Överdos orsaken

Antagligen avled Michael Jackson av något som vanligen kallas för överdos. Han fick injektioner med Demerol av sin läkare, doktor Conrad Murray, som också var på plats i det hus som Jackson hade hyrt i Beverley Hills. Murray hade tillfälligt slutat sin praktik i Las Vegas för att följa med Michael Jackson på den konsertturné som skulle inledas om några dagar. Demerols varunamn i Sverige är Petidin.1

TMZ.COM: ”Michael Jackson had a habit of getting Demerol injections — he even had a special name for them. We’re told Jackson called it ”health tonic.” He would have a doctor inject him because, we’re told, he didn’t like needles.”

Inom sjukvården ger man Petidin, som endast finns som injektionsvätska, endast postoperativt efter omfattande kirurgiska ingrepp. Det är ett opiat, starkt vanebildande och dessutom narkotikaklassat, effekten är likadan som för ren morfin.

Tidningarna i Sverige, som också läser TMZ.COM, vet att berätta att Michael Jackson använde åtta olika preparat för att klara av att fungera. Man rapporterar detta, samt utskrifter av det nödsamtal som ringdes till 911 på framträdande plats. Det finns således skäl att utgå ifrån att dödsfallet inte var ett självmord, även om man givetvis kan hävda att det var ett resultat av ett mycket självdestruktivt beteende.

Nu påverkar det inte den musik som MJ skapat, knappast heller den bild som eftervärlden kommer att behålla av stjärnan. När det gäller rockmusikens legendarer så är det som bekant inte helt ovanligt att de går under på grund av missbruk. Möjligen kommer doktor Conrad Murray att få vissa problem

med myndigheter och läkarförbund framöver. Så skulle det i alla fall bli i Sverige. Det enda som skulle klara honom från det hela var att Jackson hade mycket svåra smärtor till följd av något slags sjukdom. Men det kommer nog visa sig inom de närmaste dagarna.

Det finns med andra ord skäl att anta att dödsorsaken snabbt kan fastställas och att rykteskarusellen därmed stillas.

i Andra om: , , , , , , , , , , , ex ab123456 svd12 dn123456 dbl12 t

[tags]Michael Jackson, Conrad Murray, TMZ, Överdos, Petidin, Morfin, Narkotika, Demerol, Kung av pop, Musik, Kultur, Politik[/tags]

 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Petidin []

  4 comments for “Överdos orsaken

 1. Kurt
  27 juni, 2009 at 12:02

  När den allmänna sjukvården förbjuds nästa år (den strider mot den nya konkurrenslagstiftningen), så kommer vi alla få fri tillgång till Petidin/Demerol, och vilka andra medel vi nu önskar – det är väl detta som Fru Reinfeldt kallar ökad tillgänglighet och vårdval.

  • 27 juni, 2009 at 13:56

   Det ligger i farans riktning Kurt.. :-(

 2. Prof. Harald Ostepop
  27 juni, 2009 at 19:56

  Jävla trams!! / Jinge

 3. Martin
  30 juni, 2009 at 19:44

  Ahh, läkarshopping, en sak som beskrevs i William S Burroughs ”Junkie”. Den inte så värst bemedlade pundaren får shoppa runt bland alla privatläkare tills de hittar en som är villig att skriva ut. De rika skaffar en personlig läkare, en som skriver ut vad de vill ha eller ser sig om efter ett annat jobb.

  Det är så de medicinska resurserna fördelas effektivast i enlighet med marknadsekonomi. Det är så vi vill att utvecklingen skall se ut i Sverige, iaf om man med ”vi” menar de som röstade in borgarna vid makten. Nästa steg i denna process blir att införa självreglering, så att kvaliteten sjunker till nivån där man kan få sina recept med ett telefonsamtal och sedan få knarket hemskickat av internetapoteket.

  SWIM provade det sistnämnda när denne bodde i USA och det fungerade över förväntan. Ring så knarkar vi!

  Nu är det inte knarket som är det allvarliga, det är alla läkare som skriver ut antibiotika emot förkylning som är det stora hotet emot folkhälsan. Det är vad privatläkarna i USA gör, de gödslar med antibiotika i onödan för att de måste visa för sin kund att de gör något för dem. Man kan säga att man utvecklar nya resistenta bakterier i en rasande fart med marknadsmekanismer, så visst är marknadsekonomi bra på utveckling ibland.

Comments are closed.