Hillary Clinton får ett passande väder


Ikväll landar Hillary Clinton i Sverige, i ett ogästvänligt Stockholm med kuling, regn och plus 3-4° C. Själv oroar jag mig för ämnet i de diskussioner som hon ska ha med moderaterna, personligen så tror jag att det handlar om att trumma ihop soldater nog för att kunna ”ta itu med Syrien”. Att det trummas på krigstrummor är uppenbart, till och med Aftonbladet gör sig numera till tolk för den USA-linje som blir alltmer tydlig, detta trots att det är samma toner som före kriget mot Irak och före kriget mot Libyen.

DN: ”Clintons besök inleds i Stockholm på lördagskvällen och är en del av en större rundresa som inleddes i Danmark och Norge, och som efter Sverige för henne till Kaukasus och Turkiet. Under söndagen kommer hon att överlägga med såväl sin kollega Carl Bildt som statsminister Fredrik Reinfeldt. De ska diskutera en rad internationella frågor, bland annat det ekonomiska läget inom EU och kriget i Afghanistan.

Men den fråga som väntas dominera samtalen är situationen i Syrien. Enligt det svenska utrikesdepartementet kommer ”särskilt fokus att läggas på det svåra läget i Syrien”…

…Under sitt besök i Danmark uttryckte Clinton sin frustration över det tilltagande våldet från al-Assadregimen mot civila syrier och lät antyda att argumenten för en militär intervention stärks för varje dag.”

Själv har jag påpekat ett antal gånger att det är utomordentligt svårt att utifrån min horisont säga vare sig bu eller bä. Det är fullt möjligt att uppgifterna om massmord stämmer, men samtidigt säger många att bilderna var förfalskningar och att de kom från ett annat tillfälle. Jag har ännu inte sett trovärdiga bevis på den saken, men jag har talat med syrier som har vitt skilda uppfattningar om vad som faktiskt händer i Syrien idag. Något som knappast bidrar till någon större klarhet.

Anders Lindberg AB/ledarsidan: ”Under de senaste dagarna har allt fler detaljer kommit fram om den syriska regimens massaker i Houla.

Elvaårige Ali berättade för nyhetsbyrån AP hur han dränkte in sina kläder i sin lillebrors blod och sen spelade död för att överleva. Hela hans familj sköts inför hans ögon.

Ali är en av få överlevande efter att regeringsstyrkor förra fredagen anföll Houla, utanför Homs, med artillerield och stridsvagnsgranater. Enligt vittnen gick sedan medlemmar i den regimtrogna Shabiha-milisen in i byn och dödade människor. De sköt dem på nära håll eller hackade ihjäl dem. Över 100 civila dödades, 49 av dem barn under tio år.”

Jag förstår ingenting ännu, det låter precis likadant som tiden innan USA anföll Irak. Men det som då var lögn och propaganda är kanske nu dagens sanning. Mitt problem är att jag inte vet vad jag ska tro, eller vem jag ska tro på. I förlängningen så beror det problemet på min brist på tillit till sådant jag läser i Aftonbladet och Dagens Nyheter, vad det på sikt betyder för dessa tidningar vet jag inte, men jag kan inte tro att jag är speciellt ensam om att misstro budbärarna. Det finns ingenting så plågsamt som att inte själv kunna bilda sig en uppfattning..

PS Hosni Mubarak dömdes till livstids fängelse..

it Andra om: , , , , , , , , , , dn1234567890 ekot12 svd123456789 gp123456 56 ab1234567


14 svar till “Hillary Clinton får ett passande väder”

 1. Jag håller med om att man ska inta en kritisk ställning vid bedömandet av uppgifter från vad som i praktiken nästan kan beskrivas som en krigszon. När ett antal NGO’s dock ger samma bild som FN’s observatörer, som dessutom sett liken efter den senaste incidenten, och man inte hör någon relativt ”neutral” part ha invändningar måste väl slutsaten vara att dessa påståenden är sanningsenliga. För att ta din jämförelse med Irak så sa ju till exempel FN-organ med Blix i spetsen att massförstörelsevapen inte existerade i Irak.

