Konferensen om rasism, en konferens om Israel?


Israel har hoppat av konferensen om rasism i Genève, och med dem ett antal stater utan egen nationell integritet. Bland andra USA, Tyskland och Kanada. Att Tyskland hoppar av är kanske lättare att förstå eftersom det är det landet som stod för Förintelsen, att andra gör det belyser bara deras egna tillkortakommanden och undfallenhet mot både Israel och USA. Att Israel hoppar av beror på att landet fokuseras på grund av sin rasistiska politik där etnisk rensning ingår som en del av ockupationen av Palestina.

Ekot: ”Den förra FN-konferensen om rasism blev ett misslyckande bland annat sedan USA och Israel lämnat mötet i protest mot att flera länder ville likställa sionism med rasism. Konferensen som inleds i dag var tänkt att läka såren, men en rad länder har hoppat av bland andra USA, Israel, Tyskland och Kanada.”

Att man vill likställa sionism och rasism är inget konstigt. FN har tidigare under en lång följd av år satt likhetstecken mellan rasism och sionism, men efter ett effektivt lobbyarbete så tvingades man upphäva den resolutionen. Idag uttalar israeliska ledande politiker öppet sin motvilja mot en tvåstats-
lösning av Mellanösternkonflikten, samtidigt som allt fler av landets kritiker ifrågasätter Israel som stat.

Men skammen i Mellanöstern faller inte enbart på Israel, den faller i lika hög utsträckning på marionetter som Hosni Mubarak i Egypten och kung Abdullah i Jordanien likväl som på det saudiska kungahuset som alla sviker palestinierna på det grövsta sätt, detta samtidigt som det sistnämnda kungahusets prinsar aktivt stöder Wahabism och därmed terrorism.

Andra om: , , , , , , , , , it Ekot AB1 DN12 SvD12 Dagen

[tags]Israel, Etnisk Rensning, Ockupation, Sionism, Rasism, Apartheid, Palestina, Mellanösternkonflikten, Genéve, Politik[/tags]


26 svar till “Konferensen om rasism, en konferens om Israel?”

 1. ”Antisionism är inte antisemitism i förklädnad, utan en rättmätig frihetskamp mot världens sista kolonialmakt av 1800-talssnitt.

  Minnet av nazismens offer kan bara förvaltas genom att bekämpa samtida former av rasism.

  Kampen för Palestinas befrielse är antirasistisk.”

  Akriver AMMAR MAKBOUL i Arbetaren

 2. En fredsduva
  a la USA.
  Nå, många fegar ur. Ingen vågar säga att kejsaren är naken. Bildt, som inte vågar tackla ens Eritrea fr att få ut Dawitt Isaaks skickar en tjänsteman!!! Vad säger det? Sverige i ett nötskal, vågar bara nästan ta ställning, kanske, möjligen. Må väl, bra bloggat igen. Uno

 3. Den Israeliska utrikesminister Avgidor Lieberman tackade de länder som har bojkottat konferensen
  Lieberman kallade konferensen som hyckleri och utformad för att attackera Israel istället för kampen mot rasismen och främlingsfientlighet
  Mellan österns största rasist och fascist Lieberman försöker framställa sig själv som om han vore en civiliserad människa
  De länder som har bojkottat konferensen har aldrig fördömt Israels massaker och rasismen tidigare och har svårt att argumentera när det gäller Israels övergrepp på civila därför de valde att inte närvara för att rädda sitt ansikte , det är dubbel moral och rasism
  Det enda som vinner på detta är fascisten Lieberman

 4. Om Israel får detta massiva stöd efter slakten i Gaza så vill jag inte veta hur mycket de ska skämmas bort om de släpper en atombomb över ett arabland eller fördriver den sista palestinierna från hans land.

  Men Merkel, Bildt och Obama försvinner. Mäsnskligheten består. Världen är full av hederliga människor från fem olika kontinenter.

  Niro, som brände Rom, dog, men Rom lever, som den palestinske poeten Darwish skrev.

  Rasiststater kommer och går. Palestina blir kvar. Den vita fosforn och andra kemiska stridsmedel kommer och går, människans integritet och värde kan inte brännas eller grillas bort. Israelerna om någon borde ha förstått det.

 5. Epyptierna uppskattar säkert liebermans integritet. Han hotade ju att bomba Asswandammen. Det skulle ödelägga större delen av den bebodda delen av Egypten och dränka tiotals miljoner.

  Det är sådant som uppsakattas av Merkel och Sarkosy. Handlingskraft som heter duga. Många andra monster från historiens böcker bleknar inför detta hot.

  • Jag tror att israelerna på sikt förlorar enormt i både anseende och stöd tack vare Lieberman. Väljer man in en fascist i regeringen så surras det internt i många regeringar, man hör kanske inte så mycket i media, men i regeringsrummen undras det säkert vad det är som händer.

