Idag är Israel en glad nation


Nu visar det nämligen att Chile bjuder in ett antal palestinier från Syrien att bo i landet, ett uppdrag som de åtagit sig på inrådan av UNHCR.

I praktiken fritar det Israel från ansvar för den uppkomna situationen och det kommer med hundra procents säkerhet att användas i den israeliska retoriken likväl som israeladvo-
katernas tirader. Visst, jag välkomnar givetvis att världens länder tar emot så många palestinska flyktingar de kan, men tror Israel att det på något sätt kommer att dämpa kravet på rätten att återvända så tror de fel. Det är bara att se på judarna själva, de återvände med våld efter närmare 2000 års landsflykt och förvisning.

Det är intressant, och jag gissar att det kommer att resas en del konspirationsteoretiska resonemang om vad, vem eller vilka som fått UNHCR att agera. Själv nöjer jag mig med en av Latuffs bilder så slipper jag påstå något som jag bara får skäll för. Men att saker och ting hårdnar runt om i världen är uppenbart. Nu har ett antal muslimska gravar skändats i Frankrike, något som mest varit förbehållet de judiska grav-
platserna tidigare.

Den som inte ser vad som är på väg att hända i världen bör nog besöka sin optiker…

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

DN1 SvD Latuff

[tags] Antisemitism, Etnisk rensning, Flyktingar, FN, Folkrätten, Genèvekonventionen, Israel, Mänskliga rättigheter, Palestina, Palestinier, Politik, Stor-Israel, Gaza, Västbanken, Egypten, Murbygge, Muren, Apartheidstaten, Mellanöstern, Världsopinionen, Folkmord, Sionism[/tags]

Jinge


38 svar till “Idag är Israel en glad nation”

 1. Dessa 23 barn och 16 vuxna som Chile tog emot så ”festligt” Jinge, har varit strandsatta i öknen mellan Irak och Syrien.De har ALDRIG varit i Syrien.

  När Sverige plockade ut de de ville ha, ratade de palestinierna och valda dem som hade andra nationaliteter, vilket gjorde att palestiniera blev kvar längst! Många av de barnen som är med föddes där i öknen av de kvinnor som var gravida vid flykten.

  Hur många hann ta livet av sig innan Chileresan förtäljer inte sagan!

 2. Det är inte du som skrivit något om festligt, utan tidningarna.

  Ber om ursäkt om jag inte varit tydlig!

 3. Det fattas en dödskalle med Libanons namn därnere och en pärm på Syriens namn däruppe!

 4. Latuffe är grym! Han har en fantastisk bild han gjorde när han fick kritik för att göra israelerna för grymma.

  Då gjorde han en med glada israeliska soldater, lyckliga bomber, skrattande raserade hus och jublande gevärskulor.

  Hans bästa bild tror jag!

 5. Moe

  Dödskalle med Libanon och Somalias namn ligger nog intränga längre in.

 6. Jag fick känsla att israelerna kör en politik precis där de bestämde sig att existera i Mellanöstern för tillfälle..(!)
  Om man verkligen vill leva i fred och ha ett land i evighets evighet, måste man tänka på att ha goda relationer med sina grannar och behandla palestinierna på ett mänskligt sätt.
  Annars, det går inte att existera och överleva där i överhuvudtaget. Man kan inte utplåna ett folk, rikta sin kärnvapen mot alla grannar och förvänta sig att man ska ”leva i fred”, ha någon framtid eller finnas där utan hot, hat och hämnd.
  I så fall måste man vara medveten om att man kör politik utan långsiktiga planer på framtiden.