 2. Trupper till Syrien och Julian Assange utlämnad till USA, det är nog vad hon Clinton ska övertyga vår regering att göra. Ju mer jag läser om henne och vet om henne så får jag en bild av en makt tokig hämndlysten kvinna utan någon moraliska restriktioner.

  • Bloggen Kildén & Åsman är inne på samma linje som du, Gripen. De skriver: ”Hillary Clinton och Bildt dryftar säker vad som är möjligt (beträffande utlämning av Assange) under hennes besök i Stockholm. Har alla glömt Anna Lindhs utlämning till Mubaraks tortyrhålor?”

 3. Jo,”Gripen” har alldeles rätt Hillary Clinton är en maktgalen människa. Men hennes agerande gäller egentligen inte hennes egen personliga hämndlystnad eller maktgalenskap. Hon är utrikesminister för krigsindustrins och oljemagnaternas intressen. Ingenting annat. Minns hennes galna skratt när Gaddafi mördats och uttalandet då. (Travesterade Caesar.) Den kvinnan tar Sverige emot med respekt och hedersbetygelser. Att USA skulle krossa Syrien var planerat redan under Bushs tid som president. Syrien ingick i en lista över ”skurkstater” som USA upprättat. Länder att ta ner och krossa. I Libyen och Syrien har USA tagit hjälp både av inhemska ”upproriska” och av mot dessa två länder fientliga arabstater. Av Saudiarabien betalda och i Turkiet tränade legoknektar förhärjar nu Syrien. Som de gjorde – och fortfarande gör – i Libyen. Aftonbladet driver nu varje dag sin krigspropaganda och deklarerar sitt hat mot regeringen i Syrien. Ställer till hundra procent upp bakom USA och Saudiarabien. Hur svenska journalister och ledarskribenter kan tro och energiskt hävda att Saudiarabiens legoknektar kämpar för ”demokrati i Syrien” är häpnadsväckande. Den fasansfulla tragedin i Houla har troligen andra grunder än dem vi förleds att tro på. USA skyr inga medel vad gäller deras imperiebyggande. Varför vill ingen minnas Hiroshima, Koreakriget, Vietnam, Irak, Afghanistan, Libyen? En del av dessa USA:s angrepp ligger dock nära i tiden. Vill vi inte minnas med vilka lögner de inleddes? Jinge låter mig nog inte länka till Global Research och deras site. Då rekommenderar jag istället nyttan av att läsa denna artikel där: THE HOULA MASSACRE: Opposition Terrorists ”Killed Families Loyal to the Government” Detailed Investigation by Marat Musin.
  Denna journalist har en annan – och trovärdigare – information än vad Aftonbladet använder sig av i sin krigspropaganda. Bättre än vad Hillary Clinton kommer att ljuga i den svenska regeringen. – Och oss medborgare.
  Ulla Johansson

 4. Vore intressant att ordagrant höra hur diskussionerna går mellan de Clinton och Bildt. En dold mic vore på sin plats!

 5. Håller väsentligen med Ulla Johansson. Musins mycket värdefulla reportage finns på http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31100
  .
  En jämförelse mellan de av förre Irakambassadören Negroponte m.fl uppbyggda dödsskvadronerna i Honduras som dödade tusentals människor som ville ha reell demokraft och drägligare levnadsförhållanden, samt terroristgrupper i Syrien finns i
  : http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31096

  OBS. DEMONSTRATIONEN PÅ SERGELS TORG SÖNDAG 3 JUNI KL 11-12.45 MOT BESÖK AV USA:S UTRIKESMINISTER!

  • ”OBS. DEMONSTRATIONEN PÅ SERGELS TORG SÖNDAG 3 JUNI KL 11-12.45 MOT BESÖK AV USA:S UTRIKESMINISTER!”

   Jag har kontaktat dem som anordnar den demonstrationen för att få reda på varför inga politiska ungdomsförbund ställer upp på demonstrationen. Eller varför inte politiska partier gjort det, jag fick ett svar som gick ut på att den som svarade 1) inte visste det 2) att de skulle återkomma, vilket de inte har gjort.