 6. Tycker mig se en parallell här.
  Efter första världskriget då Nationernas förbund (föregångaren till FN) existerade, ville Japan, landet utan större naturresurser men med stor befolkning, ha egna kolonier och suga ut precis som England, Nederländerna m.m. hade i asien. De hade samma behov som dessa länder och vill göra samma sak som de gjorde. Det blev ett blankt NEJ i NF till någon japansk expansionsism. De var ju korkade asiater och underlägsna européer på alla fronter. Japan anklagade de kolonialländerna för hyckleri och lämnade NF. Deras tilltufsade ego beredde mark för extrema krafter som militarism med hat och extremvåld som ingen skådat tidigare i Japans modernahistoria.
  Bojkoten svetsar samman extremister på alla fronter och snart kommer inte enbart USA och Israel vara en terroristlegitim måltavla för ett anfall från förvirrade vildhjärnor utan alla länder som visar ryggen åt en fråga som har betydelse i länder där inte ockupationen av Palestina står högt i kurs.
  Visa lite mera stake, hyckla inte och ta en diskussion med antisionisterna! Eller är vi rädda för att de kan ha rätt?

 7. Avigdor Lieberman har bland annat sagt
  1. att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med Hamas bör avrättas,
  2. att Israel borde bekämpa Hamas på samma sätt som USA bekämpade Japan under andra världskriget, det vill säga med kärnvapen och
  3. att Gaza borde behandlas ”som Tjetjenien”.
  4.Han vill att araber som bor i Israel ska avge en lojalitetsförklaring till regimen israel,

  och inte minst:

  Han har starkt stöd bland de ultrarasistiska israeliska bosättarna på den av usrael ockuperade Västbanken!

 8. Vi lever i en värld full av hyckleri och dubbelmoral, en värld där vissa människor är mer värda än andra, där människor gör i princip vad som helst för att få pengar och makt, och med makt utövar man kontroll över andra människor….
  När det gäller Palestina så har världen verkligen visat sitt hyckleri och verkligen svikit palestinierna från då man bestämde att ge judarna landet, fram till nu
  Men precis som Nazityskland föll, kommer sionist(rasist) israel att falla.

 9. Willy Silberstein försökte få det till att det var pga. Ahmadinejad är sk. ”förintelseförnekare” som västmakterna håller sig borta….

  Mig veterligen har han vare sig sagt att isarel bör ”utplånas” (däremot den sionistiska regimen) eller förnekat förintelsen. Vad han sagt om det sistnämnda är att denna historiska händelse borde öppnas och underkastas samma oberoende forskning och revidering som alla andra liknande händelser av vikt, det är en klar skillnad.

  Vad som inte heller nämndes i nyheterna var att västmakterna tittade bort och höll käft när den intensifierade förintelsen på icke-judar av palestinsk etnicitet pågick för fullt i Gaza, samma sak i Libanon 2006. Om det är pga. påtryckningar från USrael är ointressant. Intressant däremot att västmakternas frånvaro (och export av massförstörelsevapen till rasstaten) svårligen kan tolkas som någonting annat än ett enhälligt stöd för sionismen och rasstatens apartheidpolitik.

 10. Att Israel hoppar av beror på att …

  Bzzt, Israel har en smått gigantisk delegation på plats! Som vill diskutera allt annat än evt racistiska tendenser i derat lilla obetydliga land, givetvis :-D

 11. Varför törs inte svenska tidningar säga som det är? Det Mahmoud Ahmadinejad sagt enligt dem är ju sanningen och inget annat än sanningen. Har sanningen nu blivit så svår för etablissemanget att man måste ljuga i spalterna?

  Då är det värre än vad jag någonsin trodde.

 12. Israel ÄR en extremt rasistisk apartheidstat vilket alla VET.

  Sveriges officiella ståndpunkt är nu således att rasism skall vara ett exklusivt privilegium för Israel. Det är en skändlighet utan dess like, och en kastastrof för svensk utrikespolitik, som i ett slag blottställer landet för ökad risk för terroratacker plus skarpt förvärrar den mot helt oskyldiga svenska judar riktade hotbild, som allvarlig belastar dessa med ökande kostnader för skydd och säkerhet. SKAM åt folkpartiets hönshjärna Birgitta Ohlsson som i synnerhet prisat detta sabotage mot Sveriges nationella intresse.

  Alliansregeringen framstår alltmer som USA-imperialismens och den internationella sionismens lydiga lakejer. Den utgör i högsta grad en fara för landets folk och säkerhet.

  Heder åt det stolta Iran som har mod att stå upp mot det porrfördärvade västerlandets hyckleri!

  – Peter Ingestad, Solna

 13. Om man kollar bilderna och filmer på youtube så var det många vita människor som gick ut – lite underhållande tycker jag. ;)

  Norges utrikesminister stannade tydligen kvar (ja de skickade en riktig minister).

  Att Tyskland och Polen protesterar mot Mahmoud Ahmadinejad kan jag dock förstå eftersom det är två länder med en ganska tragisk historia när det gäller förintelsen – vilken som bekant Mahmoud har avfärdat som en myt.

  Annars kan jag inte förstå vad övriga nationer gnäller för.

