Israels attacker mot Iran


Attackerna mot Iran har ofta fokuserat Mahmoud Ahmadinejad och ett tal som han lär ha hållit i något sammanhang där han uppgetts ha sagt att Israel ska utplånas.

Översättningen av hans tal gjordes av Memri, en organisation som startades av den Israeliska militära underrättelsetjänsten, en organisation som gjort sig känd för att medvetet översätta fel och också hitta på helt egna ”nyheter”. Vad han egentligen sade är taget ur sin kontext och dessutom översatt på ett sätt som gynnar den amerikansk-israeliska agendan, ingenting annat.

Idag strax före fem på morgonen så kom jag till sidan fem i Svenska Dagbladet och landade i Mohamed Omars debattartikel ”Psykologisk krigföring mot Iran”. Den kändes mycket välbekant – för allt i den artikeln har jag själv skrivit. Ett flertal gånger dessutom. Ett stygn av avund kände jag faktiskt för när en riktig skriftställare säger samma sak blir det så mycket bättre.

Det är inte ofta som jag kan hålla med om vartenda kommatecken i en artikel men här kan jag det.

Mohamed Omar: ”Att attackera Iran vore en katastrof ur mänsklig, politisk och ekonomisk ¬synpunkt. Vad vill man uppnå? Irans kärnkraftsprogram är antagligen bara en ¬förevändning för helt andra mål. Ett krig mot Iran är inte ett krig mot terrorism, vilket amerikanskt stöd för anti- iranska terrorgrupper som Jundullah och Mujahedin-e-Khalq visar med all önskvärd tydlighet. Inte heller är det ett krig för demokrati eller mänskliga rättigheter. Se bara på det amerikanska stödet för diktaturer över hela världen. Snarare är det ett krig om makt och resurser.”

Iran

Läs också det jag skrev om att Israel hotar begå folkmord i Iran. Det är viktigt att förstå de bakomliggande orsakssammanhangen när man nu hör propagandan mot Iran öka på exakt samma sätt som den gjorde mot Irak. Ondskans axelmakter är ett amerikanskt begrepp, men det är inte de länder som normalt skylls för att ingå i dessa som är den verkliga ondskans axelmakter. Vilka som egentligen är ondskans axelmakter överlåter jag givetvis åt läsarna att fundera på. Mohamed Omar i SvD Jag om att Israel hotar med kärnvapen SvD2i t

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Iran, Mohamed Omar, Israel, Ondskans Axelmakter, Memri, Propadanda, Desinformation, Kärnvapenkrig, Mellanöstern, Mahmoud Ahmadinejad, Politik[/tags]


6 svar till “Israels attacker mot Iran”

  1. instämmer helt, dock har man missat den israeliska fingret i det hela.

    Omar är en av mina favoriter, han gjorde bort sig för några år sedan när han skrev en gemensam artikel, med då tidens guld gossen, Rasisten Salam karam. Men han har växt enormt sedan dess.

  2. Okej, nu ser jag att min kommentar ”is awaiting moderation”. Jag måste själv ha gjort nåt misstag innan.
    Upprepar: inget i artikeln som Karam & Omar skrivit är rasistiskt. Den är kritik mot wahhabismen, inte framförd på ett rasistiskt sätt.

  3. Nå, att Salam Kram är en otäck typ är inget nytt. Orsaken ligger framförallt i hans stöd till krigsförbrytaren Tony Blair. Han lägger också skulden för Israels ockupation på palestinierna.

    En slemmig rackare således. Snarare opportunist än rasist.