Försvarsmaktens falska reklam

För ett halvår sedan så valsade försvarsmaktens reklam runt i media, då berodde det på att man i annonser hävdade att annonsläsarens kusin inte ville att Sverige skulle bidra till att hålla fred i olika länder.

Idag är det ny reklam, nu gör man gällande att försvarsmakten ser till att mattransporter når de hjälpbehövande, oklart var någonstans. Sannolikt så förekommer det någon gång emellanåt att man har ut-
nyttjat försvarets stridsfordon för att säkra en eller annan mattransport, men kriget mot Afghanistan handlar inte om att hjälpa civilbefolkningen hur gärna man än vill låtsas. Det handlar uteslutande om att delta på USA:s sida i ”Kriget mot Terrorismen”, och att därmed visa sig lojala med USA och Nato.

Men det kan man givetvis inte skriva i sina annonser när man försöker rekrytera personal som är beredd att offra livet i Afghanistan. Istället frågar man om annonsläsaren är denna ”någon” som vill bidra med att se till att mattransporterna kommer fram. Det är ett i bedrägligt budskap som försvarsmakten för fram, ett budskap som förs fram med hjälp av våra skattepengar.

Först betalar vi skatt, sedan används dessa skattepengar till att lura oss som betalat in dem. Så angelägen är den borgerliga högeralliansen att visa sig på den styva linan inför Nato. (Annonsen kopierad från Aftonbladet idag)

it , , , , , , ab12 ex1 dn12 svd12

  10 comments for “Försvarsmaktens falska reklam

 1. Nadia
  7 januari, 2011 at 09:15

  Jag mår illa när jag ser deras reklam. Att de överhuvudtaget inte blir åtalade för vilseledande reklam är underligt…

  Försvarsmakten de ni gör är att med betald lön locka och rekrytera människor som ni vill ska döda andra människor. Förstöra andra människors liv, hus, länder och framtid. Att låtsas något annat gör er ingen nytta.

  • Kamelsilaren
   8 januari, 2011 at 00:55

   Ja, västvärlden är på god väg att bli statskapitalistiskt, och har man klagomål på myndigheternas reklam kan man inte gå till Konsumentverket. Vi kan värja oss lika litet som sovjetmedborgarna kunde undvika Stalins porträtt överallt var och vart de än gick och stod.

 2. Johan
  7 januari, 2011 at 10:37

  Bra skrivet! Väntar på att min kommentar skall komma in på DN.se, men det verkar som om jag och troligen många andra har fastnat i ”redigeringsprocessen” eftersom artikeln inte har en enda kommentar än så länge.

 3. Krille
  7 januari, 2011 at 11:18

  Det är ett mönster att man i efterhand hittar på anledningar till att man har trupp i annat land.

  Först hette det att Irak hade massförstörelsevapen och bidrog till terrorism. När man inte hittade några vapen och det visade sig att Irak inte hade något med Al-Qaida att göra så hette det att man invaderade Irak för att stötta demokratin.

  Vi ser samma sak i Afghanistan där det först handlade om att straffa talibanerna för deras stöd till Al-Qaida och nu pratar man enbart om att hjälpa kvinnor, demokrati etc. Sen att Karzai är korrupt och valfuskar struntar man fullkomligt i.

 4. N
  7 januari, 2011 at 11:19

  Det enda jag sett på sistone om mat i Afghanistan, var en massa gubbar som stod och lagade stora mängder mat till en bröllopsfest. Brudparet fanns på plats och gästerna men det som förbryllade tv-teamet var frånvaron av sång, musik och dans. När man frågade om anledningen till tystnaden fick man till svar att man inte ville locka amerikanerna och deras vänner till området. Bröllop hålls tyst och nästan i hemlighet i stora delar av Afghanistan idag därför att massor av afghaner har fått för sig att amerikanerna är ute just efter att döda bröllopsgäster.

  Det var skrämmande att se folk sitta och äta tyst som på en begravning eller som om de höll på att göra något brottsligt. Men de var inte ute och cyklade, när man tänker efter. Man har faktiskt förvandlat massor av bröllopsfester till kollektiva begravningar.

 5. S
  7 januari, 2011 at 11:23

  Mitt förslag till textreklam: De där förbaskade skäggiga aporna till muslimer i Afghanistan har fortfarande mat och har äen mage att fira bröllopsfester då och då. Någon måste sätta stopp för det!

 6. Anton
  7 januari, 2011 at 11:52

  Bra inö’gg Jinge! Varför vågar bara bloggar skriva?

  • S
   7 januari, 2011 at 13:16

   Bloggare vågar skriva därför att e inte riskerar att få sparken om de säger att kejsaren är naken.

  • Compressorfreak
   7 januari, 2011 at 13:33

   För att bara ett fåtal vänsterbloggar som du råkar läsa håller med

 7. Draper
  7 januari, 2011 at 17:19

  Försvarsmakten har ju även personal i andra länder för FN, så de kanske inte menar i helhet Afghanistan utan t.ex. Nepal.

Comments are closed.