Feminister har bättre sex

Idag skriver Aftonbladet och redovisar en undersökning som bekräftar det alla redan visste – feminister har bättre sex. Dessutom gäller detta både kvinnliga och manliga feminister.


AB:
”På Twitter, Facebook och YouTube finns Feministiskt Initiativs kampanj med budskapet ”Feminister har bättre sex”. Provokativt, kan tyckas. Men enligt Veronica Svärd, presstalesperson för Fi, bygger paroller på en forskningsstudie. – Det är amerikanska forskare som visat att de som kallar sig feminister också har ett bättre sexliv. Och det är det vi vill säga, att jämställdhet också får goda effekter för sex- och samlivet, säger Veronica Svärd.”

Jag läste i någon av de opinionsmätningar som florerar i media att F! får ungefär en procent när man mäter väljarsympatierna, möjligen är det en skattning som är i underkant eftersom det finns en risk för att en hel del vänsterväljare kommer att missnöjesrösta i år. Orsaken till detta antagande finner man i diskussionerna inom vänsterpartiet, var det rätt eller fel att satsa på en koalition med MP och S? Själv vet jag inte säkert, det finns både för och nackdelar. Men att döma av insändare och debattartiklar i vänstertidningarna så är det många som anser det vara ett felaktigt beslut.

Och missnöjda vänsterväljare går antagligen till F! eller till Piratpartiet, som de gjorde i EU-valet.

xx

Att feminister har bättre sex, som F! påstår, är egentligen rätt självklart, ett förhållande som bygger på respekt och ömsesidighet ger naturligtvis bättre förutsättningar till ett bättre kärleksliv, och kanske ett längre. Nu ska dessutom Gudrun Schyman vara med i en såpa på TV, Lets Dance (?), som kommer att ge henne en massa publicitet. Kan hon dessutom förmå Benny Andersson att skänka en skärv till partiets annonsering så kan hon bli hur farlig som helst.

intressant Andra om: , , , , , , ab1 t

  8 comments for “Feminister har bättre sex

 1. Mia
  18 december, 2009 at 19:23

  Så är det.

 2. boris
  18 december, 2009 at 20:15

  Vem menar du? / Jinge

 3. boris
  18 december, 2009 at 20:42

  Jag skrev ”vad är det för fel på folk som hela tiden måste hänga ut sitt privatliv i det offentliga”
  Jag förstår inte varför vissa människor är så angeläga att anspela på det sexuella i det offentliga rummet. Sexualitet är något privat, inget att skryta om öppet i stil med ”jag har bättre sex än vad du har” som är betydelsen av ”feminister har bättre sex”. Par som enligt feminster inte är jämställda, dvs där kvinnan i långt högre utsträckning än mannen sköter om hushållet och barnen som i många muslimska familjer, har med andra ord ett sämre sexliv. Det är så jag tolkar det. Inget annat än ett hån mot de som lever ett liv bortom de svenska jämställdhetsidealen.

  • 18 december, 2009 at 20:48

   Ursprungligen var det Gudrun Schyman som gick ut med påståendet, och det förekom oxo i den artikeln som jag citerade. Sedan konstaterar jag att uppgiften är korrekt såvitt jag kan bedöma, likaså gjorde en person till. Jag tror inte att någon ställde det i relationer till muslimer, och varför i hela friden skulle man göra det? Svenskar är på det sättet mer frigjorda och det är inget problem med det. Dessutom så vet de som läst lite om islam och koranens syn på sexualitet att profeten bejakade sexualiteten på ett helt annat sätt än hur den behandlas i bibeln.

 4. boris
  18 december, 2009 at 21:10

  Ja visst ska man bejaka sexualiteten men när den hamnar på den offentliga scenen för att beundras, dissekeras och främjas i alla dess former så får det följd att en massa människor dras in i olika tvångsbeteenden utan att de egentligen vill det för att de leds in i vanföreställningar om hur sexualitet ska levas ut. Om det är detta som innebär sexuell frigörelse så kan jag bara tycka synd om dem som är fast i sina vanföreställningar. Och sedan finns de som står utanför den sexuella arenan och mår illa för att ”alla andra har sex” som de upplever det. Det finns många som störs av sexualiteten ska vara så offentlig och i regel är det kvinnan och hennes sexualitet som hängs ut, ofta i absurda vanföreställningar som det görs av Aftonbladet. Jag tror det även finns många feminister som störs av detta. Om feministerna börjar hänga ut sig själva som sexobjekt har de hamnat allvarligt fel.

  • 18 december, 2009 at 21:16

   Ja visst ska man bejaka sexualiteten men när den hamnar på den offentliga scenen för att beundras, dissekeras och främjas i alla dess former så får det följd att en massa människor dras in i olika tvångsbeteenden utan att de egentligen vill det för att de leds in i vanföreställningar om hur sexualitet ska levas ut.

   Men det är inte vad artikeln handlar om. Den handlar om att Fi just nu twittrar om att feminister har bättre sex. Det handlar inte om esnkilda individer, inte ens namngivna. Det är ett påstående. Det handlar inte om någon ”offentlig” sexualitet.

   Feminister är starkt avståndstagande när sexualiteten exploateras som den ofta görs.

   • boris
    18 december, 2009 at 21:33

    Om de agerar som en grupp eller enskilda individer tycker jag saknar betydelse. Budskapet är detsamma. Att gömma sig bakom en grupps anonymitet förstärker egentligen bara känslan att ”vi är många som har bättre sex medan du din stackare står där alldeles ensam”. Måhända överreagerar jag enligt många men jag tycker att folk bör tänka efter vilka konsekvenser deras ord och handlingar har för andra, inte bara för de som tycker likadant.

    ”Feminister är starkt avståndstagande när sexualiteten exploateras som den ofta görs.”

    visst, det har jag alltid också trott, men finns det egentligen något alternativ? När sex görs till någon slags nöjesunderhållning av media finns det något annat än ”exploatering”. Hur visar du sexualitet med visuella medel utan att det blir exploaterande?

    • 18 december, 2009 at 23:36

     Att gömma sig bakom en grupps anonymitet förstärker egentligen bara känslan att ”vi är många som har bättre sex medan du din stackare står där alldeles ensam”. Måhända överreagerar jag enligt många men jag tycker att folk bör tänka efter vilka konsekvenser deras ord och handlingar har för andra, inte bara för de som tycker likadant.

     Hahahahaha!!

     Måhända överreagerar jag…

     :-)

Comments are closed.