Hotet mot Iran

För ett antal år sedan spreds det mängder av lögner om Saddam Hussein och hans gömda förråd av mass-
förstörelsevapen. Vi vet alla hur det gick med det, Bush och de allierade dödade över en miljon irakier och dödandet fortsätter än idag.

DN: ”Medlemmar i FN:s atomenergiorgan IAEA konstaterar i en rapport att Iran nu är rustat nog för att bygga en fungerande atombomb. FN-organets övertygelse bygger på underrättelser samt egen granskning, uppger The New York Times… …I IAEA:s nya, konfidentiella rapport (”Possible military dimensions of Iran´s nuclear program”) styrks det faktum att Irans försvarsministerium lett arbetet med att samlat in information för att designa en atombomb, gjort djuplodande efterforskningar kring hur de olika komponenterna ska tillverkas samt testat att göra just detta, skriver The New York Times.”

Nu har IAEA en ”hemlig” rapport som citeras i media, något som gör att ordet hemlig känns lite missvisande. Men återigen handlar det om massförstörelsevapen och vissa länder säger sig vara övertygade om att Irans försvarsministerium samlar in information i syfte att ta reda på hur man bygger en atombomb. USA:s underrättelsetjänst har tillbakavisat den sortens påståenden men nu trycker Israel, Frankrike, Storbritannien och Tyskland på, hävdar Dagens Nyheter.

Jag påminns plötsligt om att Tony Blair omtalas som EU:s nästa president enligt uppgifter i tidningarna, samme Tony Blair som är medskyldig till folkmord på över en miljon araber, människor som förlorat livet på grund av Kriget mot Terrorismen. Ett krig som alltjämt pågår och nu eskaleras i Afghanistan. En rimligare behandling av Blair vore givetvis att ställa honom inför krigsförbrytartribunalen i Haag. På fullt allvar diskuterar olika politiska företrädare i EU:s länder att befordra en krigsförbrytare till posten som EU:s president, det är

Bomb

fullständigt häpnadsväckande. Det känns som en ond dröm, en illasinnad romanförfattare kan inte hitta på ett värre scenario.

Jag tror att politiker både här hemma i Sverige och i resten av Europa måste fråga sig själva vad det skulle innebära att få Blair som EU-president. Skulle det verkligen gå att trumma ihop ett folkligt stöd för ett sådant vansinne?

För några dagar sedan talade jag om att köpa mig en lusekofte och stillsamt dra iväg, frågan är om det verkligen räcker med en sådan.

(Meddela mig om du ser olämpliga annonser)

intressant Andra om: , , , , , , svd12 dbl ab dn12 anna annarkia björnb k&å rödam scraber sjokapten avlo svensson t

  30 comments for “Hotet mot Iran

 1. lasse
  4 oktober, 2009 at 16:25

  Med den gudfruktande terroristkrigaren och notoriske lögnaren dvs den fd brittiske premiärministern Tony får EU en president som tycker att undervisning i kreationism i skolorna är mångfald, som tycker att normal rättsäkerhet kan åsidosättas för att kontrollera sk Anti Social Behaviour, att det blir Gud som dömer honom om han gjorde rätt med Irakkriget. Mannen som bad inbillade övernaturliga väsen om stöd när han skulle anfalla Irak. Som tycker att den religiösa diktaturen i Saudiarabien är ”friend of the civilised world” och att man hugger av händer & fötter, tortyr institutionaliserat, förbjuder fackföreningar & demokrati är ”their culture” något som inte bekymrar den skenhelige Tony det minsta. Tony är var däremot oerhört bekymrad över kvinnornas situation i Afghanistan, i vart fall de som har oturen att leva under fel fundamenatlister.

  Under hans tid som PM har den europeiska randstatsön förvandlats till ett övervakningssamhälle som får DDR & Stasi att se ut som de spelade i knatteserien.

