Kina gör som Svenska Försvaret, döljer information

Att den norska nobelkommittén utsett Liu Xiaobo till Fredspristagare säger mig ingenting. Jag har förstått att han är en av kinesernas politiska fångar, en som undgått avrättning. Jag vet inte vem det är men jag konstaterar att kineserna gör precis som den svenska Förvarsmakten.

Man försöker tiga ihjäl dåliga nyheter av olika skäl, visserligen har inte den svenska försvars-
makten lyckats stänga av CNN, men nog har de god lust att stoppa ett antal tidningar som haft fräckheten och berätta att de svenska soldaterna i princip varit inblandade i strider varje vecka sedan i midsommar.

Och frågan är vilket som är värst, att förtiga oroande och tråkiga nyheter från Afghanistan, nyheter som skulle uppröra många svenskar, eller att förtiga att en demokratikämpe fått Nobels fredspris? Jag tror, men jag vet inte säkert, att kineserna kan nås av den nyheten i alla fall. Och jag anser att det är uppenbart att svenska tidningar inklusive Radio och TV helt enkelt bidrar till Förvarsmaktens mörkläggning.

Hur kommer det sig annars att inga journalister sett till att på egen hand gräva fram nyheterna från Afghanistan? Beror det på att det har varit val och att borgarna skulle förlora på om det kom fram negativa nyheter? Nu kan tidningarna skriva om det, för nu är valet över.

Så när vi klappar oss på bröstet för vår fina demokrati så bör vi samtidigt beklaga oss för den utomordentligt låga nivå som både etermedia och den tryckta pressen har i Sverige, här behöver inte ens myndigheterna stänga av TV-kanaler.

it , , , , , , , svd123456 dn12345 ex1234 ab12345

  5 comments for “Kina gör som Svenska Försvaret, döljer information

Comments are closed.