins företag drog på sig hela 98 parkeringsböter.
  I 32 fall har böterna hamnat hos kronofogden och lett till betalningsanmärkningar. Detta var EFTER den s.k kallade tobleroneaffären. Ha i åtanke att denna kvinna är stad vid kassan samt har en man som tjänar MER än hon. På den tiden dryga 80 000 kr/mån. De bor i en billig bostadsrätt.

  Skulle du kunna tänka dig att anförtro din ekonomi till henne, med handen på hjärtat, och samtidigt sova bra om nätterna? Inte jag i vart fall.
  Och ska hon ha något ansvar alls i en kommande regering, så är det kanske mest som symboliskt funktion, och då behövs hon ju inte alls.

  Klart som korvspad att människor är skeptiska till henne. Det är jag också.

 13. nature
  26 mars, 2010 at 10:56

  PÅ så vis att jag är av samma åsikt som Aftonbladet i detta; att jag för allt i världen INTE vill se Mona som Stadsminister.
  Är det inte fullt naturligt att vi granskar våra ledare? Håller de inte måttet, så ska de inte leda oss. Säg mej: hur kan ska vi vanliga medborgare göra för att förhindra att Mona blir vår ledare? Det vore katastrof om Mona fick styra och ställa här i vårt land – i allmänhet för vänstern och förtroendet för Socialdemokraterna, men i synnerhet för landet.

  Detta har de fingertoppkänsliga skribenterna på Aftonbladet uppmärksammat. Är det så konstigt det? Varför ska en tidning, vars ägare delvis är ”vänster” (LO) tiga om detta?

 14. Eva
  26 mars, 2010 at 11:35

  Från vänsterhåll inom socialdemokratin vill man inte ha Sahlin för att hon ju inte är socialist, och de är rätt många. Alltså har mosa Mona-kampanjen ett stöd från dem. Den stora högljudda kampanjen kommer dock från högerhåll och det är ju inget annat än ett klassiskt försök att göra Alfons Åberg, förlåt Reinfeldt, till det enda stadsministeralternativet. Det ger inte avtryck i opinionsundersökningarna som indikerar valresultatet i höst eftersom det bygger på politiska ställningstaganden, men däremot visar det sig när man frågar folk vem de tycker verkar trevligast. För det är ju det som alla sådana undersökningar handlar om, inte den faktiska politiken.

  Mona var på många sätt den enda kandidaten när Wallström sa nej tack. Liberalerna i partiet har makten och då kunde det inte bli någon annan än hon. Tyvärr är det ett dåligt val dels på grund av hennes oförmåga att sköta sitt eget liv (jag skulle inte anförtro henne befälet på en roddbåt i lugnt väder) vilket definitivt är ett dåligt tecken och dels för att med henne i spetsen kommer socialdemokratin fortsätta den långa marschen mot höger. Vi behöver inte ett tynande mittenalternativ, vi behöver ett tydligt socialistiskt alternativ som talar för alla oss som håller på att bli ett nytt statarkollektiv, något som det liberaliserade Socialdemokraterna definitivt har bidragit till men inte vill ta ansvar för.

 15. Pingback: Marita
  • nature
   26 mars, 2010 at 20:51

   För mig spelar det inte någon roll om en politiker heter Åsa eller Åke! Sedan Martina, så har Mona kommit undan med bra mycket mer än vad en MAN i liknande position någonsin skulle göra. Mona drar naturligtvis fördel av att hon är kvinna. Se bara hur hon lyckades vända opinionen mot henne själv och hur hennes egna trasliga affärer till eftervärden döps till ”tobleroneaffären”. Ungefär som om det handlade om att hon snott en lösgodis ur en konsumaffär. Samt hur hon klarade att göra sig själv till ett offer av stora format. I själva verket handlar det om en förtroendevald – som med facit i hand igen har förtroende för. Monas styrka var en gång i tiden som socialdemokraterns mjukmedel: som ensam kvinna bland Göran Persson wannabees. Nu har hon utvecklas till en iskall realpolitiker, utan koll. Ena dagen går hon i moskén med slöja samt viftande med Hamasflagor. Nästa dag hyllar hon Netanyahu hand i hand samt lovar runt. Grejen är att Monas tid är över; talar vi kvinnlig politiskt mjukmedel, så är konkurrensen i dagens politik hård. Titta bara på Wetterstrand och Margit Wallström.

