Folket älskar Gaddafi
Gaddafi säger att folket älskar honom, och det måste ju vara sant eftersom han är en diktator och själv bestäm-
mer vad folket ska tycka och tänka. En äkta despot, och jag skulle personligen inte sörja ett ögonblick om han fick bli martyr.

Men, och det är ett viktigt men, jag tycker inte att utvecklingen i Libyen motiverar försöken att bomba Gaddafi. FN:s säkerhetsråd beslutade om ett flygförbud, idag har uppdraget utvidgats av USA/Nato till att bomba Tripoli, dessutom har FN:s säkerhetsråd inte tillfrågats. Den svenska regeringen rider på detta beslut men ska nu delta i marina operationer som inte ens på samma dag kan misstänkas ha det minsta med flygförbudet att göra.

Det handlar om annat, det handlar definitivt inte om omtanke om de stackars libyerna som det sägs. Att regeringen låtsas som att det nu blivit ett problem med vapensmuggling till Libyen är bara en simpel lögn. Det kan inte uteslutas att det har förekommit, men det är definitivt inte av en sådan omfattning att svenska soldater behöver blandas in. Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen, regeringen jobbar häcken av sig för att tvinga in oss i NATO.

Dessutom tillhör jag själv en av de lurade, jag trodde på talet om en flygförbudszon och har suttit med dummerjöns-
struten på huvudet på kvällarna i tre veckor nu. Jag står också i badrummet och ser mig i spegeln och säger – Jag är dummare än en förstaklassare.

Dessutom har nu sossarna svängt rejält. Man lät fem JAS-plan vara kvar i Libyen för att spana över Medelhavet. Orsaken är lätt att förstå, Sarkozy och Berlusconi vill inte ha några nordafrikaner i sina länder som dessutom ofta nog talar – arabiska. Dessutom är de säkerligen muslimer, något som knappt är tillåtet i Italien och Frankrike. Som bekant har utvecklingen gått i den riktningen även i Sverige.

Nu berättar man att en NATO-helikopter skjutits ner i Libyen. Personligen så anser jag att det är okej att skicka soldater till Libyen, men då ska den första kontingenten på 349 soldater som sänds iväg till kriget vara barn till riksdagsledamöterna. Av någon anledning så vet jag att ett sådant förslag skulle sätta P för flera svenska soldater i Libyen, dessutom skulle våra ungdomar i Afghanistan bli de sista som riskerade livet. Det går nämligen bra att skicka ut andras ungdomar i krig, då kan man räkna med lite svinn. Men då svinnet kan bli de egna barnen så sätter man ner klacken i en fart så att omgivningen undrar vad det var som small…

it Andra om: , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12 sr


13 svar till “Folket älskar Gaddafi”

 1. att få bort Gaddafi är ju inte helt fel, dock kan man väl utnyttja embargot mot libyen och passa på att träna rebellerna istället? och ge dom lite bättre vapen?

 2. Hur kan man villja Kaddafi bortgång när ma vet att dem som är pa väg att ersätta honom är ännu värre for hela folket i libyen,

 3. man vet inte. man bara snackar och snackar, tar parti än för den ene än för den andre. ett klassiskt exempel är ordförande perssons beslut att skicka soldater till afganistan—”det är dom vi vill vara tillsammans med” var hans budskap och pekade på frankrike och tyskland. något liknande gäller jas-planen i libyen.

 4. Jag tror att du, precis som majoriteten av svenskar, missat att det är ett oljekrig som pågår. De stridande västmakternas ledare vet mycket väl var de gör, det är just därför de tagit chansen att ge sig in i det. Får man FN med på tåget finns det större chans att kriget finansieras av fler. Skydd för civilbefolkningen? Skitsnack, man bombarderar ju Tripoli och massor av folk dör. Allt för att USA och västvärlden ska kontrollera oljeresurserna och därmed behålla världsherraväldet. Tyvärr är det likadant varje gång ett nytt oljekrig inleds (de är rätt många nu). DN, Svenskan, Juholt & Co yrar om mänskliga rättigheter och sen är man igång med dödandet och det är klart!!! att Sverige ska ställa upp på dessa humanitära aktioner.

  • Jag tror att du, precis som majoriteten av svenskar, missat att det är ett oljekrig som pågår.

   Du läser uppenbarligen inte den här bloggen…

 5. Följer man inte reglerna för kommentarer så refuseras det man skriver. / Jinge

 6. Du vet väll om att vi har varit implicit med i NATO ända sedan kärnvapenprogrammet lades ned på 60-talet. Detta gjordes i princip, så som jag förstått det från P3’s dokumentärer, på order av USA.
  Man gick sedan in och sa att om ni behöver kärnvapen så kommer vi att tillhandahålla det, under förutsättning att ni jobbar med oss. Och på den vägen är det.

  Du tror väll inte att ubåtskräkningar, DC3;or etc. bara har varit en serie slumpmässiga händelser?
  Dom föddes alla ur Sveriges inofficiella aktiva deltagande i det kalla kriget, på NATOS sida.

 7. Regeringar är per definition skurkaktiga, men varje regerings plus och minus måste bedömas av sitt eget folk. När utlänningar blandar sig i blir det alltid värre än det var innan.
  Hur som helst får vi glädja oss över var och en som inser sina tidigare misstag. Det är större glädje i himlen över den förlorade sonen än över den som alltid har haft rätt eller hur det nu var det uttrycktes i bibeln…

 8. Det är inte ofta man kan läsa på en politisk blogg at någon säger att de haft fel. Nästan så man borde nominera dig till en medalj eller nått. :P