Folkpartiets Rasistskandal


Vi har ännu inte sett slutet på den rasismskandal som drabbat Folkpartiet, personligen har jag svårt att föreställa mig att man kan bli av med rasiststämpeln utan att möblera om i regeringen, i vart fall har jag svårt att tänka mig att Nyamko Sabuni får samma roll som hon har idag i en eventuellt ny alliansregering, hon är alltför komprometterad och dessutom ifrågasatt av de egna partikamraterna.[column width=”49%” padding=”2%”]Att Expressen som är en folkpartistisk tidning skriver om detta hedrar dem, Björklund intervjuades i morse i P1-morgons längre partiledarintervju, men han kom synnerligen billigt undan. Men Beatrice Ask säger i alla fall vad hon tänker i frågan.

Expressen: ”Justitieminister Beatrice Ask: – Jag trodde inte det var sant när jag läste det. Det är klart att man inte kan ha tjänstemän med den typen av åsikter.
I en utfrågning på Expressen.se kommenterar Ask samtidigt de invandrarutspel som Folkpartiet ofta kommer med just i valrörelser.
Kan de här utspelen spela Sverigedemokraterna i händerna?
Ask: – Nej, jag tror ju att det är snarare tvärtom.
Att Folkpartiet stjäl röster från Sverigedemokraterna?
Ask: – Ja, det måste ju rimligen vara deras syfte.
Justitieministerns uttalande kunde inte kommit olägligare för Folkpartiet.”

Jag har samma uppfattning som justitieministern i den här frågan. Jag anser dessutom att Folkpartiet är det parti som har agerat mest främlingsfientligt genom åren, något som kan leda till att man faktiskt plockar röster från SD. Vilken effekt det skulle få för de övriga folkpartiväljarna är svårt att sia om, men det är knappast helt osannolikt att somliga väljer att lägga sin röst på något annat borgerligt parti.

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Nyamko Sabuni, Rasism

Det är illa att vi har fått ett främlingsfientligt parti som enligt bedömare har möjlighet att ta sig in i landets riksdag i valet i september. Men frågan är om det inte är värre ändå att ett av regeringspartierna ger uttryck för samma sorts åsikter?

it , , , , , , , , ex12345 ab123 dn svd1 [/column]


7 svar till “Folkpartiets Rasistskandal”

  1. Haha, Beatrice ”tänker innan hon talar” Ask gör det igen! Hon har varit ett uppskattat tillskott i en annars tråkig valkampanj :-)

  2. Sabuni är inte bara en karriarist som går över lik för att sitta vid makten. Jag lägger min nacke på att hon har gått på de israeliska lögnerna om att det var muslimerna som fångade in och handlade med slavar. Som palestinier blir jag ledsen när jag ser hur man förklarar för mörkhyade palestinier att de varit våra slavar från Afrika.

    Sanningen är att de i torkans tider vandrat in till Jordanfloden där de kunde odla och föda upp vattenbufflar. Av min morfar lärde jag mig att de var mycket uppskattade på det ottomanska rikets dagar för just det. Aldrig någonsin något tal om att de fångats in och stulits som småbarn. Småbarn kan inte bygga egna städer. Al-Houle och al-Khalsa är palestinska städer med en befolkning med afrikans ursprung med lika mycket rättigheter som alla andra. Visst, vi skojade om dem och sa att de var chockladpalestinier men de skämtade tillbaka och sa att vi var mjölkpalestinier. På grund av giftermål med andra folkgrupper kan man knappt se deras afrikanska drag längre.

  3. Jag tycker att utvecklingen med FP har gått helt snett. Jag röstar borgerligt och röstade på FP 2006, men i år kommer jag inte att göra det. De är för militanta och rasistiska för min smak.

  4. Det är onekligen tragiskt att FP som en gång i tiden var något så unikt som ett humanistiskt borgerligt parti nu fullständigt spårat ur. Beatrice Ask har tyvärr fel i att dessa utspel skulle stjäla röster från SD. Vad de gör är att legitimera SDs rasistiska världsbild och det är naturligtvis i allra högsta grad kontraproduktivt vilket vi borde lärt oss från vårat västra grannland.

    Det som krävs nu är att vänstern vågar hantera den så infekterade integrationsfrågan för att inte ge SD monopol på ’sanningen’. SD har ju faktiskt en poäng när de talar om den misslyckade integrationen även om deras analys av orsakerna till misslyckandet, d v s att det uteslutande är invandrarnas fel, är åt h-lvete fel.