  Sällan man kunnat hålla med Maggie men även en blind höna …

  [Europe is] ”a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage is in doubt”
  Margaret Thatcher

  Hon har ju även berömmet sig för att vara den som banat väg för New Labour, ligger troligen en hel del i det också.

  • Malin
   4 oktober, 2009 at 16:42

   Väljs Blair till EU-president så måste Europa utbilda hundratusentals poliser för att hindra folk att ta saken i egna händer. Något som kan lindra arbetslösheten kanske?

   • Marcin
    4 oktober, 2009 at 17:06

    Då så sker, kommer nya lagar att stiftas som får alla tidigare att blekna i jämförelse.

 2. huga
  4 oktober, 2009 at 17:16

  Jag önskar att Iran verkligen tar fram ett atomvapen så att terrorbalans råder i regionen. Det kanske låter vansinnigt men så länge paranoida fanatiker i Tel aviv tillåts ha det så blir det bara värre, i detta fall skulle det faktiskt få de krigiska sionistgalningarna i Washington och israel att lugna ner sig betydligt. USAs tid som ensam härskare är över, det är dags att de inser det.

  Som det är nu, med en apartheidstat som kommer undan med folkmord och koncentrationsläger och ett €U som apar efter och bygger murar och lagar mot icke önskvärda, kan vi inte ha det.

  • Bodil
   4 oktober, 2009 at 17:33

   Ja det bästa vore om de redan hade ett antal bomber med bärraketer så att de kunde skydda sig.

 3. Kurt
  4 oktober, 2009 at 17:47

  Det är ju intressant hur hotbilder skapas. I Danmark avgick nu försvarschefen, efter att han först försökt stoppa Thomas Rathsacks bok ”Jæger – i krig med eliten”. Därefter har man försökt skapa en hotbild mot det Danska försvaret, genom att SJÄLVA översätta boken till arabiska och skicka den till olika tidningar!

 4. Kristen
  4 oktober, 2009 at 17:49

  Man får inte ljuga här! (Dessutom strider det väl mot guds bud, Du skall inte vittna falskt mot din nästa.) Och du kallar dig ”Kristen” ?? / Jinge

 5. Kristen
  4 oktober, 2009 at 18:00

  Man får inte ljuga här. Nästa gång blir det spamfiltret! / Jinge

 6. Dennis
  4 oktober, 2009 at 18:17

  Jag tror att betydligt fler än en miljon dött till följd av kriget och blockaderna mot Irak. Det dör säkerligen också människor i Iran till följd av den amerikanska politiken, och blir Blair EU-president så bäddar mänskligheten för en gigantisk katastrof. Tacka sjutton för att Iran behöver kärnvapen, Israel hotar dem ständigt och jämt och de har hundratals atombomber. Kunde man avväpna apartheidstaten så blev det lugnt i Mellanöstern.

  • 4 oktober, 2009 at 18:32

   Jag har hört beräkningar på omkring 1,2 – 1,3 miljoner döda till följd av krig/blockader.

 7. Mats Eriksson
  4 oktober, 2009 at 18:25

  Så länge som Israel får ha kärnvapen ska alla stater i MÖ få ha det. Israel bedriver faktisk etnisk rensning och är en klart rasistisk stat. Först den dag Iran har så kan man börja förhandla med israelerna om kärnvapennedrustning, det ställer de inte upp på idag när de har kärnvapenmonopol. Dessutom bör man tvinga de israeliska krigsförbrytarna till den internationella krigsförbrytartribunalen!

 8. Martin
  4 oktober, 2009 at 18:59

  Den där ”kristen” har väl ljugit förr här?

  • 4 oktober, 2009 at 19:04

   Jo.

 9. Charlie
  4 oktober, 2009 at 19:08

  Vad är den där ”Kristen” för en egentligen? Troll? Provokatör? Galen?

  • 4 oktober, 2009 at 19:09

   Vad är den där ”Kristen” för en egentligen? Troll? Provokatör? Galen?

   :-) Lite av allt kanske?

