Israelkramare kräver $ 1 000 000 000


Israels försvarare gör allt för att agera mot landets kritiker. Det nya greppet kablades ut av TT i morse klockan 04:12 och ingressen på texten visar jag nedan.

DN/TT: ”Facebook har fått en stämning med skadestånds-
krav på över en miljard dollar för den Israelkritiska sidan Tredje palestinsk intifada (uppror). FB stängde sidan den här veckan. Inte tillräckligt snabbt, säger mannen som lämnat in stäm-
ningen, Larry Klayman. Han anser att det var vårdslöshet.”

I vanliga fall brukar dessa människor kalla Israels kritiker för – antisemiter. De kan vara rätt så ihärdiga faktiskt, det är bara att höra med de journalister och författare som kritiserat landets behandling av urbefolkningen, palestinierna. Fast jag måste medge att det är en ny idé att stämma en sida som Facebook, på det sättet kan man effektivt stoppa det fria ordet och åsiktsfriheten.

Att staten Israel agerat så att alla förstår att palestinierna blir urförbannade, ja det behöver man ju inte diskutera i District of Columbias högsta domstol, och visst får det effekt även om knappast Facebook blir fällda av domstolen. För den allra bästa censuren är självcensuren. Det har vi sett exempel på även i Sverige där Aftonbladet råkade ut för ett rejält mediedrev i kombination med att Israel tog kontakter på ”hög nivå” med svenska politiker. Sedan dess får man läsa flest nyheter om Israels handel och vandel i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, på tredje plats kommer Expressen. Aftonbladet publicerar oftast bara små TT-notiser. Kanske detta bara är en ny metod för att tysta kritiska röster?

Frågan är om Larry Klayman agerar på eget initiativ som Israelbeundrare? Israel vägrar att acceptera en enda resolution mot ockupationen av Västbanken, Bosättningarna, Jerusalem och agerandet mot de civila i Gaza 2008. Man agerar sjörövare på internationellt vatten och påstår att det är – Palestinierna som inte vill förhandla!? Och nu kräver en av Israels supporters en miljard dollar för att någon uppmanat till uppror på Facebook.

Vad ska hända med alla oss som stöder arabernas uppror då? Kommer det en räkning månne?

it , , , , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab sr dagen


13 svar till “Israelkramare kräver $ 1 000 000 000”

 1. Internet eroderar marken under fötterna på den tredje statsmakten, då klamrar de sig fast vid de andra två.

 2. Larry Klyman har lämnat in en stämningsansökan, Han hävdar att det sociala nätverket visade oaktsamhet genom att inte snabbt svarat på överklagande att ta bort sidan.

  Kylman påstår också att webbplatsen förespråkar våld mot judar, Klyman beskriver sig själv som en amerikans medborgare av en judisk ursprung och är aktive i frågor som rör säkerheten i Israel och andra människor.

  Kylman var tidigare justitiedepartementet åklagare, Han anklagar också facebook grundaren Zukcerberg att personligen drar nytta av oron i mellanöstern.

  Facebook ogillade fallet som grundlös och kommer att slås för sin sak, Webbplatsen stängdes ner i Tisdags några dagar efter att Israel begärde detta.

  Jag anser att det har gått över alla gränser, Varje gång en israel talar ska alla hoppa upp och lyda, Jag anser också att facebook ska stänga alla de judiska bosättare webbplatser pga de uppmanar alla israelvänner att ta död på palestinierna och att bränna ner deras hem.

  Jag tycker också att det är en seger för palestinierna och är ett bevis på att Israel är icke demokratisk som dess vakthundar säger.

  Här är hela kylmans stämningsansökan och han kan inte ens stava ordet Intifada.

  http://lauren.vortex.com/facebook-wacko-lawsuit.jpg

 3. Det positiva är att de bakom Facebook nu kanske surnar till och tar bort all vidrig rasism bosättarna har spritt via deras forum. Annars är det beklämmande att Israel och dess beundrare som talar sig varma för ’Mellanösterns Enda Demokrati” alltid är så snabba på att tysta misshagliga kritiker såväl i Israel som utanför landet.

  • Personligen kan jag tänka mig använda betydligt starkare uttryck än ”beklämmande” för att tydliggöra min uppfattning i frågan. Det verkar närmast som om vissa av dem helt enkelt är psykiskt sjuka.

 4. Synd att FB tog bort sidan, om inte annat är den ett uttryck för hur folk i allmänhet uppfattar Israels agerande mot palestinierna. Den informationen och feedbacken kan nog vara nyttig att ta in.