Försvaret gör reklam på Youtube!


Igår surfade jag som vanligt förbi Youtube och möttes då jag skulle titta på en musik-
video, av samma reklam-
budskap som kvällstidningen Expressen har på sin hemsida idag på morgonen. Den säger att det finns ett nytt yrke, snart kommer säkerligen arbetslösa ungdomar i Norrland hänvisas till att åka till Afghanistan för att riskera livet för att de råkar vara just – arbetslösa.

Det kan faktiskt bli så att arbetslöshet i förlängningen kan leda till att man skickas ut för att kriga på USA:s sida i de olika kolonialkrig där landet är involverat. Den uppfattningen kommer jag att ha kvar till den dag då alliansen kommit med annat besked, och det har de ännu inte gjorts trots att frågan har varit aktuell ända sedan i somras. En annan sak är att man fortfarande inte tagit avstånd från den del av reklamen som blandar in kusiner och andra släktingar i påståenden om att dessa inte vill att Sverige ska hjälpa till med att upprätthålla fred utomlands. Det är underligt att försvaret släpper igenom den sortens reklam utan att själva reagera och stoppa den.

Bortsett från det så lyssnade jag på Lars Ohly i P1-morgons (Ekots) partiledarintervju nu på morgonen. Han var mycket tydlig och bra, vilket i och för sig inte är speciellt överraskande. Annars tuggar den mediala valbevakningen på som vanligt, de olika opinionsundersökningarna får den vanliga platsen överst på deras hemsidor och kommer aldrig med några överraskningar. Idag toppar DN sin redovisning med en undersökning, med en bild, på Carin ”Butler” Jämtin, en socialdemokrat som antagligen kommer att få svårt med att bli av med sitt nya smeknamn.

Frågan om könsneutrala toaletter kom upp i chatten med Ohly på Sveriges Radios hemsida. Själv skulle jag önska svar på frågan om hur symbolen skulle se ut utanför en sådan offentlig toalett. En överstruken man och kvinna, men hur skulle det tredje könet presenteras grafiskt? Maila in förslag till mig så kanske jag kan visa upp dem. Det är tyvärr en typisk pseudofråga som aldrig skulle ha fått luft under vingarna om det inte var ett val på gång, en ickefråga.

Ungefär samma sak som när Bodström fick frågan om han ville visa organet för den av P3 utsände sjuksköterskan. För det är så drogtester går till, det ska finnas någon som intygar att urinen kommer från rätt ställe, annars är ett så-
dant test värdelöst. Det hedrar givetvis Bodström att han ångrar sig i den situationen, att intagna på en fångvårdsanstalt tvingas lämna prov är definitivt inte jämförbart som vissa gör gällande. De har nämligen försatt sig i sin situation själva, och den dag samma sak krävs av politiker så får väl de ta ställning till om de ska fortsätta sin politiska karriär.

it , , , , , , , , ,


4 svar till “Försvaret gör reklam på Youtube!”

  1. Det låter som om du anser att det egentliga problemet är avskaffandet av värnplikten.

    Ja. Vi borde inte ha en pinsam spillra i form av något tusental yrkessoldater. I händelse av krig så borde vi kunna mobilisera en miljon vapenföra och utbildade soldater. En värnplikt där varje 18-åring ska mönstra oavsett kön.

  2. Allmän värnplikt tycker för båda könen tycker jag skulle vara självklart men jag tycker också att man ska avskaffa flygvapnet och satsa mer på Anti Aircraft robotar. Vi har ju set hur man ska försvara ett land i både Irak och Afghanistan med gerilla och terrorism. Vi har inte råd med något annan typ av försvar.

    Att de nu rekryterar tycker jag är en naturlig förlängning av alliansens försvars politik som jag totalt ogillar.

  3. Har själv en vän som var i Irak för ett annat lands räkning, det är verkligen inte att jämföra med värnplikten och många av soldaterna får men för livet.

  4. Förstår inte hur Finland klarar av att på nolltid ha 200 000 man redo att försvara landet mot militära angrepp för en bråkdel av det svenska försvarets kostnad. Kanske skulle vi skicka ’Tomhylsan’ på utbildning i vårt östra grannland.

    Värnplikten avskaffar borgarna av ideologiska skäl. En ’folkarmé’, vilket allmän värnplikt innebär, låter väl lite för ’vänster’ för att borgarna ska känna sig säkra. Bättre att ha anställda soldater som närmast blir en slags legoknektar att sätta in mot de delar av folket som snart kommer att ha fått nog av alliansens ’nya’ politik.