Högerregeringen förstör SVT?

För några dagar sedan tillkännagavs att det skulle bli reklam i Sveriges Television samt att man öppet skulle få ägna sig åt betald produktplacering i SVT:s produktioner.

Samtidigt med det så har man skaffat sig en programserie från USA där ägaren/chefen får gå ut och praktisera i sitt eget företag, utan att berätta vem han är, för att i slutet göra allting gott och vinna personalens och publikens jubel. Vartenda program slutar likadant, personalen gråter av tacksamhet. Och nu har man gett sig till att göra underhållning av politik, politiska framträdanden skärs ner till förmån för olika artister oavsett om det är inom musik eller stand up comedy.

EX: ”Gårdagens direktsända gala från Götaplatsen i Göteborg var tänkt som SVT:s stora kickoff inför höstens val. Artister som Charlotte Perrelli, Joel Alme och Babben Larsson varvades med politiska tungviktare som Alf Svensson, Birger Schlaug och Margareta Winberg. Men varje gång någon av politikerna kom nära en sakfrågor bytte programledarna Richard Olsson och Belinda Olsson ämne. – Det blev så ytligt och de intressanta politiska resonemangen fick ingen plats, säger en irriterad Gudrun Schyman till GT.”

Själv såg jag en del av programmet, men jag insåg rätt snabbt att jag hade kommit fel, det var ett underhållnings-
program där ett antal politiker, mest föredettingar, satt som gisslan i en soffa för att mellan olika artistuppträdanden låta sig förlöjligas en stund. Jag har inte en aning om varifrån SVT stulit konceptet, men det spelar mindre roll. Det hela var ett pekoral, och möjligen kan det vara ett led i den ständiga borgerliga strävan att avpolitisera politiken. Vinner alliansen

Schyman, SVT

valet så får vi väl ringa in våra röster nästa val, precis som vid melodifestivalen. Det blir en valshow.

Vi ska tydligen finna oss i att politik snuttifieras och att SVT inte tar sitt avtal med staten på allvar. Idag frågar sig Aftonbladet om vem som är i bäst form, Sahlin eller Reinfeldt. Media gör det till en tävling mellan politiker, precis enligt den linje som SVT följer.

it , , , , , , , ex12 ab1 dn1 svd

  13 comments for “Högerregeringen förstör SVT?

 1. Kjell Martinsson
  14 augusti, 2010 at 10:55

  Du har rätt! Jag var så trött att jag såg hela skiten!

 2. Bosse
  14 augusti, 2010 at 11:36

  Det är helt enkelt för jäkligt om det enda som står för någon slags kvalité när det gäller vår television, nämligen SVT, också riskerar att ramla ner i samma svarta hål, fullt av meningslös smörja, som övriga kanaler. Om inte tidigare så måste väl alla reklamförspråkare ha fått sina ögon öppnade under fotbolls-VM, då SVT totalt utklassade kalkonkanalen TV4 i fråga om innehåll och kvalité i sändningarna.

 3. Lasse
  14 augusti, 2010 at 11:42

  Varför i helvete skulle det vara regeringens fel att SVTs ledning bestämmer sig för att köra på ett dåligt koncept? Är det regeringens fel att det regnar då och då också eller? 1997 när SVT började sin resa mot att mer och mer sända underhållning istället för samhällsnyttiga program var Göran Persson statsminister. Men det gör inte att jag anklagar socialdemokratin för att ha fått världens TV-producenter att producera förnedrings-TV istället för bra kvalitets-TV.

  Töntigt Jinge…

  • 14 augusti, 2010 at 14:06

   Varför i helvete skulle det vara regeringens fel att SVTs ledning bestämmer sig för att köra på ett dåligt koncept?

   Regeringen är så sakteliga på väg att avskaffa våra media, först reklam och sedan blir programverksamheten alltmer utarmad.

   Töntigt Jinge…

   Långt mindre töntigt än din kommentar.

 4. 14 augusti, 2010 at 11:44

  Demokratifest? I helsikke heller! Över hela programmet vakade den politiskt korrekta redaktionen! D.v.s. åsiktsmaffian som härjar i media! Se på det tillrättalagda konceptet Newsmill!