 7. Israel har ambitioner sedan länge att bli kvitt palestinierna
  För några år sedan begärde Israel från omvärlden att hjälpa till med att låta palestinierna bo i respektivt land , Canada , australian och USA var redo att ta emot flera hundra tusen palestinier av som det heter humanitära skäl
  Det var ett sätt från Israel att tömma vissa delar av västbanken och för att visa omvärlden att det går att lösa det palestinska problemet på annat sätt än FN resolutionerna
  Så gott som alla palestinier har avvisat detta och Israels planer har misslyckats
  Att bosätta sig i ett annat land betyder inte att man har förlorat rätten att återvända
  Jag tycker att varje land som är villigt att förverkliga Israels dröm är rasistiskt och kriminellt

 8. Palestiniern,

  Att ta emot palestinier i andra länder betyder att hjälpa till Israels etniska rensnin.
  Att plocka bort palestinierna pga ”humana skäl” från Mellanöstern, är ologiskt! Då borde man i så fall plocka upp dom som orsakar humana katastrofer istället..!
  Det att man var bedövad under 2000 år och plötsligt har vaknat upp ur koma, är illusioner, eller phatamorgana som inte har någonting med internationella lagar o regler att göra.

 9. vad ska man säga!

  allt är redan skrivit eller sagt.

  den judiska statens härjningar och dess tentakler. spridda över en hel värld.

  har nån frågat sig om varför FN/Chile går med på det här.
  Demonteringen av FN som organ pågick i flera år, och kronan på verket heter Ban Ki-moon.
  underbart…..

 10. Palestinier får inte bli medborgare i Syrien. De får inte köpa land i Libanon. De får inte bli medborgare i Egypten. Efter 30 år som ”gästarbetare” blev de utkastade ut Kuwait.

 11. Eva #16
  Vad ville du säga med ditt inlägg..?
  Det luktar på dom vanliga extrem-sionistiska påpekandet:
  ”Titta på andra..!” eller
  ”Varför arabvärlden inte tar emot palestinier..?”
  (om jag inte har missuppfattat dig).

  Men om det är så som du syftar på, då skall du veta:
  Palestinier borde inte vara någonstans, inte i Syrien, Libanon eller Kuwait! De har sitt hemland – Palestina, där dom alltid har funnits!
  Och de har mer rätt att vara där än olagliga bosättare från USA, Kanada eller Ryssland!
  Så är det.

 12. Ida D, internationella lagar och regler har bara existerat i knappt 60 ar. Ungefar sedan 1945. Eller sedan 30 ariga kriget om man verkligen vill vara petig. Det var efter 30 ariga kriget som de forsta lagarna som skulle galla mellan lander uppstod, men inga av dessa lagar avsag manskliga rattigheter utan behandlade endast hur man skulle for krig mellan varandra pa ett satt som var tankt att gynna alla. Forst efter 1945 har internationella lagar stiftats som avhandlar manskliga rattigheter. Det e ju lite konstigt att man har skall aberopa dessa men samtidigt saga att Israel inte har ratt existera, for Israel existens bygger ju ocksa pa ett FN beslut. Tydligen sa beaktar folk har bara FNs beslut nar de inte gynnar Israel, men om de gynnar Israel sa ar de ju bara att kritiersera och ifragasatta. Man kanske skall ta FN for vad det egentligen ar: Ett internationellt forum dar olika lander utrycker sina politiska intressen sinsemellan, FN ar INTE varldens samvete. Inte pa langa vagar.

 13. ”Jag som tänker”, som inte tänkt så långt, här är en lista på de resolutioner som är riktade direkt mot Israel. Kan vi nu få en på de resolutioner som du påstår gynnar Israel? Kan du hitta någon? Någon enda resolution?

  Annars så är FN:s erkännande av Israel i deklaration 273 villkorat till Israels implementering av resolution 194 och ett följande av FN:s stadgar. Utan att detta genomförs har Israel i praktiken inte uppfyllt kraven för ett erkännande. Om Israel vill bli respekterat och erkänt som en självständig och egen stat vore en implementering av resolutionerna en självklarhet.

  För om FN nu, enligt dig, enbart är ett internationellt forum för att uttrycka politiska intressen finns det väl ingen orsak att erkänna dess deklaration om ett erkännande av Israel?

