Jonas Morian ledande i anti-Juholtklubben

Att Jonas Morian är en av dem som syns mest i anti-Juholtklubben är knappast speciellt förvånande. Han har tidigare gjort sig känd som en socialdemokrat på den yttersta högerkanten och har under många år visat sig vara negativ till partiets mitten- och vänsterflygel.

Att hans hund är döpt efter en av liberalismens grundare bortser jag ifrån, också det faktum att han är gift med en folk-
partistisk politiker. Ser man till vad han faktiskt sysslat med så ser man tendensen klart. Han har varit med och tagit initiativ till en hemsida som heter Makthavare.se, vars namn också avslöjar en del av hans egna ambitioner. Han har själv arbetat som press-
talesman för Attendo Care, ett företag som ägs av riskkapitalbolag som slussar intjänade pengar till en kanalö, och som har valsat runt länge i media. Hans engagemang i Almedalsbloggen har också visat att han är med i klubben ”Vi som vill upp”, vilket normalt är ett sällskap för dem som vill ha livslång försörjning av Skattebetalarna.

Nu har han engagerat sig i kampen mot Håkan Juholt, och i Expressen säger han: ”Han är i ett sämre läge – Förutsättningarna är i det närmaste hopplösa. De är värre än de han målade ut att Mona Sahlin hade när hon hade det som jävligast opinionsmässigt och förtroendemässigt. Han är i ett sämre läge. Partiet är nere på 25 procent och hans förtroendesiffror ligger på skosulenivå. Så jag förstår inte hur det ska gå till, säger Jonas Morian.”

Han tillägger hoppfullt: ”Han tror att det finns många i partiet som tycker likadant. – Jag är ganska säker på att det gör det. Det här sms:et från Anders Johansson som har snurrat runt, han är ju knappast ensam. Jag pratar med folk och hör att det finns ett utbrett missnöje, säger Morian.” (forts nedan..)

Att han väljer att gå ut i media förvånar mig inte, Juholt är i en knepig situation eftersom många inom partiet anser att han är en socialdemokrat med relativt traditionella åsikter, det retar givetvis den falang som börjat snegla allt mer åt nyliberalismen, något som på allvar började under Göran Perssons regeringstid och som är en delförklaring till att han numera är godsägare.

Det är också lätt att få med sig tidningarna i en sådan situation om man ser till medias faktiska ägarförhållanden. Det kan löna sig att vara medlöpare år 2011, och kan man agera för sin egen maktposition så gör man. Få har dock gjort det lika tydligt som Morian och det är beklämmande att Aftonbladet har valt honom som ”socialdemokratisk” proffstyckare för att debattera med högermannen Johan Ingerö, en man som nu är ledarskribent på Svenska Dagbladet.

it Andra om: , , , , , ex svt ab1 sr dn12 svd12

  23 comments for “Jonas Morian ledande i anti-Juholtklubben

Comments are closed.