Jag blir rädd för Filippa Reinfeldt


Jonna Sima (ETC), Eric Sundström (Dagens Arena), Jonas Cullberg (ETC), Liv Beckström (Kommunal-
arbetaren) och Eric Rosén (Nyheter 24) skrev häromdagen en debattartikel i DN med rubriken ”Filippa Reinfeldt undviker alla besvärliga frågor”. Jag berättade om den här.

Sima, Sundström, Cullberg, Beckström och Rosén: ”Under sina fem år som hälso- och sjukvårdslands-
tingsråd i Stockholm har Filippa Reinfeldt systematiskt undvikit att tala med medierna i besvärliga frågor. Att en ledande politiker vägrar prata med journalister är ett direkt hot mot demokratin, skriver fem mediechefer. Vi avkräver Filippa Reinfeldt svar på de frågor som vi och stockholmarna vill ställa om en hälso- och sjukvård som på kort tid har förändrats i grunden.

Filippa Reinfeldt (M) har som hälso- och sjukvårds-
landstingsråd i Stockholm huvudansvar för mer än två miljoner svenskars hälso- och sjukvård. Det är en verksamhet som omsätter drygt 51 miljarder skattekronor (2009). Det gör henne till en av de absolut viktigaste politikerna i landet. Under sina mer än fem år på posten har hennes privatiseringspolitik omvandlat länets sjukvårdssystem i grunden.”

Själv hade jag väntat mig att fru Reinfeldt antingen skulle göra som hon brukar och undvika att svara på debattartikeln. Men jag hade fel, hon svarade på den genom ett utfall i olika grader av personangrepp och Ad hominem-argument, men något innehåll i svaret blev det inte.

Filippa Reinfeldt i DN: ”Osakligt, ogrundat och felaktigt. Det säger sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) om anklagelserna att hon duckar för besvärliga frågor.

– Det är en bild av mig som Socialdemokraterna har försökt sätta under fem års tid. Det gör den inte mer sann. De tar till personangrepp när argumenten tryter, säger Filippa Reinfeldt.

Hur ser du på det?

– Det är trist. Det spelar ingen roll hur många intervjuer jag ger, jag känner igen kritiken och jag känner igen dem som har skrivit debattartikeln, som vänsterdebattörer och S-politiker. Det kanske är en del i deras taktik, de tycker att det är en rolig bild av mig.”

Personligen så blir jag rädd när jag märker att chefen för Landstinget sjukvårdsdel skyller ifrån sig, hon säger bland annat att andra varit ansvariga och förstår inte frågan när DN frågar henne om hon inte kunnat svara ändå för att stockholmarna kanske förväntade sig det av henne. Det känns igen som normal högerpolitik, man hänvisar till andra. Det rimliga är givetvis att hon ställer upp i en radiodebatt med Sima, Sundström, Cullberg, Beckström och Rosén, men det kommer hon aldrig att göra. Det är ju ”socialdemo-
kraterna som försökt sätta en bild av henne i fem års tid”
.

Som jag berättat tidigare så mejlade jag henne för att få veta varför jag själv i dessa vårdvalstider inte fick välja Södersjukhuset som vårdgivare. Jag fick en moderat valbroschyr istället för ett svar. Jag mejlade igen men har ännu inte fått svar trots att det är snart två år sedan nu. Den direkta orsaken till att jag ville byta var att Aleris, som skötte hjärtsjukvården här i Haninge, hade lurat till sig sex miljoner av skattebetalarnas pengar genom att skicka räkningar på undersökningar som aldrig gjorts. Jag gillar inte sådant…

it Andra om: , , , , , , , ,


11 svar till “Jag blir rädd för Filippa Reinfeldt”

 1. Ja det är en arrogans mot vanliga människor som saknar motstycke. Hon tyckte antagligen inte att hon behövde besvara ditt mejl, du var väl inte rik nog.