   Av de fem organisationer som ligger bakom så känner jag bara till en, övriga organisationer är helt okända för mig, något som jag tycker är mycket märkligt.

   Sådant gör mig skeptisk. Mycket skeptisk. Vem tjänar på en demonstration mot Hillary Clinton som samlar 2-300 demonstranter?

   Har du mer eller bättre information?

   Under Vietnamkriget så hände det flera gånger att små, och delvis okända organisationer, försökte kalla till demonstrationer, detta trots att det fanns välrenommerade aktörer som DFFG och de politiska ungdomsförbunden. Många av oss som var med på den tiden var fundersamma över detta, och vilka krafter som egentligen låg bakom..

   Själv deltar jag inte i en demonstration där jag inte har en aning om vilka fyra av fem arrangörer är…

   • Är tyvärr utomlands. Återkommer när jag vet något. Har uppmanat arrangör att kontakta ungdomsförbund.Hoppas verkligen att detta skett – men det vore ju illa om alla ungdomsförbund i så fall tackat nej.Frågan är viktig. Man får hoppas att många ställde upp i alla fall.

 6. I Nyhetsbanken kunde man nyligen läsa följande tankeväckande artikel. Världen tittar på medan världens allt tydligare aggressiva supermakt agerar, eller ??

  ”Likheter Hula – Racak

  Den ryske ställföreträdande FN-ambassadören Alexander Pankin uppmanade till en oberoende undersökning av de nyligen inträffade händelserna i syriska Hula, där mer än 100 människor bragtes om livet. Han påvisade att bara en ytterst liten del av de döda var offer för beskjutning med tunga vapen, medan de andra blev avrättade. Det är en klar antydan om att eftersom Hula ligger i det av upproriska kontrollerade området kan beväpnade oppositionella ha utfört avrättningarna.

  Ett liknande fall inträffade 1999 i Kosovo: de jugoslaviska myndigheterna och företrädare för Kosovos befrielsearmé (UCK) gjorde varandra ansvariga för tragedin i byn Racak. Det som hände i Racak fick som sluteffekt NATO:s operation i Jugoslavien.

  Enligt den gängse versionen i Väst hade de jugoslaviska myndigheterna avsiktligt dödat 45 obeväpnade Kosovoalbaner. Belgrad hade officiellt då som nu Damaskus förklarat att fallet belastade samvetet hos beväpnade extremister. Dessutom: jugoslaverna beskyllde UCK för lurendrejeri: de dödade var albanska separatister, som blivit utklädda till bönder. Serbiska och vitryska rättsläkare, som undersökte efter massakern, fann bekräftelse på denna hypotes genom spår av krut på de dödas händer. Ytterligare tecken på falsarium var enligt deras åsikt att bland de döda fanns bara en kvinna och ett barn, resten var vuxna män.

  EU-kommissionen värderade emellertid dessa slutsatser som felaktiga. Enligt kommissionens huvudexpert, den finska rättsmedicinprofessorn Helena Ranta hade det varit obeväpnade civila som skjutits på nära håll. Kommissionen fann inga tecken på att liken efter döden blivit omklädda. De serbiska och vitryska experternas metoder bedömdes som föråldrade och inte tillförlitliga. Sakkunnigutlåtandet av den finska rättsmedicingruppen togs därefter upp i rapporten som gavs av OSSE-misionens chef William Walker. Bland annat motiverade detta dokument nödvändigheten av Nato:s bombangrepp på Jugoslavien i april 1999.

  I den 2008 publicerade självbiografin berättar Ranta, att Walker vintern 1999 bröt sönder sin penna i vredesmod, och kastade bitarna på henne, när hon vägrade att ta med politiska anklagelser mot serberna i sin rapport.

  ”Bara en internationell kommission kan värdera situationen mer eller mindre objektivt, neutralt inställda experter för en sådan kommission låter sig rätt svårt finna.” Fastslår prof. Inga Michailovskaja på Moskvas institut för statsrätt för Moskovskije Novosti. ”Väpnade konflikter låter sig svårligen undersökas, resultaten tillåter olika tolkningar.”

  Källa: junge Welt 31 maj.