Ikväll diskuteras tvång på nätet


Telekompaketet ska diskuteras i EU ikväll, ett antal ändringsförslag finns, och i slutändan så är det vi konsumenter som blir de stora förlorarna.


AB:
”Telekompaketet handlar i grunden om att öka konkurrensen på nätet… …Men grundfrågorna har kommit i skymundan och i stället handlar nu diskussionen om friheten på nätet. Enligt den moderate EU-parlamentarikern Christofer Fjellner har företrädare för upphovsrättsindustrin lyckats få in skrivningar som hänvisar till franska lagförslag där operatörerna, utan rättslig prövning, ska kunna stänga av internetanvändare som till exempel ägnar sig åt olaglig fildelning.”

Det finns givetvis ingenting som hindrar att den svenska regeringen inte inför Telekompaketet fullt ut, bland annat kan man ta bort möjligheten att stänga av användare från nätet. Men det finns knappast någon som inbillar sig att vår högerregering skulle göra något sådant, det var ju statsministern som hävdade att man inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Det var ju sant om ”man” avser regeringen, man lade istället ut jakten på privata företag därför att dessa privata företag ville ha det så.

Det slutliga avgörandet i EU-parlamentet kommer att ske den 5 maj, jag undrar om det inte kommer att bli en hel del demonstrationer den dagen runt om inom EU. Lyckliga idag är norrmän och islänningar som ännu inte lurats in i denna federativa union. En intressant sak är att Fjellner är moderat, men hans regering anser att hans oro är obefogad. Det är speciellt illavarslande om man tänker på hur regeringen har agerat fram tills nu när det gäller Internet.


Många har hävdat att en socialdemokratisk regering också skulle infört IPRED- och FRA-lagarna, och det är säkerligen en riktig iakttagelse. Man hävdar nu motsatsen, men kan inte komma bort från det debacle som heter Bodström. Och så länge det finns risk för att han återigen ska bli justitieminister så rekommenderar jag folk att rösta på vänsterpartiet i alla val, om man inte har borgerliga värderingar för då finns miljöpartiet som är ett klart borgerligt alternativ.

Med starka småpartier så kommer inte sossarna att kunna genomdriva den här sortens folkfientlig lagstiftning, för det finns tillräckligt många människor med liberal ideologi i landets riksdag i händelse av en rödgrön seger. Alla kommer inte lipa och prata om sin gamla mamma.

Andra om: , , , , , , , , , , , it AB1234 DN123 SvD123 EX

[tags]Christofer Fjellner, Telekompaketet, FRA-lagen, IPRED-lagen, Internet, Integritet, Nätet, Högerregeringen, Val 2010, EU-valet, Vänsterpartiet, Politik[/tags]


16 svar till “Ikväll diskuteras tvång på nätet”

 1. Telekom, kom kom
  Info from from from
  Alla vill vet alla vill läsa
  vad du har i din låda
  alla vill veta vad du har att jäsa
  och som vållar din klåda
  Det allra mest privata kan dom finna
  om du är man eller kvinna
  och dina lustar och dina fel
  och dina vanor som halv eller hel..
  Baba U

 2. Varför skulle man rösta på vänsterpartiet om man inte vill ha thomas bodström som justitieminister. Det är väl ganska tydligt att han blir det då?

  Vi har en väldigt tydligt cementerad blockpolitik i nuläget, och en röst på vänsterblocket innebär väl att det är ganska stor risk att han blir justitieminister.

  Observera att jag själv är gammal vänsterpartist, men det är ju dumt att sprida misinformation.

 3. Svikare media,
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2772417.svd

  Var hittade vi artiklarna om detta era tomtar?
  Nu är det kört igen ingen info förrän det är fullgånget!!!!!!!

  Lita INTE på media!!!!!

  —————–

  Slutstriden om EU:s telekompaket närmar sig. I kväll röstar EU:s industriutskott om bland annat möjligheten att stänga av fildelare från internet. Frågan är så kontroversiell att den splittrar svenska regeringspartier.

 4. Yepp Jinge V/MP kan komma med krav och det är mer troligt de gör det om de får fler folk att rösta på dem och stödja dem.

 5. Men att säga att en röst på vänstern eller miljöpartiet innebär att thomas bodström inte kommer bli justitieminister är ju lite magstarkt. De kan säkert röra till lite, men jag vet inte hur högt de kommer prioritera de här frågorna.