 16. Pingback: Larsa
 17. Gösta Berling
  26 mars, 2010 at 18:42

  Finns mycket att säga om detta. Men som jag ser det har du Jinge i stort sett fel denna gång. Visst finns det kritik mot Mona på AB, men den kommer väl till åtminstone 99% från vänster ? (Det finns väldigt lite utrymme, kanske inget alls, till höger om Mona … åtminstone om man borträknar den uttalade borgerligheten).

  Och sedan är det väl så att finns det kritik mot partiledaren så är det inget som en socialdemokratisk ledaresida kan tiga om, det skulle enbart se patetiskt ut.

  Men det är på många sätt beklämmande att Mona är så vansinnigt ifrågasatt, eftersom det inte går att tänka sig en rödgrön valseger där den självklara statsministerkandidaten år mycket svårt skadskjuten av sina egna. Men skulden till detta ligger inte hos AB utan till största delen hos henne själv, och till viss del hos den s-kongress som valde henne (den är dock delvis ursäktad eftersom de hade åtskilliga andra kandidater som de frågade före Mona, men samtliga av dem tackade nej … Och någon partiledare måste ju Sveriges största parti ändå ha så de valde den ende som ville bli …)

  Kielos artikel ser jag inte som något angrepp mot Mona, däremot som ett uttryck för den frustration som finns över bristande ideologisk debatt inom SAP (något som iofs drabbar Mona men långt ifrån bara henne). Och Lotta Gröning håller definitivt inte med om att hennes bok var någon ”sågning” av Sahlin. Att LG nu finns på Expressen må vara betänkligt men orsaken är att hon var för mycket (inte för lite!) vänstersosse och EUmotståndare för att platsa i nuvarande halvliberala AB.

  Och du Jinge : Om det är för mycket ”mosa Mona” i dagens debatt så har du väl också själv till en del medverkat genom din blogg? Det är väl åtskilliga gånger som du har beskrivit henne som ett sänke för de rödgröna ?

  Det må vara dags för borgfred bland oss rödgröna – men inte till priset av att kritiken bannlyses!

  Jag önskar av hela mitt hjärta en rödgrön valseger, det är nödvändigt för vårt arma land. Och vänsterns synsätt önskar jag får slå igenom mycket klarare än idag. Men det är omöjligt att i nuläget tänka sig en rödgrön regering där inte SAP är tongivande och innehar statsministerposten (man kan tycka vad man vill om detta men det är så). Då har vi bara att acceptera att Mona Sahlin blir vår statsministerkandidat, trots hennes uppenbara brister. Och hoppas att SAP omsider kommer på bättre tankar och väljer en mer representativ demokratisk socialist. Men till dess så har skett måste vi gilla läget, ty prioritet nr 1 måste vara att få väck Reinfeldt & co. Men ska vi inte få kritisera ”vår egen” statsministerkandidat så kanske det ändå gör detsamma, ty då har vi i så fall diskvalificerat också vår egen politik …

  • 26 mars, 2010 at 18:54

   ”Finns mycket att säga om detta. Men som jag ser det har du Jinge i stort sett fel denna gång. Visst finns det kritik mot Mona på AB, men den kommer väl till åtminstone 99 % från vänster ?”

   Utan att fördjupa mig i namnfrågan så kan jag konstatera att de som av mig uppfattas som värsta kritikerna definitivt inte står till vänster, möjligen i enstaka frågor. Den sortens uppfattningar är förstås subjektiva, särskilt eftersom jag själv tycker att jag står till vänster om dem allihop.

   Och Lotta Gröning håller definitivt inte med om att hennes bok var någon ”sågning” av Sahlin.