 14. Du har ratt. det ar inte FN som garanterar Israels existens, utan det ar just den Israeliska staten som gor det. Israel behover FN lika mycket for att existera som nagot annat land behover FNs erkannde for att existera. Sverige har ju t.ex. aldrig behovt FNs erkannde for sitt exitensberattigande. Lander har existerat valdigt lange utan FN. Det ar i slutandandan inte FN som avgor om en stat erkanns utan andra stater gor det. T.ex. Kosovo kommer ju aldrig att bli erkant i FN (Ryskt Veto), men det kommer nog inte bli manga resolutioner emot det heller. Daremot erkanns Kosovo utav flera lander redan. Sa ar Kosovo en sjalvstandig stat eller inte? Enligt vissa Ja, enligt andra Nej. I slutandan kommer Kosovo vara en sjalvstandig stat om det formar att skydda sina granser.

  FN ar ju som sagt inget mer an ett forum dar diplomater kan traffas och diskutera lite politik sinsemellan. Det ar ett fredsprojekt darfor att det ar meningen att man skall diskutera istallet for att kriga. Men mycket mer an sa ar det inte. Dess humanitara uppdrag ar ju iallafall toppen, men det ar sa mycket politiskt ravspel inblandat overallt att man kan ju fraga sig om det inte vore battre med en annan sorts organisation for sadana uppgifter.

  FN ar tyvarr alldeles for ofta alldeles for tandlost. Vad gorde man t.ex. for att stoppa Rwanda?

  P.s. Resolution 273. handlar inte om erkanandet av Israel som stat utan om Israels medlemskap i FN. Tva vitt skilda saker. Vem ar det som inte har tank sa langt?

  http://en.wikipedia.org/wiki/UN_General_Assembly_Resolution_273

 15. Ni verkar sura på att Chile gett en grupp palestiner ett drägligare liv samtidigt man inte enligt er inte får kritisera arabländernas agerande. Sverige har alltså med sin humana flyktingpolitik, en rasistiskt och kriminell politik?

 16. ”Jag som tänker” talar naturligtvis dumheter. Det går givetvis inte att jämföra Israel, som till nära 90% byggts på stulen mark som tagits från dess fördrivna ägare, med andra länder som Sverige. Och resolution 273 handlar givetvis om erkännandet av Israel som stat, vilket är vad medlemskap i FN innebär, som en fortsättning på resolution 181.

  Klassiskt svammel från en av de vanliga Israel-dyrkarna som vill blanda bort korten. FN har satt upp tydliga regler för ett erkännande av en stat. Där ingår givetvis kontroll över eget territorie och egen ekonomi, men det är bara några av delarna. Israel har tydligt visat att de inte vill uppfylla alla krav för ett erkännande genom att vägra att följa FN:s stadgar.

  Och jag väntar fortfarande på den påstått existerande listan över resolutioner i FN som skulle gynna Israel.

 17. Hampus, din lista nämner inte resolution 242 som tar upp Israels rätt till erkända och säkra gränser. Arabländerna har vägrat erkänna denna resolution och då kan man till viss del förstå Israels agerande. Om Arabländerna inte vill erkänna själva Israels existens som stat, då blir det ju svårt att kräva att Israel ska följa andra resolutioner.

  http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_242

  Jag är anhängare av tvåstatslösningen men flyktingproblemet bör dels lösas genom annan kompensation som grannländerna och omvärlden tar ansvar för tillsammans med Israel.

  Ursprungligen fanns det två flyktingproblem, ett judiskt (utdrivningen av 700000 judar från arabländerna) och ett arabiskt (utdrivningen av 700000 araber från Palestina). De judiska flyktingarna assimilerades ganska snabbt i Israel och därför läser vi inte idag i tidningarna om det judiska flyktingproblemet.

