Juholt kommer ut som stridisNu visar det sig att Håkan Juholt vill att Sverige ska vara förberedda på att skicka soldater till Sudan och Syrien, jag undrar hur det känns för alla som röstade på socialdemokraterna i valet. Inte ens borgarna har fört på tal att svenska soldater ska sändas till dessa länder.

När det gäller Libyen så fattade FN:s säkerhetsråd ett beslut om en flygförbudszon och att de skulle be olika länder om hjälp att se till att libyska flygplan inte kunde använda landets luftrum till att bekämpa oppositionella med raketer och maskingevärseld från flyget. Det kan jag acceptera, så långt var det väl inga större problem. Men nu är flygförbudszonen genomförd och det föreligger inget nytt beslut från säkerhetsrådet, men likafullt så skickas nu fler svenska soldater till området och i DN idag står det att JAS-planen bland annat ska följa ”flyktingströmmar”.

Att använda jetplan för att följa flyktingarnas vandring mot Egypten eller Tunisien är att skjuta mygg med luftvärnskanon, på svenska kan vi säga det rent ut, politikerna ljuger, och de ljuger som hästar travar. Håkan Juholt är en given deltagare i Elitloppet på Solvalla 2012.

Syrien håller på att mörda oppositionella, Israel håller på att mörda syrier och palestinier som närmar sig gränsen till Israel. Men ingen har framfört några krav på FN-inblandning i denna konflikt, tyvärr så tror jag att det betyder att man anser att det är rätt personer som mördas. Något annat kan jag inte se i alla fall. Att sedan Juholt säger att man ska vara beredda att skicka svenska soldater till Sudan är inte så konstigt, Carl Bildt har ju oljeintressen att försvara i landet.

När jag lyssnade på Juholts tal i Sveriges Fulaste Byggnad, den arkitektoniska katastrofen Stockholm Waterfront, så drabbades jag av ett akut svagsinne, jag trodde nämligen på att det han sade där i alla fall var lite sant. Och eftersom jag vill att hemsidan ska vara barntillåten så väljer jag att svälja alla fula ord som jag har på tungan. Men det är som det är, Juholt har haft sin smekmånad bland sossar, miljöpartister och vänsterpartister. Det är bra att han visar tydligt av vilket skrot och korn han är kommen.

Det Vänsterpartiet borde göra i nuläget är förstås att markera stort avstånd mot (S), dessutom var (V) med i uppgörelsen om att skicka planen till Libyen, men man var inte inbjudna att diskutera den eventuella fortsättningen. Men det är klart att det är en fördel att Juholt kommer ut som den stridis han är redan nu, det är trots allt närmare tre år till nästa val. Och framför allt, det är bra för Vänsterpartiet.

it Andra om: , , , , , , dn12 svd123 ex12 ab123 ekot svt1 gp

  6 comments for “Juholt kommer ut som stridis

 1. Alfons
  8 juni, 2011 at 19:20

  var det norra eller södra sudan han menade? eller gränsen däremellan? att ha FN trupp på gränsen mellan kan dock vara viktigt, med tanke på det blodiga inbördeskriget som härjat där nere, och som inte är helt 100% över än och att norra delen har en diktator som är efterlyst.

  libyen är mission acomplished för JAS planen numera, deras flygvapen är utslaget, dags att åka hem och knäcka upp en bärs för våra piloter.

 2. Christer
  8 juni, 2011 at 20:22

  Jag har lyssnat på Juholt på Aftonbladets:

  ”TV: Håkan Juholt sågar sin insats”

  Jag är helt såld på mannen i fråga och funderar på att start en fan club!

 3. Mange
  8 juni, 2011 at 22:14

  Hans framträdande i SVT:s Agenda då? Jag tror aldrig jag har sett en svensk partiledare göra så dåligt ifrån sig i en direktsänd intervju. Kom tillbaks Mona Sahlin! Allt är förlåtet.

  http://svtplay.se/v/2446342/agenda/del_20_av_20

  Kadhammar i AB liknade honom vid en död papegoja:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article13139627.ab

  • 8 juni, 2011 at 22:17

   Å andra sidan sade han flera gånger att han inte ville säga mer eftersom han satt i förhandlingar med regeringen. Jag blev besviken på ”journalisten”. Trots att han svarade så hävdade hon att han inte svarat. Men det är klart, är man moderat så håller man ju på journalisten…

   Svagt, men framförallt – enögt… :-)

 4. Mange
  8 juni, 2011 at 23:33

  Jag tvivlar starkt på att Kadhammar är moderat. Problemet var ju att Juholt saknade allt vad pondus och skicklighet heter i intervjun och istället framstod som en idiot. Det har ingenting att göra med att han inte kunde svara pga förhandlingar.

  • 9 juni, 2011 at 00:25

   Det är ditt moderattrams som är trist och enögt. Kritisera istället Juholt för att han låter JAS-planen vara kvar…

Comments are closed.