Kina gör som Svenska Försvaret, döljer information


Att den norska nobelkommittén utsett Liu Xiaobo till Fredspristagare säger mig ingenting. Jag har förstått att han är en av kinesernas politiska fångar, en som undgått avrättning. Jag vet inte vem det är men jag konstaterar att kineserna gör precis som den svenska Förvarsmakten.

Man försöker tiga ihjäl dåliga nyheter av olika skäl, visserligen har inte den svenska försvars-
makten lyckats stänga av CNN, men nog har de god lust att stoppa ett antal tidningar som haft fräckheten och berätta att de svenska soldaterna i princip varit inblandade i strider varje vecka sedan i midsommar.

Och frågan är vilket som är värst, att förtiga oroande och tråkiga nyheter från Afghanistan, nyheter som skulle uppröra många svenskar, eller att förtiga att en demokratikämpe fått Nobels fredspris? Jag tror, men jag vet inte säkert, att kineserna kan nås av den nyheten i alla fall. Och jag anser att det är uppenbart att svenska tidningar inklusive Radio och TV helt enkelt bidrar till Förvarsmaktens mörkläggning.

Hur kommer det sig annars att inga journalister sett till att på egen hand gräva fram nyheterna från Afghanistan? Beror det på att det har varit val och att borgarna skulle förlora på om det kom fram negativa nyheter? Nu kan tidningarna skriva om det, för nu är valet över.

Så när vi klappar oss på bröstet för vår fina demokrati så bör vi samtidigt beklaga oss för den utomordentligt låga nivå som både etermedia och den tryckta pressen har i Sverige, här behöver inte ens myndigheterna stänga av TV-kanaler.

it , , , , , , , svd123456 dn12345 ex1234 ab12345


5 svar till “Kina gör som Svenska Försvaret, döljer information”

 1. Och nu börjar vargarna yla om feltolkningar av Nobels testamente etc för pristagaren passade inte.

  Det kan ju störa handelsförbindelserna.

  Bara för det så tycker jag det var ett bra val! (Jmf Obama).

 2. ”Så när vi klappar oss på bröstet för vår fina demokrati så bör vi samtidigt beklaga oss för den utomordentligt låga nivå som både etermedia och den tryckta pressen har i Sverige, här behöver inte ens myndigheterna stänga av TV-kanaler.”

  Nej, inte alls, de är bokstavstrogna anhängare av det amerikanska propagandaministeriets favoritkanaler CNN/FOX.
  Att en stat stänger av en amerikansk propagandakanal med samhällsomstörtande verksamhet på agendan säger mig inte mer än att man vill hålla etern fri från sådan skit, CNN är ingen skola i demokrati. Otroligt att USA agerar så aggressivt med tanke på att Kina kan sänka den bankrupta massmördarstaten och avsluta krigen för israel när de vill…

 3. Jag var där för en tid sedan och kunde konstatera att betydligt mer än CNN & Fox är avstängt.
  Rena kommunikationskanaler som Facebook går inte att använda.

  Den typen av agerande passar dåligt i demokratibygget…

 4. Den s.k. ekonomiska krisen gå nu in i inflationsfasen. Fed skall nu trycka sedlar för att köpa tillbaka statsväxlar etc. från bl.a. Kina. Man skall rädda jobben sägs det, vilket blir svårt när pengar tappar värde i den omfattningen som planeras. Amerikanerna blir fattigare och börjar bråka och ordningsmakt måste gripa in med undantagslagar. Fråga varför guldpriset rusar? Kina skulle jubla om EU köper USA-papper idag.
  Redan efter andra världskriget varnade Eisenhower för detta och Orwell skrev om det, men var är svenska media med denna livsviktiga info? Fria media i USA har skrivit detta.

  • Fria media i USA har skrivit om detta; skall vara.
   Redan 1986 fick jag veta detta.