Israeler bör vara oroliga

Att Israel som stat är rädd för utvecklingen i arabvärlden råder det inte den minsta tvekan om. Nu sägs det ryktesvägen att en av de stater som hjälper Muammar Gaddafi att få fram både legosoldater och vapen är – Israel.

Haaretz: “”Now with all the artillery, tanks and armored vehicles, we’re seeing battles and killings we haven’t seen in Iraq. I consider it total genocide,” said a witness who spoke to Al Arabiya television. The witness continued, saying ”the battles have now entered the city. More than 15 armored vehicles entered two hours ago along with a tank. There is heavy firing in all the areas and mosques have announced ’Jihad’ against these brigades.”

Det finns skäl att särskilt påpeka att all information som kommer från ett land som befinner sig mitt uppe i en revolution, eller i ett pågående krig, måste tas med många nypor salt. Det råder dock knappast någon tvekan om att det som nu sker närmast är att betrakta som ett pågående folkmord, man talar t.ex. om att skadade dras ut ur ambulanser och avrättas, och att det nu handlar om tusentals döda.

Att Israel fruktar utvecklingen sticker de inte under stol med, lyckas libyerna med sin revolution så blir det full fart på motståndet i Jordanien, och sedan står Saudiarabien på tur. Israelerna inser förstås att arabvärldens dåliga samvete över situationen i Palestina kommer att leda till en förändring av politiken visavi Israel, än så länge agerar USA i FN:s säkerhetsråd, men så kommer det inte vara för evigt.

Har man mördat, ockuperat och förföljt i massor av år så kommer man en dag att få betala ett pris. Det är bara att hoppas på att det priset inte blir ytterligare ett folkmord. USA gör ingenting i nuläget, först om det svänger över så att Gaddafi ser ut att förlora helt, då går USA in med soldater, det är vad jag tror, men då gör de det för att stödja Gaddafi…

it , , , , , , , ab123 ex1 dn12 svd svt12 gp1 Läs oxo: k&å 1 Jöran annarkia 1 ilsemarie lo-blogg lasse

  13 comments for “Israeler bör vara oroliga

Comments are closed.