  Och att tipsa om att man ska rösta på MP om man är för en borgerlig politik är ju bara dumt. Ingen av de borgerliga partierna partierna skulle samarbeta med dem.

 6. Ja, kanske. Han verkar ju intresserad av AIK och så iaf av hans blogg att döma.

  Men jag måste bara säga att jag stör mig på när vissa människor inom vänsterrörelsen tror att alla som inte tycker som dom är borgerliga. Eller att alla ideologier som inte tar utgångspunkt i den marxistiska läran är borgerliga.

  Nu till lite positiv kritik. Du har ganska snygga bilder på din blogg. Har du gjort dem själv? Är du konstnär? Är de copyrightade?

  • Mja, teckningarna är gjorda av Carlos Latuff och i vissa fall även av Hasse Lindström. Alla givetvis publicerade med medgivande från deras sida. Jag fotograferar en hel del och alla bilder är inte märkta med mitt namn. Då jag använder andras bilder så är det oftast Wikibilder, eller andra fria bilder. Vissa bilder gör jag själv oxo även om originalfotot inte är mitt, tex http://bilderblogg.se/a/7tpb2.jpg

   Det finns säkert ngn bild som halkat in på ett bananskal oxo, men av de över 6000 bilder jag använder är de säkert mindre än en procent. Bilden jag använder här är gjord av Latuff, det jag lagt in är svensk text och sedan lade jag in Pirate-Bay-symbolen oxo.

 7. Jag tycker att film och skivbolagen är riktiga svin. Som gör allt för att ta ifrån vår yttrandefrihet och informationsfrihet. MPPA’s judechef Dan Glickman borde verkligen skämmas, liksom IFPI’s Kennedy. Vi ska fortsätta och kämpa mot idiotiska lagar. Men jag undrar om det inte för eller senare kommer en lag som förbjuder bojkotter och kritik av upphovsrätten.

 8. Jag har alltid röstat på sossarna men hur i hela friden ska man kunna det nu? Jag som förälder måste ju slåss för våra ungdomars framtid på nätet, man kan ju inte rösta på dom som vill inskränka alla rättigheter och friheten på nätet.
  Som det ser ut nu så finns det inget annat parti än piratpartiet att rösta på, sen får väl dom ta tag i fler frågor när dom väl sitter i riksdagen/regeringen. Men först måste dom in i EU så vi får mer insyn i vad som händer där tycker jag. Som det mörkas och smygs i EU:s korridorer så måste folket få se mer av vad som händer där.
  Det tror jag iallafall.

 9. En av två saker händer, som vanligt kan man tillägga :(

  Antingen så raderar dom lika flitigt som vanligt, eller så har dom satt kommentarerna som ”roll over” på runt 30 kommentarer, början krymper hela tiden.

  Slutstrid om telekompaketet
  Publicerad: 21 april 2009, 12.32. Senast ändrad: 21 april 2009, 17.09

  Slutstriden om EU:s telekompaket närmar sig. I kväll röstar EU:s industriutskott om bland annat möjligheten att stänga av fildelare från internet. Frågan är så kontroversiell att den splittrar svenska regeringspartier.
  http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2772417.svd#articlecomments

 10. SVD, okunskap eller desinformation?
  5 maj röstar man om Telekompaket och endast gudarna vete vad det i förlängningen kommer att innebära för oss medborgare.

  Vad man idag röstade om var tillägg 138, som försöker bland annat förhindra att man godtyckligt kan stänga ner siter på Internet, ex vis fildelare som verkar vara en populär ”talking point” nu.

  Så det är inget ”EU-nej till telekompaketet” som SVD påstår ännu i alla fall.

  Och återigen,
  Åter igen så misslyckas våra media med att hålla oss informerade om vad som är viktigt, helt med design som jag ser det i alla fall.


  SVD’s artikel, (som den ser ut nu i alla fall)
  http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2775755.svd#articlecomments

  EU-nej till telekompaketet
  Publicerad: 21 april 2009, 21.39. Senast ändrad: 21 april 2009, 22.34
  Industriutskottet i EU-parlamentet röstade i kväll nej till det så kallade telekompaketet. Fildelare ska därmed inte kunna stängas av från internet utan rättslig prövning. ”Jag är väldigt lättad och glad”, säger Lena EK (C), till SvD.se.