Jonas Morian ledande i anti-Juholtklubben


Att Jonas Morian är en av dem som syns mest i anti-Juholtklubben är knappast speciellt förvånande. Han har tidigare gjort sig känd som en socialdemokrat på den yttersta högerkanten och har under många år visat sig vara negativ till partiets mitten- och vänsterflygel.

Att hans hund är döpt efter en av liberalismens grundare bortser jag ifrån, också det faktum att han är gift med en folk-
partistisk politiker. Ser man till vad han faktiskt sysslat med så ser man tendensen klart. Han har varit med och tagit initiativ till en hemsida som heter Makthavare.se, vars namn också avslöjar en del av hans egna ambitioner. Han har själv arbetat som press-
talesman för Attendo Care, ett företag som ägs av riskkapitalbolag som slussar intjänade pengar till en kanalö, och som har valsat runt länge i media. Hans engagemang i Almedalsbloggen har också visat att han är med i klubben ”Vi som vill upp”, vilket normalt är ett sällskap för dem som vill ha livslång försörjning av Skattebetalarna.

Nu har han engagerat sig i kampen mot Håkan Juholt, och i Expressen säger han: ”Han är i ett sämre läge – Förutsättningarna är i det närmaste hopplösa. De är värre än de han målade ut att Mona Sahlin hade när hon hade det som jävligast opinionsmässigt och förtroendemässigt. Han är i ett sämre läge. Partiet är nere på 25 procent och hans förtroendesiffror ligger på skosulenivå. Så jag förstår inte hur det ska gå till, säger Jonas Morian.”

Han tillägger hoppfullt: ”Han tror att det finns många i partiet som tycker likadant. – Jag är ganska säker på att det gör det. Det här sms:et från Anders Johansson som har snurrat runt, han är ju knappast ensam. Jag pratar med folk och hör att det finns ett utbrett missnöje, säger Morian.” (forts nedan..)

Att han väljer att gå ut i media förvånar mig inte, Juholt är i en knepig situation eftersom många inom partiet anser att han är en socialdemokrat med relativt traditionella åsikter, det retar givetvis den falang som börjat snegla allt mer åt nyliberalismen, något som på allvar började under Göran Perssons regeringstid och som är en delförklaring till att han numera är godsägare.

Det är också lätt att få med sig tidningarna i en sådan situation om man ser till medias faktiska ägarförhållanden. Det kan löna sig att vara medlöpare år 2011, och kan man agera för sin egen maktposition så gör man. Få har dock gjort det lika tydligt som Morian och det är beklämmande att Aftonbladet har valt honom som ”socialdemokratisk” proffstyckare för att debattera med högermannen Johan Ingerö, en man som nu är ledarskribent på Svenska Dagbladet.

it Andra om: , , , , , ex svt ab1 sr dn12 svd12


23 svar till “Jonas Morian ledande i anti-Juholtklubben”

 1. Säg Prime istället. Prime är ju den organisation som tog betalt av Svenskt Näringsliv för att i hemlighet påverka socialdemokratisk politik i mer lönsam riktning (både för SN och de anställda på Prime). Och i de fall man inte kunnat påverka har man som t.ex Erik Laakso istället försökt få folk att rösta på ett annat parti, som t.ex Piratpartiet.

  Jonas Morian är en av de som flitigt umgås med Prime.

  http://www.primegroup.com/kalender/roedvinsmingel-pa-prime

  Vi ska komma ihåg att en av de saker som Svenskt Näringsliv hyrde in Prime för var specifikt att främja de privata alternativen inom vården. Att öppna upp för att tjäna pengar på att vanvårda våra äldre.

  http://www.resume.se/nyheter/pr/2011/11/11/carema-krisen-ett-klipp-for-prime/

  • Om (s) och Juholt inte vet om det här med prime så borde dom få reda på det. Detta borde vara ett utmärkt tillfälle att rensa ut kapitalets inhyrda sabotörer. Frågan är bara hur, man kan ju inte förbjuda någon att gå med i ett parti men det är bra att det kommer upp sådan här information. Man kan ju ha skäl att undra vilka partier som innehyser sabotörer och på vilkas uppdrag de agerar.

 2. Det är ju helt uppenbart att starka krafter arbetar frenetiskt med att dissa Juholt och hela det socialdemokrartisk partiet. Det räcker inte med att kalla sig de nya arbetarpartiet, stjäla verksamma socialistisk honnärsord. Utan det gäller att kunna köpa folks röster –
  för att från grunden eliminera sossarna.
  Med benäget bistånd från näringslivet och andra intressenter – de som gett gänget reinfeldtarna
  en sjukt späckad plånbok.

 3. Utan att vilja bli konspirationsteoretisk är det intressant att tänka sig att Morian skulle ha kunnat vara en av dem som fick Johanssons SMS. Direkt eller via någon i hans närhet. Båda ingår ju i samma glada högersossegäng.

  Utan att vilja bli konspirationsteoretisk är det intressant att tänka sig att Morian sedan skickade vidare SMS:et till Expressen, med något halvkvädet löfte om att en ny partiintern revolt mot Juholt var under uppsegling.

