Jag längtar efter valrörelsen


Snart börjar den verkliga pseudoveckan som går av stapeln i Almedalen varje år. Det är en i högsta grad konstruerad mediehappening där alla politikerwannabes bara måste synas, och helst också blogga ifrån.

SvD: ”Den rödgröna oppositionen är på spåret igen. Den här gången är också Vänsterledaren Lars Ohly med på resan… …- Jag tror att de andra är väldigt glada för att vi är med nu, sade Lars Ohly som inte fick vara med i höstas när S och MP eklaterade förlovning, gjorde gemensamma tågresor och förklarade att V inte var en tänkbar partner eftersom partiet ekonomiska sinne inte var att lita på.”

Lars Ohly verkar inte speciellt långsint, men jag tror att många av partiets väljare är det, mig själv inräknad. Vänsterledaren säger att valrörelsen börjar nu, något som antagligen är sant. Själv hoppas jag att den Reinfedtska borgfreden går åt pipsvängen, och det med besked. För övrigt så kallar Aftonbladet Reinfeldt för fegis idag.

De rödgröna går ut med att de kommer att höja skatten om de blir valda. Enligt Aftonbladet har de folk med sig i den frågan, de vill satsa mer på kommun och landsting, äldreomsorg och sjukvård. Det jag inte sett i tidningarna är att de vill återställa jämlikheten i skattesystemet. Pensionärer och sjuka ska givetvis inte missgynnas i skattesystemet, men

det har de sagt tidigare så man får väl tro på det. I Aftonbladets nätomröstning säger folk att de inte vill höja skatten för att rädda jobb och välfärd, det bör göras på ett annat sätt. Man kan ju undra vilket, bygga fler sedeltryckerier?

i Andra om: , , , , , , , , , , , svd12 dn1 ex ab1 t

[tags]Rödgrön, Valrörelse, Långsint, Tågresa, Almedalen, Reinfeldt, Ohly, sahlin, Eriksson, Wetterstrand, Val2010, Politik[/tags]


10 svar till “Jag längtar efter valrörelsen”

  1. Samma snack som förra val rörelsen att höja skatterna hjälper Inte.Blir så trött på denna ”slogan” vi har ett av världens högsta skattetryck ändå så pratas det om skatte höjningar,nu vill man höja skatterna ännu mer och dessutom gå till val med det(?!)-är detta ett skämt?!Man kanske ska dra ner på de administrativa kostnaderna inom stat och landsting och bli mer effektiva istället?

  2. Jag hatar valrörelseperioden – det är då det är som mest skitsnack i media. Politiker som vänder kappan efter vinden och smörjer rumpan på väljarna hade varit skönt att slippa.
    Jag brukar bara bli irriterad under valperioden för alla politiker är lika goda kålsupare. :)

  3. Det fanns dessvärre bara två alternativ:
    1, höj skatten för att rädda välfärden
    2, att det ska göras på något annat sätt.

    För mig är alternativ 1 uteslutet då vi redan nu håller på att bli omkörda om vi inte anpassar oss efter verkligheten. Detta ger att jag röstade på förslag 2.

    Det gäller att utnyttja de resurser vi har på ett så bra sätt som möjligt. Vi får helt enkelt gå igenom budgetten och fråga oss om det är något staten inte behöver syssla med. Om vi inte hittar något uppenbart så får vi prioritera. Mindre byråkrater och mer lokalstyre skulle kunna vara en väg.

    Högre skatter kommer inte få mig att konsumera mer det kommer bara att få mig mer förbannad på den politiska kraften som har gjort det omöjligt för en hederlig arbetare att jobba sig rik.

    Det finns bara en skatt som jag är beredd att höja och det är att ta bort rätten att dra av räntekostnaderna från bostadslånet från skatten.

  4. Jag betalar gärna hög skatt till sjukvård, baromsorg, skola etc. Men jag håller med robjoh om att staten ska ägna sig åt saker den är bra på, så bort med rotavdrag, pigavdrag, räntebidrag och andra bidrag till icke behövande människor. Bara där borde staten kunna spara en hel hatt med hundringar. Någon jävla ordning och reda måste det väl vara?! ;)

  5. Definiera rik först kanske? :)
    Jag fick mitt första riktigt fasta jobb 2006 och har aldrig haft det bättre, så jag kan inte vara annat än nöjd.
    Fast jag har ju ingen riktig referens då heller, förrutom att jag fick ”hela” 800kr mer när jag valde att jobba heltid på en praktikplats jämfört med att sitta 3 timmar om dagen och surfa på vuxendagis…

  6. Krisen på 30-talet löstes genom höjda skatter, obligationslån och statliga arbeten.
    Enkelt uttryckt, omfördelning av pengarna.
    Några av de länder som höll fast vid borgerliga ekonomiska doktriner in i det sista figck herrar såsom hitler och mussolini makten till slut.
    I USA kom de Roosevelt med New Deal och i Sverige Per-Albin med folkhemmet.
    Det absolut viktigaste med skatten är att den är ett verktyg, ett instrument för att uppnå stipulerade mål.
    Den är inget självändamål där syftet är att den ska vara låg eller hög, den ska vara användbara.

  7. Hyfsa argumentationen! Ni som jobbar på Saab Missiles AB borde väl bemöda er om att inte framstå som politiska idioter/fascister? / Jinge

  8. @jinge:”Hederliga arbetare kan inte jobba sig rika i alliansens Sverige.”
    Nu är du väl lite fel ute ibland slagorden ?

    Jag skulle vilja säga såhär:
    Hederliga arbetare kan inte jobba sig rika i sossarnas Sverige ! Och definititvt inte i Vänsterns Sverige !!

    Ju mer man jobbar ju mer skattar man. Så ju mer man anstränger sig, ju mer blir man straffad – mkt konstigt resonemang egentligen!!

    Det enda sättet att bli rik på, som dessutom är socialt accepterat, verkar vara lotteri !

    Skulle man råka starta ett företag tex och tjäna pengar på detta genom att jobba järnet – ja då är man paria i jantesverige :(

    /K