 2. När socialdemokraterna (eller vänsterpartiet) får makten i Sverige får de väl ge tillbaka med samma översittarton som båda makarna Reinfeldt håller med. Prata nedvärderande om meningsmotståndarna med klar besserwisserattityd. Filippa för låtsas vara martyr hur mycket hon än vill, jag vet bättre om moderaternas bufflighet och översittarfasoner.

  När jag själv påvisade via mail åt dem hur deras sk. ”reformer” (dvs neddragningar) skulle komma att slå så fick jag bara svar att ”ska du förvänta dig…”.

  Sedan dess har jag försökt förstå moderat-sinnet. Jag vägrar tro att de är totalt empatilösa psykopater, utan på något skruvat sätt tror jag att de övertygat sig själva om att de gör rätt och att svenskarna inte ”vet sitt eget bästa”!

  Speciellt den nit man visat i att förvandla a-kassan till en b-kassa. Kommer ihåg att just detta om fas3 var med i uppdrag granskning. Då bjöd visst moderaterna in flera av marknadens aktörer med facken osv i ett möte angående ”reformerna” (läs: Befria pengautrymme till de första jobbskatteavdragen). Det berättades att deltagarna var entusiastiska för mötet och tyckte det var bra att diskutera om det. Dock var det så att mötet de blivit inbjudna till visade sig enbart vara ett informationsmöte. Allt var redan klart utan konsekvensanalys.

  Filippas regemente är bara en fortsättning på moderaternas agerande som en buffel i en glasbutik. Filippa är indoktrinerad i samma hypnotiska evangelium som gått över världen: Att allt statligt ägande är dåligt. Då är det lätt att sälja till reapris till bekanta. Dom anser inte som resten av svenska folket att statens egendomar är någonting som vi äger gemensamt, utan det är ett tecken på den hemska ”sossefieringen” av Sverige som i deras ögon gjort oss till hjälplösa våp.

  Där är nog den springande punkten. Filippa Reinfeldt och Fredrik Reinfeldt visar båda just denna klassiska ”vet-bäst-mentaliteten”, ty i deras ögon är det nog så att alla som klagar ”vet inte sitt eget bästa” och är i deras ögon ”offer” för sossefieringen.

  I bubblan släpps inga fria tankar in!

 3. ”Personangrepp när Argumenten tryter”
  Självklart går det inte att försvara ett sådant rofferi, som Reinfeldtskan är ytterst ansvarig till. Det enda hon kan göra är att ”gömma” sig så gott det går,(precis som Maken) och lita på att Borgar Median ”sköter” sig som ”vanligt”….!

 4. Många politiker berikar sig på vår räkning. De har själva upphöjt sig till den nya adeln som det tog århundraden att bekämpa. Reinfeltskan har säkert spinndoktorn Schlingman eller minst en PR-byrå i ryggen!
  Försäljning av allmännyttan, skolor, vård, you-name-it är förknippat med stora pengar under bordet, ibland efteråt i flera omgångar. En granskning av skatteverket kammar inget eftersom uppläggen är ofta legitima transaktioner mellan företag.

 5. Fru Reinfeldts försvar om ’s-politiker och vänsterdebattörer’ påminner kusligt mycket om SD:s försvar där kritiker avfärdas som ’kulturmarxister’. Det är för i h-lvete oppositionens uppgift att granska hennes beteénde och avkräva svar när det inträffar ’märkligheter’.

  Allianzen är märkliga när man i ena andetaget klagar över bristen på opposition och i andra andetaget anklagar oppositionen för att sätta sig på tvären. Maktfullkoligheten hos Allianzen under ’Den Store Ledaren, Landsfadern och Statsmannen’ börjar anta nordkoreanska höjder.

  • Börjar anta? Jag tycker nog att det har börjat anta nordkoreanska höjder för länge, länge sen?! I övrigt håller jag med dig.

 6. Jag begriper fortfarande inte varför hon inte bemötte debattinlägget med ett eget. Varför svarar hon på kritiken endast muntligt? Det är någonting skumt med det där!