Gaddafi, den vandrande vålnaden


Alla små och stora pojkar vet att den ”riktiga” vandrande vålnaden var Fantomen, många av dessa pojkar som ofta hunnit bli män vet också att citera Fantomen och de figurer som förekom i serietidningarna. Kan någon erinra sig om någon av dessa som passar in på Gaddafi så skriv ner den i en kommentar.

AB: ”Gaddafi kan gömma sig under lyxhotellet, utomlands, i sitt högkvarter i Tripoli. Eller i en bunker under hotellet där de utländska journalisterna bor. Nu spekuleras om var Muammar Gaddafi gömmer sig. Hans två söner uppges ha tagits till fånga av rebellstyrkorna. Men själv verkar han ha gått under jorden. Nu undrar alla var diktatorn befinner sig…

…Ett nytt tips är även ett stort fängelsekomplex i huvud-
staden, som ligger mitt emellan den internationella flygplatsen och Bab al-Aziziya. Enligt svensk-
boende motståndsaktivisten Shaban Elgale finns upprop på Facebook som uppmanar Nato och rebellstyrkorna att ta sig dit. – Det sägs att han använt det som fristad, och att han kan vara där, säger Shaban Elgale.”

Den libyske diktatorn har paralleller till andra historier i modern tid. Alla minns väl hur Saddam Hussein jagades i Irak innan man hittade honom och lät hänga honom. Det senaste i den vägen var väl Usama bin Laden som man hävdar sköts ihjäl för att sedan begravas till havs, något som jag personligen inte tror på. Död är han kanske, men om resten av historien ens kan nämnas på samma dag som sanningen är mer än tveksamt.

USA har lyckats skaffa sig en Track record av mycket tveksamt slag, landet som anser sig vara frihetens garant på jorden har sedan andra världskriget bombat Kina 1945-46, Korea och Kina 1950-53, Guatemala 1954, Indonesien 1958, Kuba 1959-1961, Guatemala 1960, Kongo 1964, Peru 1965, Laos 1964-73, Vietnam 1961-73, Kambodia 1969-70, Guatemala 1967-69, Grenada 1983, Libanon 1983, 1984, El Salvador 1980, Nicaragua 1980, Iran 1987, Panama 1989, Somalia 1993, Bosnien 1994, 1995, Sudan 1998, Jugoslavien 1999, Afghanistan 1998-, Irak 1991- och nu Libyen 1986, 2011

Så fredligt är USA. Det kan vara bra att minnas nu när Gaddafi demoniseras som den värsta Saddam eller Usama. Dessutom läste jag i någon tidning i förra veckan att USA har gjort elva (11) hemliga militäraktioner under förra året, elitförband har ingripit i andra länders verksamhet och utfört – bara Gud vet vad, om det nu fanns någon. USA själva gör vad de kan för att spela Gud och det är inte alla människor som uppskattar landets idoga försök. (texten fortsätter..)

Dessutom är USA aldrig några sanningsvittnen, deras ledande militärer och politiker har samtliga gjort sig skyldiga till brott som borde avhandlas i Haag, det är också därför som de inte accepterar Haag-domstolen, men de är pigga på att lämna över andra krigsförbrytare dit.

Muammar Gaddafi är säkerligen en mördare och despot som förtjänat sitt eget öde, men det stör min uppfattning om rättvisa att inga amerikanska krigsförbrytare som t.ex. landets presidenter sitter inburade, och inte heller några ledande amerikanska militärer. Nu pratar Reinfeldt om möjligheten att sända svenska soldater till landet, jag tycker att ni ska titta noga på bilden som illustrerar dessa rader. Libyen är ett kommande Irak, inbördeskriget startar på allvar när Gaddafi är död. Och skickar vi svenska soldater dit så kommer många soldater att dö.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab1234 ex12345 dn12345 svd1234567 svt1 ekot12


11 svar till “Gaddafi, den vandrande vålnaden”

 1. Ser man på listan över länder som USA bombat så förstår jag att de flesta blir förbannade. Ska nu Reinfeldt skicka svenska soldater till Lybien så kommer mängder av dem komma hem i liksäckar, det som kommer hända är att det blir ett inbördeskrig, och då går det upp för folket i landet att de blivit lurade, och då vet vi vilka som blir måltavlor.

 2. Hm, i rättvisans namn bör påpekas att USA från början var ganska avvaktande till en intervention i Libyen. Man kan förstås hävda att Nato i alla lägen är USA:s förlängda arm, men det var främst de europeiska medlemsländerna som drev på insatsen.

  Det är avsevärt mer Sarkozy och Cameron än Obama över händelseutvecklingen, om man nu ska individualisera bilden.

   • han har ju en poäng med att USA inte var så drivande som de framställs i Libyen frågan, Obama mötte stort motstånd i kongressen har jag för mig gällande detta krig.

 3. Om jag inte minns helt fel så dömdes USA i Haag-domstolen för brotten mot nicuragua, inte för att det ledde nånstans men ändå, det kan ge lite perspektiv på demoniseringen.
  På rapport ikväll utropade reportern glatt i slutet av sändningen att dagens vinnare på börsen var (surprise) oljebolagen. Tror man att inträdet i Libyen var av god vilja och för mänskliga rättigheter är man ganska rökt. Då borde man väl inte ha världens största förtryckardiktatur som bästa handelspartner och långivare eh?

 4. Kanske lite offtopic, men lägg märke till hur nassar utnyttjar kriget i Libyen på kommentarfälten till artiklarna!
  Med en arabisk namn försöker man låta som en ”islamist” och skriver en drös med muslim-syn-klyschor på en bisarr låg nivå.
  Dessa låga individer kan sjunka hur lågt som helt för att få en minimal sympati genom att få de, som de hatar bli mer hatade!
  Att det spills oskyldigas blod under tiden bekommer de inte.

 5. Var inte Sverige inblandade av bombningen av Kongo för FN?
  Det känns som alla vill att USA ska göra saker och när USA inte vill eller om de gör det så blir alla sura.

  För vara ärlig känns det ibland att du kritiserar USA jämt men inte andra länderna som är med i säkerhetsrådet.

 6. ”När Gadaffi rör sig står tiden stilla” – han har onekligen rört sig en hel del…
  ”Gadaffi är hård mot de hårda” – tufft för Frankrike och USA…
  ”Ibland går Gadaffi på gatorna som en vanlig Libyer” – å f-n…