Folket älskar Gaddafi

Hade fredspristagaren Barack Obama hållit sig till sina löften så hade kanske USA:s lånebehov varit mindre än idag, något som i så fall hade vridit vapnen ur händerna på republikanerna.

DN/TT: ”I en intervju med amerikanska tv-kanalen CBS på tisdagen varnade president Barack Obama för att pensionärer och krigsveteraner kanske inte kommer att få sina statliga utbetalningar i början av augusti – om inte parterna innan dess har enats om att höja skuldtaket.”

Vi som såg hans Kairotal minns att vi alla plötsligt trodde att vi såg en man som skulle göra skillnad, en man med moral. Han gjorde visserligen några saker, han flyttade en stor truppkontingent från Irak till Afghanistan och han intensifierade flygbombandet med radiostyrda drönare mot civilbefolkningen i Afghanistan och i Pakistan. Antagligen finns det andra ställen också, mål som jag inte minns just nu. Att ge honom Nobels fredspris är samma sak som att urinera på Alfred Nobels grav.

DN: ”Efter månader av internationell militärinsats kan en politisk lösning på Libyenkrisen vara på väg, enligt Frankrikes premiärminister Francois Fillon. – En politisk lösning är mer nödvändig än någonsin – och den börjar ta form, sade han på tisdagen i det franska parlamentet. Frankrike dementerar enligt Reuters att man haft direktkontakter med Tripoli, men utrikesministern Juppe sade tidigare på tisdagen att utsända från Libyens regim signalerat att Khaddafi (Gaddafi) kan vara redo för sorti.”

Jag såg även Gaddafis första direktsända tal från Tripoli, det direktöversattes till engelska av Aljazeera, och det var första gången jag på riktigt allvar förstod att den libyske diktatorn är spritt spångande galen. Eftersom han dessutom var farlig för sin egen befolkning, som han skickade stridsflyg och tanks mot, så lade jag min pacifism åt sidan för ett ögonblick och tänkte att en rejäl bomb med laserstyrning ska aldrig underskattas.

Senare skulle det visa sig att vi skulle delta i krigandet själva med ett antal JAS-flygplan, och det senaste är att vi ska skicka en ”bordningsstyrka” för att hjälpa till med att hindra diktatorn att importera vapen. Problemet med det är månghövdat, det förekommer knappt några försök till vapensmuggling över Medelhavet, dessutom är det inte någon nation som vill ha ett gäng svenska stridisar ombord på sina fartyg. Men visst tjänar det sitt syfte – att intala Sveriges folk att vi inte längre är alliansfria.

Det verkliga syftet med ”bordningsstyrkan” är förstås att hindra Libyer från att fly till EU-länderna i norr. Men det kan man ju inte säga högt samtidigt som man ojar sig offentligt över Sverigedemokraternas intåg i den svenska rikspolitiken.

it Andra om: , , , , , , , dn12 svd12 ex1 ab ekot1


9 svar till “Folket älskar Gaddafi”

 1. Det är skojigt att läsa din blogg Jinge, jag vet inte hur, men du får alltid till det på något sätt.

 2. Italien vill nog ha så mkt folk i medelhavet som möjligt, flyktingar från libyen måste väl söka uppehållstillstånd i det land de kom till först?

 3. En markinvasion av Libyen förbereds just nu av NATO/USA och skall genomföras September/Oktober, det enda som behövs är en godtagbar anledning så att den allmänna opinionen går med på det, det blir väl en bombning av civila i Libyen som sedan kommer att skyllas på Khadaffi..

 4. Ja, USA:s krig kostar: det är inte bara hundratusental döda i Irak och Afghanistan, liksom 6000 döda och mångdubbelt fler skadade soldater från USA. Enligt den senaste beräkningen av Brown University har angrepsskrigen i Irak och Afghanistan kostat omkring 4 biljoner US dollar, motsvarande omkring 1/3 av USA:s statsskuld, (medan utgifterna för för Libyen-kriget är mindre än 1/1000 därav -hittils). Antag pengarna kunnat användas för alternativ klimatpolitik eller social välfärd…
  USA-imperialismen är inget nys.

  • Ja eller fri sjukvård… Det handlar om rent sjuka belopp. Det är svårt att förstå, vist om man gör det enkelt för sig och bara tänker på 9/11 så kan jag förstå hämdbegären, men 4 biljoner US dollar? Plus allt lidande.

 5. Tror och tror.. Om du respekterar vad Paul Craig Roberts säger så ska du verkligen spetsa öronen när Webster Tarpley pratar, en historiker som inte drar sig för att berätta väldigt obekväma sanningar..

  ’US-led ground invasion of Libya likely’
  http://www.presstv.ir/detail/175955.html

  ”I think we are very close to an actual [US-led] ground invasion [of Libya] even though the various powers involved [in the Libyan war] deny it,” Webster Griffin Tarpley, an author and historian in Maryland, told Press TV on Wednesday.”

  Dessutom så har amerikanska militärer agerat visselblåsare om detta. Samt så har en övning, första i sitt slag, nyligen
  genomförts som innefattar invasionstrupper, bepansrade amfibiefordon osv..