Forum för levande historia, lobbygrupp som låtsasforskar


Idag presenterar Dagens Eko en ny ”vetenskaplig undersökning” som är gjord av Forum för levande historia. Man frågar sig hur antisemitismen ska kunna motverkas om lärarkåren har dåliga kunskaper.

SR/Ekot:
”Sverige är nu först med en omfattande undersökning om lärarnas kunskaper och erfarenheter av nazismens brott mot bland annat judarna… …Frågorna har kritiserats för att vara svåra, men de ska inte vara för lätta om man ska kunna bedöma om lärarna har djupare kunskaper och förståelse, enligt historiska bedömare.”

Det finns skäl att anta att frågorna varit svåra därför man har velat få det resultat man säger sig ha fått. Vilka de ”historiska bedömarna” är får vi inte veta.

Nu är det inte antisemitismen som är den sorts rasism som dominerar samhället. Den finns men är marginell. Ett större problem är islamofobin, framförallt utifrån det faktum att vi har tjugo gånger fler muslimer än judar i Sverige. Att sedan Forum för levande historia tidigare både gjort högst ovetenskapliga undersökningar samtidigt som de medvetet ljugit om dessa undersökningars resultat får mig givetvis att rynka på pannan när de med en brett upplagd presskampanj återigen ska föra upp antisemitismen på dagordningen.

Sist var det Heléne Lööw som satt och ljög om vänsterns påstådda antisemitism i Ekots Lördagsintervju, före det var det Henrik Bachner och Anders Lange som satte ihop dunkla frågor som de tolkade på fri hand och presenterade som ett resultat av en vetenskaplig undersökning. Det renderade dem åtskillig kritik från forskarvärlden med uttalanden som ”- Man kan inte dra sådana slutsatser utifrån ledande frågor” och liknande.

Tyvärr har Sverige, likt Kina och Nordkorea, en ”forskning” som för skattemedel ska indoktrinera skolbarnen. Nu har denna ”forskning”, som inte har någon som helst anknytning till den akademiska historie-
forskningen, kommit med ytterligare material för att motverka den praktiskt taget obefintliga antisemitismen. På det sättet har de numera kommit att arbeta som en för skattepengar finansierad lobbyorganisation för Israel eftersom vi hela tiden ska påminnas om hur eländigt nazisterna betedde sig.

Forum för levande historia

Men sällan tillåter de sig berätta att det mördades lika många, eller fler, kommunister, socialdemokrater, romer, handikappade, färgade och olika sorters dissidenter i förintelselägren. Det koncentreras helt och hållet på judarna. Ska det forskas för skatte-
medel så ska det naturligtvis ske under strikt vetenskapligt kontrollerade former inom de svenska universiteten. Nu får Forum för levande historia fyrtioen miljoner i år för att beskriva ett marginellt problem medans islamofobin växer så till den grad att vi troligen får in ett rasistiskt parti i Sveriges Riksdag 2010.

Det blir något som Mona Sahlin behöver ta tag i då den nya regeringen tillträder.

AB Dagen Motbilder om bosättare Rawia om fänsgslade barn Zaramis om tyskar Ung Vänster om Hebron Ekot it SDS1 DN SvD1 AB HD

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Forum för Levande Historia, FFLH, Eskil Franck, Heléne Lööw, Anders Lange, Henrik Bachner, Historieförfalskning, Göran Persson, Antisemitism, Politik, Politiskt styrd Historia, Indoktrinering, Staten, Forskning, Nordkorea[/tags]

Uppdatering klockan 12.00: Efter att ha läst FFLH:s frågor kan jag konstatera att de återigen fejkat en undersökning. Jag har läst minst tiotalet böcker om förintelsen och jag missade två frågor. Jag konstaterar därför att undersökningen redan på frågestadiet är manipulerad för att få så få rätta svar som möjligt. Dessutom konstaterar jag att inte bara lärare som är berörda av dessa frågor fått svara, ytterligare ett steg i manipuleringen.

Att svenska media okritiskt accepterar en sådan här sorts manipulation är – ovärdigt.


54 svar till “Forum för levande historia, lobbygrupp som låtsasforskar”

  1. Jaså du har blivit ”palestinier nu ”Erik”? Man får inte byta alias mellan varje postning! / Jinge