  De palestinska flyktingarna har utnyttjats av arabländerna för att ta bort fokus från intern kritik. Egypten och Jordanien kontrollerade Gaza och Västbanken 1948-1967 men försökte aldrig sätta upp en palestinskt stat.

 18. Ianto!

  Det finns ingen relevans alls i ditt resonemang. För att arabländerna inte godkänt en resolution så kan inte Israel vägra att godkänna alla som tagits mot deras agerande mot palestinierna. Eller menar du att etnisk rensning, riktade mord, stöld av skattemedel, utbyggda bosättningar, rasism, bombning av infrastruktur och byggande av en mur på land som inte ens är deras, aktivt hindrande av människors rörelsefriget med olagliga vägspärrar kan FÖRSVARAS med att arabländerna inte godkänt EN resolution ??

  Kan vi få se hur du motiverar den saken är du bussig…

 19. Hampus….suck… man maste inte vara med i FN for att av FN erkannas som stat. Finns manga lander som valt att inte vara med i FN, t.ex. Schweiz. Lycka till med att skaffa dig lite mer verklighetsforankring i fortsattningen.

 20. Du ”som tänker”, #18 :
  ”Ida D, internationella lagar och regler har bara existerat i knappt 60 ar!”

  Fel, fel, fel, och fel..!
  Haagkonvention från 1907 har du totalt glömt bort..!
  Det var GRUNDEN för lagar och regler gällande OCKUPATION.
  Man grundade lagar & regler genom att använda Österrikes ockupation över Bosnien som modell. Det var grunden att senare utveckla Genevekonventioner I, II, III och IV.
  I Haagkonventionen från 1907 finns grunden för krigslagar, fångar och annat gällande mänskliga rättigheter. Israel har inte funnits på karta under den här tiden.
  F.ö. Vart står det någonstans att jag sa om att Israel inte har rätt att existera..?
  Man ska faaan existera – men man måste säkra sin egen existens genom att följa internationella lagar o regler! Det går inte att förtrycka, ockupera, döda, riva bort andras hus, fängsla tusentals människor utan rättegång på obestämd tid…och sen gnälla om att man är hotad & hatad! Oj..!

 21. Sant, ”Jag tänker”. T.ex så erkänner jag Mosebacke Monarki, men FN gör det inte. Vilket innebär att vi naturligtvis måste ta erkännande på största allvar med precis sådan verklighetsförankring som du tycks kunna framkalla.

  Ge mig annars en lista på denna mängd länder som själva valt att inte vara med i FN. Du säger att det är många som väljer detta. Det bör du kunna backa upp.

  Ianto, du behöver inte ljuga. Resolution 242 är annars erkänd av arabvärlden enligt det arabiska fredsinitiativet från 2002 som säger att när Israel erkänner resolution 242 så kommer en gemensam fred och erkännande av hela arabvärlden följa. Fast Israel är inte intresserad av ett erkännande, en implementering av resolution 242 eller fred överhuvudtaget.

  I resolution 242 nämns också förpliktelsen av alla medlemsstater i FN att följa dess stadgar vilket för Israel skulle innebära palestiniernas rätt till återvändo och samma medborgerliga rättigher som judar inom Israel.

  700 000 judar tvångsföredrevs förövrigt inte från arabländer. I Irak exempelvis flydde många efter en sionistisk kampanj av sprängattacker mot judiska mål. Irak själv ville att de inte skulle flytta. Så ljug inte om de siffrorna heller.

  Och jag väntar fortfarande på den påstått existerande listan över resolutioner i FN som skulle gynna Israel.

 22. 100% stulet mark Hampus! De judar som fanns där innan är palestinier och kommer alltid att vara palestinier. De vill inte tillhöra det ”sionistiska monstret” Israel!
  Sen är det många som påstår att vissa palestinier sålde marken (stämmer inte), men man kan inte köpa en del mark här i Sverige och utropa den som en självständig stat!