   Det tror jag det, men jag har läst den, det har du uppenbarligen inte gjort. Vad LG säger i media är inte relevant för att bedöma boken, man ska ha läst den för att kunna diskutera den.

   Om det är för mycket ”mosa Mona” i dagens debatt så har du väl också själv till en del medverkat genom din blogg? Det är väl åtskilliga gånger som du har beskrivit henne som ett sänke för de rödgröna ?

   Självklart, men jag ”ägs” inte av vare sig SAP eller LO. Jag är INTE anställd som ledarskribent eller politisk reporter utan en alldeles oberoende person gentemot sossar.

   Och borgfreden kan kanske yttra sig i form av kritik av dem som ägnar sig åt mosa Mona i LO:s tidning…

 18. 26 mars, 2010 at 22:24

  Vad är viktigast? Mona Sahlin som statsminister eller fortsatt borgerlig regering?
  Trots allt har ju Mona två andra partier och en del annat sossefolk med sig in i en rödgrön regering. Själv skulle jag gärna se Maria Wetterstrand som vice statsminister.
  Om Mona nu är så svag som alla säger kanske hon inte kommer att dominera en kommande rödgrön regering heller. Reinfeldt får ju knappast gott betyg för att han tar plats och är tydlig. I själva verket gömmer han sig ju bakom sina stolpskott till ministrar som ständigt gör bort sig. Han är ju omtyckt för att han gör så lite väsen av sig medan han monterar ned hela Sverige så som vi känner det.
  Ge f-n i att bråka om Mona. Lyft fram vad som händer i Sverige nu istället och var tydlig med vilka som ställt till det så.

 19. Sara G
  27 mars, 2010 at 10:21

  Det har sagts att den här valrörelsen kommer att bli den smutsigaste någonsin, så till en början kan man ju angripa en partiledare bara för att hon är kvinna och framhäva LEDAREGESTALTEN och MANNEN Reinfeldt. Föraktfullt talar man om ”dagisfröken” och vel-Mona – LO-tidningen Aftonblad med Lena Melin och andra hakar på drevet.
  Jag är övertygad om att den värsta kritiken kan härledas från högerfalanger inom både socialdemokraterna och de krafter som stöder regeringen.
  Men jag säger – det är bättre att rösta på Mona Sahlin än de partier som är ute efter att att rasera välfärden till förmån för marknadskrarterna! Vi måste med all möjlig kraft protestera mot Reinfeldts politik, som både skapar större fattigdom och ett stort utanförskap hos ett allmer ökande antal människor. Reinfeldt politik är upprörande cynisk med tanke på människoföraktet den uppvisar. Hur många liv som raseras utan att någon gör någonting vet vi ännu inte, men det är många. Folk får gp från hus och hem, sälja bilen och gå till socialkontoret efter att ha förlorat arbete eller sjukförsäkring.
  Jagonskar att alla rättänkande slutar upp med att förfölja Mona med ord och tanke och använda den energin till att få bort den här regeringen!

 20. nature
  27 mars, 2010 at 18:21

  Sara G har helt rätt – fast av fel anledning!
  Självklart VET Mona att vi som har hjärtat mot vänstern kommer att rösta på hennes alternativ och det innebär Mona som stadsminister och ledare för det största och därför viktigaste samt inflytelserika partiet; och inte på Alliansen. Detta VET Mona och hon utnyttjar det för sin egen vinning skull. Snacka om en fast anställning vida mycket mer säkrare än vad någon av oss övriga dödliga någonsin får ut av LAS.

  Som jag säger hela tiden så skiter Monas i sakfrågorna: det är MAKTEN som är viktig. Sedan hur hon når den, det skitsamma. Vi förtjänar inte en sådan ledare.

  Tänk ett steg längre. Självklart kommer samtliga medier att totalt såga Mona och det kommer inte att vara så svårt, då hon i egenskap av stadsminister kommer att göra bort sig rejält. Vad händer sedan tror ni? Jo Fredrik åker, men folkpartiet med Björklund med stöd av SD kommer att få all förtroende och vänster kommer inte att repa sig på årtionden.

Comments are closed.