 5. 14 augusti, 2010 at 12:39

  Ja, du, klokt av dig att inse att du kommit fel. Det insåg de flesta av oss i soffan också¨. Pekoral? Tja. Skitprogram, kan man väl tycka.

 6. Lasse
  14 augusti, 2010 at 12:53

  Skönt att så många andra upptäckte samma sak! TV-satiren är död. Reportrarna ställer ställer frågor och nöjer sig med ordbajsande och undansvepningar, och tom tackar den politiker som slösat bort vår tid. Aldrig några pressande frågor till Reinfeldt. Om man upprepar Toblerone hundra gånger om dagen så har ännu ingen(?) skrivit en rad om Reinfeldts slavavlönade barnflicka, hans ministrars hycklande (alla avhoppare har gått på ”bidrag”!!), hustruns schabblande med sjukvården som innebär att många har svårt att verkligen träffa en läkare då många av dessa är fullt upptagna med att fejka patientkvitton osv.

  Sverige har blivit en ren skendemokrati – men tyvärr…endast möjlig med en passiv vänster!!

 7. Niklas
  14 augusti, 2010 at 13:33

  I ovan nämnda program var det väl bara vänsterprogramledare så långt ögat kunde nå. Belinda häcklar Anders Björck titt som tätt. Artisterna var alla vänster, bl.a. en politisk teater. En 93-årig valarbetare intervjuades. Hon ”råkade” vara socialdemokrat. Jan Eliasson fick stor PR-hjälp med ett långt trivsel-snack med programledaren. Inget motsvarande gavs åt någon högerpolitiker. Björn Ranelid (kan det vara så att han är vänster?) fick stå och gagga hur länge som helst med sin dagisnivå-poesi. Men han är ju vänster…

  • Kuno
   14 augusti, 2010 at 16:07

   ”var det väl bara vänsterprogramledare ”

   Skulle inte tro det. Och även om någon röstar vänster så spelar det ingen roll då de ängsligt spelar med i högerdravlet.

   ”Artisterna var alla vänster”
   Nej, det var de inte.

  • Martin Forsman
   14 augusti, 2010 at 20:19

   Måste säga att hysterin från högersympatisörer vad gäller medias ’vänstersympatier’ börjar kännas allt mer ihåligt. Media är till 95 % högerägt, mediapersonerna må kanske vara lite mer ’vänster’ men så länge ägarna är klart ’höger’ så spelar det ingen roll. SVT är en propagandaapparat för den sittande regeringen, oavsett vilken färg den har, och således kommer oppositionen få ett h-lvete att få något meningsfullt utrymme i media som folk bryr sig om.

  • 14 augusti, 2010 at 21:59

   Tja, partiledarutfrågningarna däremot utförs ju traditionellt av den gamle moderatpolitikern KG Bergström. Som förövrigt var med också i detta program, som vanligt utan att säga sin politiska tillhörighet.

 8. 15 augusti, 2010 at 00:51

  Och vad jag förstår hotar regeringen nu med att den ska bestämma vilka program TV ska få köra framöver. Alltså, det gäller för journalisterna på TV och i SR att inte stöta sig med Alliansen eftersom de i så fall kan rationaliseras bort eller beläggas med regeringsbeslutad munkavel.

 9. Martin Forsman
  15 augusti, 2010 at 12:48

  Dessutom så väljer ju alliansregeringen att säga nej till debatter de vet att de skulle ha svårt i. Jag har tappat räkningen på hur många debatter som har fått stoppats p g a att regeringsföreträdare hoppat av. Det är ju uppenbart att ’den store ledaren’ bestämmer att de andra partierna i hans allianz inte ska få för stort utrymme.

  Bättre de håller sig på mattan så att han och hans partikamrater kan fortsätta trampa på dem. Förstår faktiskt inte hur de andra partiledarna i allianzen står ut med att bli så fullständigt marginaliserade. De har ju faktiskt mindre att säga till om än (V) och (Mp) verkar få jämte de maktfullkomliga (S) och det säger väl det mesta.

Comments are closed.