 23. Hampus, Schweiz var fram till alldeles nyligen(ett par år tillbaka) inte medlem i FN. På 1980-talet var det ingen som sa att Schweiz inte var ett land. Dock har de flesta stater valt att gå med i FN.

  Ex: Burma säger de flesta svenskar. Enligt FN är detta FEL då landet heter Myanmar. Många länder har valt att INTE erkänna juntans namnbyte trots att FN har det.

 24. Max, i praktiken kunde du alltså inte nämna ett enda land. Inte så många, va? Själv säger jag annars Myanmar eftersom det är vad landet heter. Annars erkänner man ju det kolonialistiska namnbytet. Pest eller kolera. Ibland använder jag dock båda namnen.

 25. Vatikanen är inte medlem i FN och är mer erkänt än t.ex. Kina internationellt sett.

  Taiwan fungerar i praktiken som en självständig stat, erkänd globalt i praktiken med inofficiella ”diplomatiska” förbindelser.

  Att de flesta länder är medlemmar i FN har jag aldrig protesterat mot. Däremot så är inte FN-medlemskap i sig något som har med statsbildningens existens att göra. Hävdar du då att Folkrepubliken Kina först blev en legitim stat 1971?

  Själv säger jag Burma så att folk garanterat vet vad jag pratar om.

 26. moe…
  Den där borde vara veckans citat:

  ”…Sen är det många som påstår att vissa palestinier sålde marken (stämmer inte), men man kan inte köpa en del mark här i Sverige och utropa den som en självständig stat!…”

  tack..! :o)

 27. Undrar om det verkligen funkar så Ida!! :)
  Då undrar vad som skulle hända?? Ajust, Den skulle kallas Muhammed, eller Osman, Sen skulle jag och min undersåtare hävda att vi var här först, de har ju hittat massa arabiska silvermynt vid de svenska kusterna. Vi köpte helt enkelt marken av vikingarna.
  http://www.wadbring.com/historia/undersidor/ibnfadlan.htm
  hihi vissa saker stämmer faktiskt
  http://www.myntkabinettet.se/notiser/spillings.htm
  Till skillnad från sionisternas!!

 28. Ooops! Det finns redan folk i det här landet! De kan vi skicka till Norge eller Danmark, de är ju skandinaver allihop!! Ooo tänk ifall vi hittar guldmynt i Norge (jordanien) och Danmark (Egypten) ochså??

 29. Att ett erkännande i FN är viktigt och är något alla länder strävar efter (utom Israel då som uppenbarligen tycker det är oviktigt) är en självklarhet. Enbart vatikanen, som i praktiken inte finns väljer idag att stå utanför. Kina förde ju en lång kamp för att bli erkänt i FN som en legitim stat. Vi är väl alla eniga om att det var skamligt att inte erkänna Kina i FN. Vilket är en helt annan sak än erkännandet i Israel som i sig var skamligt när det skedde.

  Israel bör uppfylla gällande resolutioner. När det är gjort bör ett erkännande också ges eftersom det skamliga tyvärr blivit ett historiskt faktum. Allt enligt den arabiska fredsplanen.

  Förövrigt. Det går att säga Peking istället för Beijing så att alla förstår också. Eller Nanking istället för Nanjing. Det blir dock fel eftersom de inte heter det. Myanmar heter Myanmar. När jag vill vara säker på att alla förstår skriver jag Myanmar/Burma.

 30. # ianto 24 skriver:”… nämner inte resolution 242 som tar upp Israels rätt till erkända och säkra gränser..”

  Hörrö, Israel vet inte ens själva hur det egna landets gränser ser ut, eftersom de närapå dagligen är i farten med sina bulldozers och stjäl palestiniernas mark.

  De allra flesta palestinier skulle nöja sig med 1967 års gränser, rätt för flyktingarna att komma hem och östra Jerusalem som huvudstad.
  Men se de vill inte zionisterna, dom vill ha allt och ett palestinerfrei Israel.