   F.ö. är det EOD i ämnet från och med nu…

 10. nature
  4 oktober, 2009 at 19:49

  Hot hit och hot dit … Vips så försvann Svinviruset som årtusendets hot.

  Tja, vad ska man säga … Iran det fredliga landet som inte har fört krig mot någon av sina grannar på över två hundra år … Faktiskt längre än Sverige. Landet i regionen som verkligen har Kärnvapen, som nekat alla FN-inspektioner som dessutom inte gjort annat än hotat och invaderat sina grannar; det landet är tydligen inte ett hot.

  Hot

 11. Boris
  4 oktober, 2009 at 20:32

  Drivkraften bakom denna högradioaktiva dubbelmoral är Israel. Nu är det Israel som håller i taktpinnen och västländerna med den lilla knähunden Sverige i sitt följe lyder glatt israels ledare. Om Israel som är det största hotet mot vår världs överlevndad säger att Iran är farligt tycker alla okritiska medieapor i västvärlden att Iran är jättefarliga. Hmm vem är det nu som har alla de där kärnvapnen redan i sin arsenal? Detta är mobbning på statsnivå. Jag sticker ut hakan här och säger att Iran har all moralisk rätt att skaffa kärnvapen så länge mobbarna USA, UK och Israel har kvar sina egna kärnvapen. Fy vad unket!!!!

 12. Boris
  4 oktober, 2009 at 20:34

  Glömde Frankrike, de har också bomben har nyligen börjat med mobbning igen.

 13. Martin Forsman
  4 oktober, 2009 at 21:11

  Jag kan bara säga att om jag vore Irans ledare skulle ansaffning av Kärnvapen vara prioritet 1 för att skydda mitt folk mot de utländska krigshetsarna. För övrigt är det fullstindigt osannolikt att Iran idag sitter på kapacitet att framställa kärnvapen genom den ’hemliga’ anläggningen i Qom. Om så vore fallet hade Israel, som har järnkoll på ALLT i regionen genom sin avancerade spionverksamhet, för länge sen genomfört militära angrepp mot den.

  Det här är bara ytterliggare en dimridå samt ett sätt att flytta fokus från det verkliga problemet i regionen, nämligen Aparthiedstatens brott mot mänskligheten samt dess innehav av kärnvapen.

 14. mr Biz
  4 oktober, 2009 at 21:32

  Det är samma skamlösa lögner nu mot Iran som det var före anfallet mot Irak. Iran har aldrig försökt hemlighålla någon ny anläggning och de som nu ”avslöjas som hemliga” har vem som helst tydligt kunnat se och följa utbyggnad av hus och schaktmassor på Google’s satelitbilder. Att de spränger i dem i bergen på ödsliga platser är givetvis för att skydda befolkning och anläggningar från US/Israels utlovade bombangrepp.

  De ska ha samma rätt som alla andra att bygga sina kärnkraftverk och även atombomber under nuvarande hotbild.
  .
  Själva tanken att Iran startar anfall med kärnvapen är ju helt befängd då de omedelbart skulle bombas till aska av Israel och USA.

  Det är en ynkedom att DN hänger på den uppenbart lögnaktiga propagandan med ständiga hänvisningar till anonyma källor.
  Det godtas inte på jinge.se som därmed är klart mera trovärdig.

  • Boris
   5 oktober, 2009 at 01:52

   ”Det är en ynkedom att DN hänger på den uppenbart lögnaktiga propagandan med ständiga hänvisningar till anonyma källor.”

   Tyvärr är det inte bara DN utan större delen av svenska folket som sväljer allt som västmedia skriver om Iran! Det allvarliga är inte att vår press ljuger eller okritiskt förmedlar lögnerna som framförs av ondskans axelmakter Israel, USA och Storbritannien, nej det allvarliga är att 95% av vår befolkning köper alla lögner!!

