Jag gjorde en Unsgaard

Så har det hänt, jag ringde en kamrat men fick inget svar. Men tio minuter senare svarade han och urskuldade sig med att han gjorde en Unsgaard. Jag blev lite paff, men förstod precis vad han menade.

AB: ”Det var förra helgen som moderaten Edvard Unsgaard hittade bajs i sin trappuppgång. Den pappalediga pressekreteraren kände ett visst obehag och ringde genast städfirman som rengör hans lägenhet. Först trodde Edvard Unsgaard att det skulle ta lång tid – men i stället dök en städerska upp på mindre än en timme. Och Edvard Unsgaard var inte sen med att visa sin uppskattning i ett inlägg på Facebook. ”Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”, skrev han.”

Möjligen ska även Unsgaard räknas in bland de rödgröna vallokomotiven, i vart fall ska kristdemokraternas Göran Hägglund det, han invigde nämligen ett Apotek häromdagen, ett apotek som ägs av ett riskkapitalbolag i Västindien. När Sveriges Radios reporter frågade honom hur han kände för det så ville han inte uttala sig, jag kan inget om det där sade han. En sorts Unsgaard det också tycker jag.

unsgaard

Oavsett Unsgaards klavertramp så har alliansens före-
trädare uppvisat en bred provkarta på taffligheter. Handlar det inte om förflugna ord så handlar det på tillkortakommanden i sin yrkesroll som ministrar. Samtidigt kan jag inte undgå att tjusas över de saltomortaler som de gör. Släpp lös Carlgren eller Olofsson och ni för genast bevittna en trippel Mollbergare med pik, som – alltid slutar med magplask.

intressant Tags : , , , , , , , ab12
dn svd t

  8 comments for “Jag gjorde en Unsgaard

 1. Johnny
  18 januari, 2010 at 15:06

  Jag förvånas över att en sådan här ”skitsak” får så stora proportioner, medans ingen kritik framförs av ex miljöpartiet som vill avveckla kärnkraften och därmed vår industri och välstånd som garanterat medför att om vi inte svälter ihjäl först så kommer vi definitivt att frysa ihjäl. Det framstår som en mycket viktigare fråga att diskutera än ett ”skitproblem” som redan är löst.

 2. Martin Forsman
  18 januari, 2010 at 18:56

  Vad man menar med den s k arbetslinjen är defenitivt ingen ’skitsak’ utan däremot något centralt i regeringens politik. Unsgaards variant är tydligen ’herrskap och tjänstefolk’, med andra ord att klassamhället är något bra eftersom det säkerhetsställer att vi där nere ser till att hålla rent i de välsituerades trappuppgångar/lägenheter/hus/slott o s v. Observera att det inte var det faktum att han ringde en städfirma som är problemet utan att han ser det som självklart och ’positivt’ att underklassen får torka upp skiten.

  Vad Mp:s syn på kärnkraft har med det hela är svårt att förstå men jag antar att det handlar om det klassiska borgliga tricket att blanda bort korten.

  • Johnny
   18 januari, 2010 at 21:41

   Jag tycker du projicerar lite väl mycket klasskampsromantik på händelsen. En person köper en tjänst av någon annan, de är nöjda med både kvalitet och pris, men alla utomstående är upprörda som varken har betalat eller utfört tjänsten, vad är detta för larv. Om detta är fel så är ju allt fel. När vi åker taxi köper vi en tjänst. När vi köper datakonsultsupport köper vi en tjänst. När vi behöver en advokat köper vi en tjänst. Jag kan inte för mitt liv se hur detta har med ”herrar och tjänstefolk” att göra, eftersom det handlar om fria avtal mellan fria människor. Jag skulle själv städa upp skiten för rätt pris och om det var Kungen eller Mohammed Omar som betalade är för mig oväsentligt. Eftersom det tydligen är förkastligt att köpa tjänster av människor i Sverige, hur vill du då att det skall fungera i det socialistiska paradiset?

   Exemplet med miljöpartiet och avvacklingen av kärnkraften är avgörande för Sverige som industri och välfärdsland och är i jämförelse med ovanstående ”skitsak” ett riktigt problem.

 3. BBU
  18 januari, 2010 at 22:31

  Det är tydligen fult att anlita någon för att utföra ett jobb, därför att den som avlönas då hamnar i beroendeställning till utbetalaren. Den rimliga slutsatsen är därför att ingen ska arbeta och alla uppbära bidrag, eftersom det inte är fult att få pengar från staten.

  Eller menar sossarna att det enbart är städpersonal som förnedras när de får betalt för att utföra sitt jobb? Är det då inte sossar som ser ner på dem som är städare?

  • 18 januari, 2010 at 22:36

   Vilken nollkommentar!

 4. BBU
  18 januari, 2010 at 22:46

  Vadå nollkommentar? Var det svårt att hänga med? Utveckla gärna. Om du läser Martin Forsmans kommentar så är det jag skrev vad han menar mellan raderna. Eller är det bara Unsgaard som man får läsa mellan raderna?

  • 18 januari, 2010 at 22:51

   Noll…

 5. Arebir
  19 januari, 2010 at 00:14

  En tanke bara kring jämförelsen mellan Hägglund och Unsgaard:

  Unsgaard kan man tycka vad man vill om, men han var rak i sin kommunikation. Det kan inte sägas om Hägglund. Att Hägglund skulle vara okunnig om den i artikeln nämnda företaget är ungefär lika trovärdigt som Carlgren:s övertygelse om att vargarna vid senaste jakten var inavlade !

  Unsgard gav uttryck för både en överlägsen attityd för sin klass och rastillhörighet men faktum var att han samtidigt klassade sina ljushyade bröder o systrar som alltför lata och bekväma för att torka skit på en söndag…! Eller har jag fel ?! Troligtvis anser Ansgård att lågklassade vita (Whitetrash) borde klara denna syssla på en söndag! Kanske är det detta faktum som retar folk? För något annat riktigt skäl kan jag inte finna! Någon måste ju faktiskt städa upp….! Eller har jag fel? Frågan är väl snarare vem som ska göra detta!

  Hursomhelst så är Hägglund en person som saknar förmåga att tala rakt. Han hycklar om vad apoteksreformen egentligen innebär, Han drev på reformen med oerhörd kraft trots stort motstånd och när apoteksstyrelsen protesterade så sparkade han dom helt sonika! Väldigt osvenskt och okonservativt måste sägas – lite chockerande för ett parti som ska anses vara konservativt och stå för ”svenska ”kristna”värderingar”!

  Kanske är både Centern och KD representativa för ”dumhögern”! Varken Moderaterna eller folkpartiet (tro det eller ej) har velat ta den rollen. De har i stället funnit två nyttiga idioter som var för sig står för avindustrialiseringen av Sverige och avregleringen av ”drogmarknaden”!

Comments are closed.