Krisen skapar svartsynthet
Igår skrev jag om torpdrömmar, en artikel som givetvis var färgad av allt tal om ekonomisk kris som fyller alla media i nuläget. En annan artikel om Euron, inspirationen till den kom givetvis av samma ekonomiska kris.

AB: ”Grekland ser ut att räddas från konkurs. Nära 159 miljarder euro pumpas nu in för att landet ska komma på fötter. – Det här var oerhört viktigt, annars hade vi sett effekter i svenskarnas plånböcker, säger SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist. Efter veckor av demonstrationer på Atens gator enades i går EU-ledarna om ett stödpaket på nära 159 miljarder euro till skuldsatta Grekland. Både EU, Internationella valutafonden och privata banker pumpar in euromiljarderna, meddelade EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy.”

Jag tror inte för ett ögonblick på att Grekland räddas från konkurs, man har möjligen skjutit på katastrofen ytterligare någon månad. I nuläget skyms dessutom Irland, Portugal, Spanien och Italiens kriser av greklandskrisen men snart så kommer korthuset att rasa. Vilka konsekvenser det får vet vi inte idag, det är möjligt att det inte blir en total depression som det tidiga 1900-
talet, men jag tror på det värsta.

Det är möjligt att jag inte borde skriva om mina negativa förväntningar, men jag klarar inte att bygga upp någon slags attityd som går ut på allt allting alltid ordnar sig. Personligen skulle jag helst vilja ha ett torp i nuläget, kruxet är väl att jag redan borde ha haft det för ett år sedan så både potatis och grönsaker redan växte i landen. Dessutom borde ved vara huggen så att det räcker till sommaren 2012. (texten fortsätter under annonsen)


Jag antar att dessa rader visar nivån på min tilltro till den pengaskyffling som nu görs i grekisk riktning. Tre kubikmeter fotogen och några tusen konservburkar kanske hade varit lämpligt i torpets förråd i nuläget. Frågan är om Sverige har möjlighet att möta en riktig krissituation, jag tror inte det. Inträffar det en situation som ens närmar sig min mardröm så skulle jag tro att regeringsmedlemmarna försvinner till ett annat land, för att aldrig sätta sin fot här igen. Man kanske borde bo i ett hus som är byggt på samma sätt som huset på bilden?

Och som sagt, det räcker ju inte med katastrofen EU, vi har ännu en på andra sidan atlanten. Skriv nu lite positiva kommentarer som ”EU fixar krisen” och ”Republikanerna stödjer Obama” och dylikt…

it Andra om: , , , , , , ab12 ex12 svd123 dn1234 ekot svt


7 svar till “Krisen skapar svartsynthet”

  1. Din blogg är fantastiskt bra! Det är ju helt uppenbart att vi nått vägens ände med lån och konsumtions ekonomi Människor är rätt så otroliga, en granne sålde nyligen sin bostadsrätt, 800000:- blev det ( Så måste det ju renoveras också…..). Jag menar med så många tecken som tyder på en bubbla som spricker, i en stad på fallrepet vad gäller sysselsättning en permanent arbetslöshet mellan 8 till 10%. Vi har en kommunledning som sprutar ur sig planer på nya stadsdelar mer köpcentra m.m. Det liknar nästan alla planer på jättebyggen ett ökänt tredje rike pysslade med!? Allt detta medan ett stilla men obevekligt förfall präglar staden. det syns mer nu då jag cyklar runt och ser mig omkring. Gator så fulla med hål att det mest liknar gamla byvägar, parker som växer igen, skolor dör fasader och fönster går i bitar! Men snygga badrum å kök har ju folket och välstädat!!??

    Mats

    • Ja tyvärr så tror jag att han har rätt. Riktigt vad som kan hända vet jag inte, men en kris nu slåt fan så mycket hårdare än den på 20-talet, det är då ett som är säkert.

  2. Med all respekt Jinge, jag tycker det är egocentriskt att dra sig tillbaka till det där torpet (medan folk ligger och dör runtomkring). Hellre söka trygghet i vingarnas styrka än under musslans skal, sa de gamla socialisterna.

      • I tjärnen finns det mestadels småabborre, men det finns en större tjärn alldeles intill med både gädda och en och annan öring. Dessutom är det mindre än en km till en älv med ett skapligt öringbestånd. Naturen här kan också visa upp det mesta av vad som finns i vår svenska fauna. Älg, björn, lodjur och inte minst varg är djur som du alla har chansen att råka på här. Ett riktigt paradis för naturälskaren alltså. Jag var i omgivningarna senast i går och plockade hjortron, men det var tyvärr inga mängder av den varan i år.