Knäppa tankar om morden

Jag satt själv på bussen när jag lade märke till att chauffören lyssnade spänt på någon extrasändning i P3. Jag hörde lite svagt att man talade om skottlossning och ”de avlidna” så jag förstod att det hänt något allvarligt.

AB: ”Polisen avlossade skott mot flyktbilen. Två personer har skjutits till döds i en fastighet i Stora Höga i Stenungsund. Dubbelmordet kan vara relaterat till ett ökänt kriminellt mc-gäng, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polis har skjutit mot den misstänkta bil som lämnade mordplatsen.”

Min första tanke när jag surfade in på Aftonbladets hemsida var – det var ju skönt att det var ett gangstermord då. Det är en lätt absurd tanke, precis som inte offren hade rätt att leva. Men egentligen var det nog mer ett konstaterande av att det inte var vanliga civila som hade drabbats av något slags vansinnesdåd. Det var väl den sortens oro och känslor som låg bakom min första reaktion.

Stenungsund ligger i närheten av Göteborg om jag inte missminner mig. Uppenbarligen har polismyndig-
heten i länet väldiga svårigheter att hålla jämn takt med den organiserade brottsligheten. Jag miss-
tänker starkt att det är många som reagerade precis som undertecknad när det meddelades att det handlar om en uppgörelse bland kriminella. Uppenbarligen så saknas både kompetens och resurser hos de rättsvårdande myndigheterna i Göteborg, förhoppningsvis handlar det mest om det sistnämnda.

Då går det kanske att åtgärda, men nu har den borgerliga regeringen visat en i sammanhanget extrem motvilja mot att satsa skattepengar på att stärka upp myndigheter oavsett om de är statliga eller kommunala. Det är viktigare att de på Östermalm, Lidingö och Djursholm får lägre skatter. Inte ens kriminalvården vill man satsa på från högerregeringens sida, snart kommer det väl en reform om att privatisera kriminalvården också.

mord
Nu kommer jag att få skäll för att jag politiserar denna händelse, men det finns inget jag bryr mig mindre om. Vi har sett regeringens privatiseringsiver i många varianter nu, skola, vård och omsorg, låter det bekant på något sätt? Ett flertal undersökningar har visat att skattebetalarna gärna betalar mer skatt om det går till vettiga saker, men dessvärre så har man av ideologiska skäl velat banta alla offentliga utgifter i stället för att bygga kvalitet.

Polismyndigheten och resten av rättsväsendet är inga undantag från den politiken.

i Andra om: , , , , , , , , , , hd sds ab12 dbl dn gp12 gt1 svd2 t

[tags]Gangsterkrig, Göteborg, Stenungsund, Resurser, Polisen, MC-brottslighet, Gängbrottslighet, Resurser, Högerregeringen, Val 2010, Politik[/tags]

  6 comments for “Knäppa tankar om morden

 1. Sven
  10 augusti, 2009 at 16:53

  ”Högerregeringen” lär ju satsa mer på polisväsendet än vad soc.dem. gjorde…

 2. 10 augusti, 2009 at 17:01

  Stenungsund är mina tonårs hemort. Kriminalitetens högborg i Bohuslän. Morden har skett i ett (f.d.?) klubbhus för en mc-klubb som har band till Hells Angels.

 3. Mikael i götet
  10 augusti, 2009 at 19:44

  -Jag har svårt att tro att Stenungsund är ”Kriminalitetens högborg i Bohuslän” som signaturen Anders S, före mig skriver.
  Det finns andra orter i västSverige som har bra mycket högre brottstatistik än just Stenungsund.
  Uddevalla är ett exempel som har haft problem med unga nazister liksom som Göteborg har haft (nu sitter flertalet av dem inlåsta för en tid).
  Polisen i Göteborg som arbetar med ungdomar har ju varnat för den här utvecklingen under lång tid nu att gör man inget åt segregationen i Göteborgs förorter så blir det mer gängkrig och grovt våld.
  Bandidos och Hells Angels har tidigare kunnat verka ganska ostört i centrala delar på Hisingen (nära köpcentrat Backaplan).men där har politikerna nu i vartfall beslutat sig för att tillåta Wallenstam bygga 2000 hyresrätter fram till 2012.Vad gör då Bandidos och dess hangarounds grupper och dito hos Hells Angels.
  De söker sig förstås till småorter på distans från Göteborg för att slippa Polisens intresse och så kommer den grova kriminaliteten istället till småorterna!

 4. 10 augusti, 2009 at 21:32

  Anders S:
  Skulle stenungsund vara kriminalitetens högborg i bohuslän?
  Jag har bott här hela mitt liv och skulle utan tvekan säga att det finns MÅNGA värre orter. Stora Höga är ganska harmlöst, förutom ungar med träskor som åker trimmad moppe och stjäl blomlådor..

 5. Majen
  10 augusti, 2009 at 22:46

  Stora Höga är ingen brottsplatsens högborg men ingen idyll heller.
  Här är det som sagts mest finniga tonåringar somkör runt i Epa traktorer eller trimmade moppar och hänger vid Harrys Korvbar…

 6. Erik B
  11 augusti, 2009 at 09:04

  Det är inte konstigt att man tänker att det inte gör lika mycket när gangsters skjuter ihjäl varandra. Det vore väl underligt om man tycker att det är lika tråkigt som om de skjuter ihjäl oskyldiga människor och barn? Jag tycker att det vore hälsosamt med ett gangsterkrig där de utrotar varandra!

Comments are closed.