   • mr Biz
    5 oktober, 2009 at 09:11

    Du har rätt, men det går inte att skylla på den enfaldiga allmänheten som inte vet bättre.
    Ansvaret för att en hel befolkning fördummas till den grad att de okritiskt köper dessa lögner, vill jag påstå, ligger hos makteliten. För sina egna syften förvränger de med lögner allmänhetens verklighetsuppfattning med hjälp av anpassat undermålig utbildning och total styrning av vad media kan eller får förmedla.

    Här ser vi tydligt skillnaden mellan gammelmedia och Internet, t ex bloggosfären, där varje påstående i vårt nyare media kan granskas, ifrågasättas, godtas eller förkastas.
    Gammelmedias systematiska lögner för att, i bästa fall tillfälligt, öka lösnummerförsäljningen blir oemotsagda, men i längden ohållbara och kommer att föraktas och väljas bort efterhand allt flera väljer nätet som informationskälla.

    Det går sakta men för varje avslöjad lögn minskar deras trovärdighet för någon eller några och till sist måste även våra makthavare anpassa sig till folkviljas självklara rätt och krav på sanning och öppenhet. Dvs, om de nu inte hinner lagstifta bort vår yttrandefrihet innan dess och den risken är uppenbar.

    • Marcin
     5 oktober, 2009 at 11:03

     Vi ska inte glömma att en stor del av vår befolkning inte bryr sig och vill inte veta något om saken heller. Fråga dina grannar vad de vet och tror om saken.

 15. IAS
  4 oktober, 2009 at 22:23

  Men alla som har en internet uppkoppling har ju teoretiskt sett tillgång till kunskapen om hur man gör en atombomb, ska då USA starta krig mot dem också? Sedan 2001 har det väl alltmer stått klart vilka det är som kommer att starta ett krig med massförstörelsevapen, om det skulle ske!

 16. Per
  4 oktober, 2009 at 22:35

  ”Irans försvarsministerium samlar in information i syfte att ta reda på hur man bygger en atombomb.”

  Jag kan inte låta bli att småle, Iran är nog det mest ingenjörstäta landet och kunskapen har funnits hur länge som helst. Ser inget hot alls i att Iran skaffar sig kärnvapen. Inte från Iran i vart fall. Israel däremot förnekar sig ju inte med sina barnsliga tilltag så ska man vara orolig är det för vad de tar sig till.

 17. Gösta Berling
  4 oktober, 2009 at 22:46

  Utan att på minsta sätt försvara vare sig Bush, Blair eller Israel bör det ändå påpekas att även Irans ledare uttalat sig oerhört hotfullt många gånger. Ingendera sidan har uppträtt fredsbefrämjande.

  Dessutom är kärnvapen ett fasansfullt otyg som ingen alls borde ha.

 18. 5 oktober, 2009 at 12:10

  På vilket sätt har de uttalat sig ”oerhört hotfullt”? Med sin policy om att aldrig vara den som inleder en konflikt – ”Never first strike”? Om bara Israel och USA använde samma strategi skulle det bli lugnare.

  Vi får inte glömma att Iran har en lägre militärbudget än Sverige.

 19. Xavier Xavier
  5 oktober, 2009 at 20:48

  Med det i åtanke behöver således Benjamin Disraelis berömda ”det är bara lögner, lögner och statistik” anpassas till vår tid – alltså
  ”det är bara lögner, lögner och Zionister”

 20. Sara G
  6 oktober, 2009 at 09:16

  Vi har ju nästan bara borgliga, nyliberala tidningar och det ett faktum som bidrar till folks ”fördummning.” Det är som om man inte längre kan lägga ihop två och två , eftersom två i dessa illiberala tidningar har blivit tre och den andra tvåan blivit till ett.
  Det verkar som om folk inte längre orkar sig ta tid för att reflektera och verkligen se det som sker mitt framför ögonen på dem…
  Man väljer därför helt blint att tro att Reinfeld och Bildt är en stora statsmän, israel är en demokrati och
  Iran tillhör ”ondskans axelmakter” – och det gör man utan analys och eftertanke eftersom Media( folkpartisterna) har sagt så…

Comments are closed.