 14. EU’s delegater förintelseförnekare?

  Mahmoud Ahmadinejad anklagade Israel för att upprätta det mest grymma och repressiva styre i Palestina.

  – De skickade utvandrare från Europa och från USA i syfte att skapa en rasistisk stat i det ockuperade Palestina, sade Ahmadinejad som var den förste delegat som talade vid konferensen.

  Genast reste sig mängder av delegater, däribland Sveriges och andra EU-länders representanter, och lämnade demonstrativt lokalen.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-konferensen-om-rasism-urartade-i-praktskandal-1.847993

 15. MX har rätt om Israels sk bojkott. Som vanligt har den rasistiska apartheidstaten satsat stort på hasbara i anslutning till konferensen:

  Israel, which had said it would boycott the event from the outset, announced it would launch a publicity campaign while it is going on.
  The campaign will be overseen by Israel Ambassador to Geneva Ronnie Lashno-Yaar. He will be assisted by Nobel Prize laureate Elie Weisel, U.S. law Prof. Alan Dershowitz and film actor Jon Voight. A special media room will also be set up in Geneva, to provide immediate responses to anti-Israeli statements.

  A special delegation of 14 Israeli students will also be taking part. All the students speak foreign languages and have undergone extensive training by the Foreign Ministry and the World Jewish Congress.

  För övrigt var ”HBT-aktivisterna” som avbröt Ahmadinejads tal i själva verket aktivister från Frankrikes judiska studentförening, inklusive dess ordförande, enligt den israeliska tidningen Ynet. De ska också haft direktkontakt med det israeliska utrikesdepartementet.

 16. Notera att i texten jag citerade från israeliska Haaretz så nämdes följande tre personer som avlönade av Israels hasbarakampanj: Jon Voight, Elie Weisel och Alan Dershowitz.

  Samtliga av dessa propagandister får basunera ut sin propaganda i SvD:s artikel (länk). De benämns blott som ”personer som var på plats i salen”! Det är skamligt hur media köper israelisk hasbara med hull och hår.

 17. Såg video klipp från konferansen och jag skäms, en klown hånar Irans president och vår diplomat går ut när han börjar tala, det ser så lekskole mässigt ut.

  Du håller kanske inte med alla talare på en konferans men du klär inte upp dig till en klown och hånar en talare, och du går bara itne iväg när en talare du inte gillar talar.

  Jag är bara glad att klownen inte var svensk men att vi beter oss osm barn ungar lämnar när någon vi inte gillar talar suger.

  Jag gillar inte heller Irans president men tycker man ska lyssna på honom och bryta ned hans argument i en discussion om man inte gillar vad han säger, det är vad vi lärde oss i sjätte års kullen när vi skulle debattera.

 18. Den avlönade Israelpropagandisten Dershowitz (enligt SvD ”juridikprofessorn som var på plats i salen”) gjorde även groteska utfall mot antiapartheidkämpen Desmond Tutu, då denne kritiserat Israel:

  ”Tutu is a bigot and a racist,” said Derschowitz about the Nobel Peace Prize winning South African archbishop. He is ”blind, deaf and dumb when it comes to issues of Israel”.

  Israel är en apartheidstat. De regeringar som bojkottade den antirasistiska konferensen är apartheidstatens medlöpare.

  http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=24&art_id=nw20090420195412760C586681

 19. Ärligt talat,
  Vad tycker ni om Israel har ställt upp med sin närvaro i konferensen..?
  Tycker ni verkligen att det skulle se ut som trovärdigt och ärligt…att sitta och lyssna Israels representanters tal om RASISM!?
  Hade jag varit sionist, skulle jag också bojkotta konferensen där man sitter och talar om mina mest viktiga metoder för förstärkning av ockupation!
  Framför allt, har Israel under lång tid struntat i alla FN-s konventioner. Så varför skulle man plötsligt bli förvånad att sionister vill inte vara på konferenser där man med ett ämne, som heter rasism, sätter myrorna i deras kalsonger..?

  Lägg av, allihopa :-)
  Se det som naturligt!

 20. Max, sanningen är att makten har bestämt att vi ska känna kollektiv skuld i all evigheten för vad deras förfäder gjorde.
  Jag känner ingen skuld, jag var inte ens född och än mindre påtänkt.
  Jag kan inte ta något ansvar eller skuld för något som jag inte kunde påverka eller agera emot på något sätt.
  Det enda som jag utkrävas ansvar för idag är vad jag själv har gjort eller medverkat till.

  När ska det utkrävas ansvar av israel för det de gör idag? I morgon? Nästa år? Om tio år?
  När kommer de ställas inför sitt Nürnberg- eller dagens Haag?

 21. Rasism, enligt världsbanken, 20 april 2009

  En palestinier förfogar över 60 liter vatten om dagen för alla livets områden inklusive jordbruket.

  En bosättare som plundrar palestinierna på vattnet i det ockuperade Västbanken,gör av med 800 liter om dagen.

 22. Kan man inte läsa och förstå kommentarsreglerna så hamnar man i spamfiltret. / Jinge