Federley spolas av Centern?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Fredrick Federley är en kontroversiell person inom Centerpartiet som bekant, somliga menar att han inte tillfört ett dugg till partiet. Han gjorde ett oförglömligt intryck i FRA-debatten då han vek ner sig för partipiskan och grät i riksdagens talarstol och pratade om sin mamma. Nu ser det ut som om han blir politisk historia från och med 19 september nästa år.

AB: ”Nu ska Maud Olofsson räddas genom att ta förstaplatsen på nomineringslistan i Stockholm inför riksdagsvalet… … Enligt uppgift till Aftonbladet har man i stället valt partiledaren Maud Olofsson till förstaplatsen. Miljöministern Andreas Carlgren går in som tvåa, medan Fredrick Federley petas ner till en tredjeplats.”

Antagligen är det många av centerns kärnväljare som känner sig nöjda med partiledningen när de möts av detta besked. Den s.k. ”Stureplanscentern” har mötts av höjda ögonbryn ute i landet, att glida runt bland bratsen på Stureplan möter knappast någon förståelse ute i landsbygden, det är snarare så att 08-området har ett genuint dåligt rykte där, något som knappast har förbättrats av Federleys eskapader.

Förflyttningen till tredje platsen innebär med största sannolikhet att han inte kommer väljas in i valet, centerpartiet går kräftgång överallt och inte bara i Stockholm. Det är orsaken till att Maud Olofsson ska räddas genom att hamna på Stockholmslistan, får hon tillräckligt många röster så blir hon kvar i riksdagen, står hon kvar på listan i Västerbotten så är risken höggradig att hon som partiledare blir utan egen riksdagsplats.

Att befolkningen dessutom sett hur hennes misskötsel av Vattenfall AB nått förbluffande nivåer tycks inte bekymra medlemmarna, inte heller hennes brist på engagemang när det

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]federley

gäller svensk bilindustri. Personligen tycker jag ändå att det värsta var när hon ljög i Vattenfallsaffären och hävdade att det var hon som upptäckte Vattenfalls skadeståndsskyldighet när det gällde en eventuell kärnkraftsolycka i Tyskland. Det mest pinsamma för henne och partiet måste ha varit att var och en som tittade på Agenda den kvällen såg hur ministern tog till lögnen som vapen då hon hamnade i ett trängt läge.

En pikant detalj i sammanhanget är att det är Centerpartiet som riskerar att helt åka ur Riksdagen i valet, de och Kristdemokraterna. Personligen skulle jag inte sakna dem av lätt insedda skäl, men är det någon över huvud taget som skulle göra det? Jag vet faktiskt inte, så många brats finns väl knappast på krogarna runt svampen?

intressant Andra om: , , , , , , , , , , dn svd t
[/column]


10 svar till “Federley spolas av Centern?”

 1. Det är lite synd om Federley också. Han fattade inte att han måste vara solidarisk med sina nyliberala väljare och beundrare, han brände allt sitt förtroendekapital när han snyftade i riksdagenoch sade att han var nöjd med de garantier han fått för att integriteten skulle vara skyddad. Det var nog redan då som partiet valde bort honom, men han fattade aldrig det. Hade han stått för sin åsikt så hade han kunnat ställa upp mot Maud i Stockholm och blivit inkryssad ändå, nu kommer han strykas på valsedlarna istället.

 2. Men vill verkligen C mista en av de få profiler de har (och dessutom ha dem på samma länslista)? Om det är som Aftonbladet beskriver detta så handlar det minst lika mycket om en intern maktkamp som att rädda Maud i riksdagen – så många kända namn har som sagt C inte.

 3. Precis, det är inte ett skit synd om någon av dem, allra minst om den lilla karriäristråttan Federley. Bäst att han lär in frasen: ”var det bra så?”, för med hans övriga meriter och visade lojalitet och pålitlighet lär väl Pressbyrån bland oss vanliga dödliga vara nästa steg.

 4. Jag föreslår på min blogg att Federley kastbyter med Maud och blir bonde uppe i Västerbotten, då kan han kanske bli grönsaksleverantör åt någon salladsbar i Stockholm..typ

 5. Det är inte ett skit synd om dom om man jämför med den tortyr man utsätter Saabanställda för just nu.Börjar allmänt fundera över om dom inte har ett mål med allt schabblande. En lågavlönad kuvad servicesektor är mycket lättare för alliansen att trycka ned än välorganiserade industriarbetare. När det inte längre funkar att köra M som arbetarparti så avskaffar man arbetarna. Men hela bilindustrigrejen är så stor att den kommer att slå rätt in i medelklassen också. Stureplanscentern, finns den? Förutom Fredrik är det väl bara ett knep för Centern att sno lite moderatväljare.

 6. Jag ger inte mycket för Federley men det är korkat att offra honom för Maud. Det är ju Maud som gjort bort sig – inte Federley, han är ju en av få centerpartister som ärligt har vågat erkänna varför centern tappar förtroende på Olofssons (påhejad av Jöran Hägglund) och Carlgrens politik som väljarna inte känner igen från de stora gröna liberala vallöftena.

  Sedan undrar jag om det verkligen är Federley själv som har skapat stureplanscentern. Jag misstänker att det är nyliberala debattörer och PR-konsulter som har en viktig del i detta på samma sätt som de försöker anklaga miljöpartiet och Maria Wetterstrand för att inte vara liberala nog. Wetterstrand gör till skillnad från Federley dock klokt i att inte kommentera deras nyliberala drömmar utan istället föra den linje som hennes parti har gett henne mandat för.

  Är det några som ska bytas ut är det Maud Olofsson och Jöran Hägglund! Maud kan starta sitt egna företag och visa i handling vilken bäverentreprenör hon är och Jöran kan börja med en engelskakurs.

 7. Det blir intressant att se om Federly kommer driva en personvalskampanj. Vad händer om han kryssas in igen? För en sak tror jag, Maud Olofsson har nog inte så stark ställning i Stockholm, många ser henne som pratkvarn, glappkäring och annat mer obskyrt.
  Och vad skulle hända med Olofsson om de få centerpartistiska stockholmarna gjorde den markering.

 8. Det har nu varit ett tag ganska trångt på högersidan av ideologiskalan. Hoppas centern hittar tillbaka snart. Det känns ganska fruktlöst av Centern att försöka ta traditionella moderatröster. Mig veterligt så har moderaterna en skara anhängare som aldrig avser att rösta på något annat parti. Dom köper floskerna om ”frihet” och ”liberalism”, trots att liberalismen i Sverige ligger så långt som möjligt från frihetsbegreppet. Jag anser att ”Liberalismen” i Sverige har kidnappats av storkapitalet. Där det blir mer och mer viktigt att vara rik istället för att ha ett drägligt liv.

  Vad jag uppfattat så ses liberalismen som vänster i usa, där bland annat den (ö)kände(?) Michael Moore säger sig stå för de sanna liberala värderingarna om alla människors lika värde och rätt till sjukvård och jobb.

  Detta kontrasterar mot våra egna ”nyliberala tankesmedjor” där man lämnar människan, och koncentrerar sig på kapitalet, dvs. personer ses inte längre som personer utan enbart kunder.

  Det är en skrämmande utveckling!