  Utan att vilja bli konspirationsteoretisk är det intressant att tänka sig att Carema (och andra vårdföretag) har varit riktig sugna på att snabbt förskjuta mediafokus. I förra veckan gjorde ju Juholt ett uppmärksammat uttalande där han krävde blocköverskridande tuffa tag mot vinstintressen inom vården.

  Utan att vilja bli konspirationsteoretisk är det till och med rimligt att Juholt skulle ha kunnat fortsätta driva den frågan med ganska starkt stöd i ryggen…

  …om det inte inträffade något som gjorde att han tvingades försvara sin partiledarställning istället.

   • Nää Jinge, det går knappast – för verkligheten har blivit så oerhört verklighetsfrämmande i Reinfelts Sverige, så försöket att modefiera den bilden blir till
    en ännu mera osann framställning av hans s.k verklighet.

  • Att någon jobbar benhårt på att vrida bort mediafokus från äldrevården är rätt tydligt, idag lade man till och med en kommunal moderatkärring på brasan åt svennebananerna att vara upprörda över samt hittade några nya riksdagskärringar med dubiösa boendeförhållanden.

   Är nu Julle lite taktisk nu så växlar han upp i äldrevårdsfrågan och lever en hel djävel samtidigt som han kopplar på turbon med att röka ut högerfalangen i partiet.

 4. Det är bra att man avslöjar femtekolonnare,betalda av Arkelstens propagandaministär.En krönikör med avsikter att splittra,söndra, kan bara betecknas som en borderlinare.Samma släkte som Arkelsten,historieförvrängaren nr 1.

 5. Vem bryr sig om Jonas Morians politiska betraktelser, än de som är försvurna nyliberaler? Och att han får debattera som socialdemokrat i Aftonbladet, bekräftar väl bara, att Lena Mellin har nästan oinskränkt makt över tidningen.

 6. Går det inte bara städa upp i partiets unkna höger-vrå? I (medelklass)media får man hela tiden intrycket att det är denna sida som måste blidkas för att allt inte ska rasa samman. Kan man inte bara ställa ”utgångs-krav” om den politik som bedrivs inte passar? Då kanske det blir lättare att bedriva politik åt vänster?

 7. Kollar man in bilden i Expressen så är det där knappast någon som jag skulle köpa en begagnad bil av, om man säger så. Munnen ler men kolla ögonen!

 8. Det är personer som Jonas Morian som skiter i partiet och bara vill ha makt. Morian är givetvis förbannad nu när högersvängen under Godsherren nu delvis dragits tillbaka av Socialdemokraten Håkan Juholt. Juholt må vara vimsig och ha dålig koll på vad han säger och har sagt men han är en socialdemokrat av den gamla stammen vilket är precis vad det ideologiskt förödda partiet behöver nu.

  Jag skulle gärna se att (S) helt enkelt sparkar ut dom som inte vill arbeta för en kontruktiv och positiv utveckling för partiet utan istället är mediakåta och vill tillskansa sig mer personlig makt. Morian är att se som en inhyrd torped av borgarna och ska behandlas därefter. Ut med fanskapet NU !

  • Jag skulle gärna se att (S) helt enkelt sparkar ut dom som inte vill arbeta för en kontruktiv och positiv utveckling för partiet utan istället är mediakåta och vill tillskansa sig mer personlig makt.

   Hear Hear!

  • Apropå Godsherren: Läste igår en artikel (minns inte var, DN kanske) att Göran Persson menar att Sverige måste införa euron (!) och att GEMENSAM SKATT för hela EU är det enda raka.

   Men hur tänker han? Och framför allt: Varför går han ut med det NU?! Jag utgår ifrån att han lämnat igen partiboken. Eller?

   • Men hur tänker han?

    Jag har svårt att förstå det, tror du att han faktiskt gör det? Han är ju godsägare och får feta EU-bidrag, det kanske är plånboken som tänker..

 9. Jag har följt Morian på nätet ett bra tag, dessutom träffade jag honom i Almedalen en gång. Och ja, det stämmer nog bra att han är moderat eller folkpartist, nån sosse är han definitivt inte i alla fall. Han har bara ett intresse, och det är att komma in i riksdag, väl inne så tänker han försöka hänga sig kvar och sedan, efter han åkt ut, så tänker han leva på riksdagspensionen. Jag känner igen sorten efter att ha varit med i partiet i snart trettio år. Han ligger lågt med sina egna politiska uppfattningar eftersom han tror att lättaste vägen till framgång är inom S, fast han ångrar nog att han inte kom ut som borgare långt innan valsegern 2006. Och nu gör han allt för att synas i media, han skulle snacka skit om sin morsa om det ledde till några rubriker.

 10. Jonas Morian och Erik Laakso alltså… Sicka plommon. Jag har en dröm om att ställa båda två på en gladiatorarena och låta dem slåss på liv och död mot varandra om någon liten obetydlig maktposition. De är så kåta på sånt båda två att de skulle ha ihjäl varandra.

  De är båda två första gradens as och jag fattar inte, fattar INTE, att de får vara kvar i partiet.