KD:s Alf Svensson extremt okunnig


Idag ställer den nuvarande EU-parlamentarikern en fråga i Svenska Dagbladet i en artikel med rubriken:
– Objektivitet gäller inte när Israel granskas, ett påstående som väldigt många kommer att reagera på.

Alf Svensson (KD) och EU-parlamentariker: ”Vad är det som gör att det lilla landet Israel drabbas av en avsky som inga andra länder möter? Tyvärr får man ofta skäl att ställa frågan.”

Staten Israel bildades för över sextio år sedan efter att judiska terrorförband jagat bort landets ursprungs-
befolkning, de ställde bland annat upp tre tusen män, kvinnor och barn och sköt ihjäl dem enligt den Israeliska historikern Ilan Pappe. Sedan dess har man ockuperat en stor del av det territorium som palestinierna skulle få och fängslat närmare 1,5 miljon palestinier i Gaza, på ett område som är mindre än halva Öland.

Dessutom har man brutit mot praktiskt taget varenda resolution som FN fattat, jag vet faktiskt inte en enda som man har följt. Jag blir glad om någon kan meddela mig vilken resolution det skulle vara i så fall. Man har konsekvent brutit mot alla Genèvekonventioner och man har brutit mot palestiniernas mänskliga rättigheter varenda dag, varenda dag sedan Nakban. Utöver detta så var kriget mot Gaza, ett krig med fosforgranater mot civila ett – brott mot mänskligheten, samma sak gäller kriget mot Libanon tidigare. Då använde man klusterbomber mot civilbefolkningen.

Resultatet av Israels agerande har blivit att Israel är ett av världens sämst sedda länder, jag har för mig att Nordkorea och Iran har bättre anseende än Israel, och landet låg sist jag tittade trea från slutet av listan. Om Alf Svensson anser att Israel är oförskyllt drabbat av kritik så tror jag att han har glömt vad han tidigare måste ha läst i Bibeln. En sak är fullständigt klar, hade det funnits en Gud, oavsett om vederbörande kallas Jahve, Allah eller Gud, så hade vederbörande satt stopp för Israels alla brott mot mänskligheten. (forts nedan..)

Det är rent ut sagt beklämmande att Kristdemokraternas förre ordförande har en så total brist på objektivitet. Jag kan förstå att vissa människor är förtjusta i Israel av känslomässiga skäl, eller för att man gillar människorna som bor där, och jag kan hålla med Alf Svensson. Objektivitet gäller inte när Israel granskas, för hade den gällt så hade landets ledande politiker arresterats så fort de lämnade landet.

Alf Svensson: ”Forskningsinstitutet Freedom House, som årligen mäter politisk frihet i världen, ger Kina sin sämsta gradering – ofritt – medan Israel klassas som fullständigt politiskt fritt. I Kina kastas oppositionella i fängelse, nyheter censureras, och landets minoriteter behandlas med skrämmande brutalitet.”

Hur många palestinier som sitter i Israeliska fängelser nämner inte Svensson. Han känner nämligen till att det är tusentals och att många av dem sitter där utan vare sig rättegång eller dom, och många är dessutom – barn. Det reser en del frågor, hur kan det komma sig att en sådan person kan bli partiledare?

it Andra om: , , , , , svd12 dn123 sr ex12 ab1


18 svar till “KD:s Alf Svensson extremt okunnig”

 1. Jag tror att det sitter runt 10 000 palestinier i israeliska fängelser, av dem så saknar minst 1/3 dom, de är aldrig dömda och har aldrig haft en rättegång. Det förekommer också att 11-12-åriga palestinska barn låses in i månader.

  • Israel är ett antikt land. Och deras demokrati är följaktligen antik. Precis som i gamla Grekland gäller inte demokratin för kvinnor och slavar, d.v.s. palestinier.

 2. Sedan har ju Israelkritiken en annan poäng också.

  Regimerna i Kina, Iran, Nordkorea och flera andra länder är lika illa eller värre än Israel, men det finns inga demokratiska stater som försvarar dem när de använder våld mot civila utan de får kritik av FN, USA, EU och så vidare. När det gäller Israel hör man ju på sin höjd ett hummande från väst.

  Kritiken av Israel är nog minst lika mycket mot de egna ländernas oförmåga att sätta press på Israel som den är mot Israel självt.

  • Ser man till antalet politiska fångar så är det väl okänt för Kina, Iran och Nordkorea och liknande stater medans man har ett ungefärligt hum om saken när det gäller *.il Det är väl iofs klart att många med mig skulle slippa klaga om vi hade en regering som gjorde det åt oss, helt klart. Nu svarar ju inte ens Bildt på tilltal när han tillfrågas om hur Sveriges ska ställa sig till Palestinas begäran om medlemskap i FN.

 3. Alf Svensson har alltid bedrivit hets mot det palestinska folket , Israel dödar våra barn , river våra hus och stjäl vårt land med hjälp av dessa kristna fundamentalister , Han har ingen skam i kroppen

  Alf förnekar vår rätt att leva och han är hatet frön , Han har alltid velat utplåna oss som art och är mycket passionerad förespråkare för krig och hat
  Nu mobiliseras han av Israel och har fräckheten att ställa upp som vanligt , Han är Israels vakthund

  Om Jesus lever då skulle han förbannat honom i evigheten

  • Som Yeshua sade till fariséerna och saducéerna: ”I huggormars avföda, huru skullen I kunna tala något gott, då I själva ären onda? Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen.”

   Verkar som om Alf Svensson bara minns det av sin Bibel som han vill.

   Matt. 3:7, 23:33.

 4. ”Om Alf Svensson anser att Israel är oförskyllt drabbat av kritik så tror jag att han har glömt vad han tidigare måste ha läst i Bibeln”.

  :-D Dagens Gud heter tydligen SodaStream. Det framgår tydligt vem det är denna goda kristna man försvarar. Att han inte skäms!

  • Dessutom har Wachtmeister erkänt att delar till Sodastream tillverkas i bosättningar så Alf är inte läskunnig..

 5. Alf Svensson är tyvärr by gone days. Han har gjort flera konstiga uttalanden tidigare i andra frågor och verkar vara ett lovvärt byte för lobbyister numera. Tragiskt med tanke på att etik och moral var hans paradgren men tyvärr verkar han inte orka göra det jobb som krävs för att genomskåda ytligheter längre.