Jisses, jag försvarar Reinfeldt..
Det är lustigt hur det kan gå om man ifrågasätter en Sverigedemokrat i en kommentar, något som hände tidigare i dag. Han skrev att Reinfeldt för ett tag sedan sa att om man för en viss politik får man skylla sig om man blir utsatt för våld.

Och det var inte det Fredrik Reinfeldt sa, något som jag påpekade. Plötsligen dök det upp massor av Sverige-
demokrater som försvarade lögnen, och som därmed deltog i ett förminskande av massmordet på närmare åttio människor. Förhoppningsvis är det inte avsikten, det bara får den effekten. För om SD:are får skylla sig själva om de utsätts för våld, ja då får givetvis socialdemokrater och andra ”muslimkramare” skylla sig själva också.

Själv drabbas jag av den stora tröttheten. Lyckligtvis finns Reinfeldts uttalande citerat både i tidningar och på Youtube, men vissa drabbas av en total oförmåga att faktiskt lyssna till vad han säger, man väljer att tolka det annorlunda och helt klart är att antalet kommentarer vittnar om att det är organiserat. De önskar att Reinfeldt hade sagt just så, och därför så anser man sig höra det. I vissa fall förstår jag att de inte är kapabla att lyssna på vad han säger och koppla det till den kontext som gällde vid hans tal, men det blir magstarkt när det i praktiken fungerar som ett indirekt försvar för ett massmord.

För om man fullföljer kommentarens tankegång så får alla skylla sig själva som inte ställer upp på rasisternas krav på att slänga ut alla muslimer, eller som Åkesson skrev i Aftonbladet: ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.” (texten fortsätter under annonsen)


Men egentligen borde jag inte förvånas, jag startade min första BBS redan 1983, den växte sedan och hade sex ingående telefonlinjer i ett gruppnummer (telefonväxel) som man kunde kontakta om man hade ett telefonmodem. Jag borde med andra ord vara van, men jag kan aldrig vänja mig vid rasismen, den stinker något helt obeskrivligt.

Nu har du ditt livs chans att hamna i mitt spamfilter för evigt, ta den vettja…

it Andra om: , , , , , ab1234 ex1234 dn1234 ekot1 svd123 svt gp


13 svar till “Jisses, jag försvarar Reinfeldt..”

 1. vad menar Åkesson egentligen med detta yttrande, är detta förtäckta hot om våldanvändning också eller hur ska man tolka detta yttrande för jag tycker att det låter som ett förtäckt hot att göra mer än bara demokratiska metoder eller vad tycker ni på denna blogg

  ”jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år”

   • konstigt att SD inte bildat stormtrupper som kan göra verklighet av Åkessons yttrande ”jag lovar att göra allt som står i min makt” så de kan hjälpa honom på vägen till sitt lyckorike.

  • Vad vet vi om vad som pågår i de mörka hörnen, i den skymda sikten? Ingenting. Stormtrupperna kanske är under mobilisering, kartläggningen av, för SD, obekväma personer kanske pågår för fullt för att vid ”rätt” tillfälle bli fullt aktiv och då gör SD slag i saken och ”gör allt i sin makt för att vända trenden”. Det är vidrigt och avskyvärt det som pågår.

 2. (sd) är stormtruppernas politiska gren. Och just (sd)-ledningen har bara tillfälligtvis ställt in kängorna i garderoben. Och visst är det ett hot. Jag menar, varför skulle de annars sjunga nazistiska kampsånger på sina interna träffar fortfarande idag. Det var ju 8 år sedan de började satsa på det politiska finrummet…

  Och varför tror så många att bara för att de plötsligt kollektivt klär sig i kostym, slips, satt på sig tupé och använder ”politiskt korrekt” svenska så skulle de plötsligt allihop samtdiigt sluta vara totalitära?

  De har läst sina föregångares taktikbok från 1900-talet och är på väg att skapa ett nazistparti för det nya milleniet.

  • kängor har vanligtvis inget med nazism eller främlingsfientlighet att göra. bär själv kängor ibland och är vänstersympatisör. i övrigt håller jag med ditt inlägg till 100%

   • Ursäkta det där med kängorna. Det var nog mera symboliskt jag menade – en illustration.

    Men jag är också gammal nog att minnas när skinheadsrörelsen blev nazistisk någon gång på (sent) 80-tal. Då var de de enda som bar kängor som jag minns iaf.

    Själv bär jag bara vandringskängor och då bara i skog och mark, typ snäll fältbiolog… ;-)

    • Tänk vad konstigt, när jag jobbade med skinnskallarna i slutet av 70-talet så jagade de ”svartingar” runt halva stan… :-)

     • Har några vänner som är riktiga skinhead (vänstervridna), helt underbara! De fjantar som ränner ut på stan och kallar sig för skinheads har bara ”snott” klädstilen från dessa.

 3. Jimmy Åkesson är inget annat än en riktigt ful typ, som
  försöker dölja sitt politiska janusansikte bakom vadmal,
  käcka hambotakter och tofsar.
  Tjohoho!
  Finns det inget bra arbetsläger där
  uppe i Norrland, där de allra värsta
  blårasisterna kunde få lära sig att hugga i
  i samhällsnyttans och norrskenets namn?

  Bäst att fråga Reinfeldt, för han vet nog allt som har med arbetslinjen att göra

 4. är lite nyfiken, vad hette din bbs jinge? körde en del själv men först ungefär 10 år senare.