Försvaret gör reklam på Youtube!

Igår surfade jag som vanligt förbi Youtube och möttes då jag skulle titta på en musik-
video, av samma reklam-
budskap som kvällstidningen Expressen har på sin hemsida idag på morgonen. Den säger att det finns ett nytt yrke, snart kommer säkerligen arbetslösa ungdomar i Norrland hänvisas till att åka till Afghanistan för att riskera livet för att de råkar vara just – arbetslösa.

Det kan faktiskt bli så att arbetslöshet i förlängningen kan leda till att man skickas ut för att kriga på USA:s sida i de olika kolonialkrig där landet är involverat. Den uppfattningen kommer jag att ha kvar till den dag då alliansen kommit med annat besked, och det har de ännu inte gjorts trots att frågan har varit aktuell ända sedan i somras. En annan sak är att man fortfarande inte tagit avstånd från den del av reklamen som blandar in kusiner och andra släktingar i påståenden om att dessa inte vill att Sverige ska hjälpa till med att upprätthålla fred utomlands. Det är underligt att försvaret släpper igenom den sortens reklam utan att själva reagera och stoppa den.

Bortsett från det så lyssnade jag på Lars Ohly i P1-morgons (Ekots) partiledarintervju nu på morgonen. Han var mycket tydlig och bra, vilket i och för sig inte är speciellt överraskande. Annars tuggar den mediala valbevakningen på som vanligt, de olika opinionsundersökningarna får den vanliga platsen överst på deras hemsidor och kommer aldrig med några överraskningar. Idag toppar DN sin redovisning med en undersökning, med en bild, på Carin ”Butler” Jämtin, en socialdemokrat som antagligen kommer att få svårt med att bli av med sitt nya smeknamn.

Frågan om könsneutrala toaletter kom upp i chatten med Ohly på Sveriges Radios hemsida. Själv skulle jag önska svar på frågan om hur symbolen skulle se ut utanför en sådan offentlig toalett. En överstruken man och kvinna, men hur skulle det tredje könet presenteras grafiskt? Maila in förslag till mig så kanske jag kan visa upp dem. Det är tyvärr en typisk pseudofråga som aldrig skulle ha fått luft under vingarna om det inte var ett val på gång, en ickefråga.

Ungefär samma sak som när Bodström fick frågan om han ville visa organet för den av P3 utsände sjuksköterskan. För det är så drogtester går till, det ska finnas någon som intygar att urinen kommer från rätt ställe, annars är ett så-
dant test värdelöst. Det hedrar givetvis Bodström att han ångrar sig i den situationen, att intagna på en fångvårdsanstalt tvingas lämna prov är definitivt inte jämförbart som vissa gör gällande. De har nämligen försatt sig i sin situation själva, och den dag samma sak krävs av politiker så får väl de ta ställning till om de ska fortsätta sin politiska karriär.

it , , , , , , , , ,

  4 comments for “Försvaret gör reklam på Youtube!

Comments are closed.