Faran för terrorism i Sverige ökar

Sedan Israel satte igång bombningarna i Gaza så har antagligen risken för terroristattacker ökat hundrafalt. Knappast i sådan apokalyptisk omfattning som 9/11 men jag är helt övertygad om att vi kommer att få bevittna mindre attacker, främst mot mål som har anknytning till Israel på ett eller annat sätt.

Igår hörde jag ett rykte som hävdade att den internationella skräpmatskedjan McDonalds skulle skänka en dagskassa till Israel nu i helgen, men jag vet inte om det är korrekt. Skulle det vara så rekommenderar jag en kokt med bröd istället ifall hungern faller på. McDonalds utsätter sig själva, sina kunder och sin personal, i så fall för stora risker bortsett från att de redan säljer hälsovådliga produkter.

Den ilska som nu jäser upp världen över vet egentligen inga gränser. Alla talar om Mahmoud Abbas och jag förvånas varje morgon då jag inte läser nyheten om att han dödats. Det är inte bara palestinierna själva som är rejält upprörda. Befolkningen i vissa arabländer är på kokpunkten, och värst är det säkerligen i Egypten, Jordanien och Saudiarabien. Där har man valt att springa USA:s och Israels ärenden och antagligen kommer det att få konsekvenser, hurdana får vi se.

När Hosni Mubarak igår erbjöd sig att se till att Egyptens gräns mot Gaza skulle bli hermetiskt tillsluten så går han emot sin egen befolkning, och troligtvis landets militärer. Vad det får för inrikespolitiska effekter vet jag inte, men sådana som känner till mer om Egypten än undertecknad hävdar att det finns risk för att både det Muslimska Brödraskapet och militären kan försöka gör uppror.

Förhoppningsvis kommer vi att skonas från olika slags attentat i Sverige, men jag är övertygad om att Säkerhetspolisen har mångfaldigat sina resurser för att spana efter eventuell planering för sådana. Det är givetvis bra, det är deras jobb och vi får hoppas att de sköter sina arbetsuppgifter. Oavsett om ryktet om McDonalds stämmer eller ej så finns risken att företag med anknytning till Israel, eller till och med USA, riskerar bli föremål för en slags uppmärksamhet som de inte önskar. Jag kan tänka mig att autonoma grupper och anarkister gärna skapar rubriker, jag har dock svårt att se att t.ex. svenska palestinier skulle agera.

Att Säpo just nu har bråda dagar är ett faktum, men vi ska också vara klara över att FRA hjälper dem efter bästa förmåga. Jag har emellanåt roat mig med att bjuda på några av de sökord som de garanterat letar efter, al-Qaida, bin Laden, Kalasjnikov och liknande. Framförallt i e-post som passerar landets gränser. Idag känns inte den sortens skämt speciellt roliga när hundratals palestinier får sätta livet till på grund av Israels fullföljande av den etniska rensning1 som Israel nu öppet ägnar sig åt.

Personligen är jag pessimist. Israel fullbordar med sitt anfall på Gaza bara landets strävan att bygga ett ”Stor-Israel” som bebos enbart av judar. Palestinierna har ingenting att sätta emot inför en

sådan militär övermakt, dessutom sviker arabländerna palestinierna till 100 procent. De enda länderna som muttrar så att det hörs är Turkiet och Iran, inget av dessa är som bekant arabländer.

Det finns många som har skuld i detta, inte bara Israel och några militanta palestinier, den främsta skulden har George W Bush och hans regering. Kriget mot terrorismen förs nu via proxy av Israel, det passar dem antagligen utmärkt eftersom kriget mot terrorismen egentligen bara borde beskrivas som – Kriget mot Islam. En insikt som känns rätt absurd för en övertygad ateist.

Jag hoppas att Säkerhetspolisen inser att de enda som skulle tjäna på något slags attentat i Sverige är främlingsfientliga och nazianstuckna grupper. Det är viktigt att leta efter nålen i rätt höstack.

DN1234 AB123456 SvD123 VG12 Dbl123 Pol1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Folkmord, Gaza, Stor-Israel, Etnisk rensning, Genevekonventionen, Oproportionerligt, FN, Mänskliga rättigheter, Egypten, Jordanien, Saudiarabien, Terrorism, Sverige, Högerregeringen, Säpo, Politik[/tags]

 1. Iilan Pappe, Den etniska rensningen av Palestina []

  22 comments for “Faran för terrorism i Sverige ökar

 1. 7 januari, 2009 at 12:30

  Terrorismen är det som Israel gör mot palestinka folket.
  De står inte i svenska nyheterna.
  Venezuela utvisar Israels ambassadör.
  Venezuela har utvisat Israels ambassadör och ett antal medlemmar i ambassadens personal. Tidigare idag kallade president Hugo Chávez det israeliska angreppet mot Gaza som ”brutalt, kriminellt och omoraliskt” när han annonserade öppnandet av en humanitär luftbro med de omringade invånarna i den palestinska staden.

  Cirka kl. 22:00 svensk tid meddelade teve kanalen TeleSur att man hade fått bekräftelse från Venezuelas utrikesministerium om beslutet att utvisa Israels ambassadör samt ett antal funktionärer i landets ambassad.

  Tidigare idag annonserade Chávez att beslutet att inrätta en luftbro med Gaza grundade sig i att ”israelerna inte tillåter Röda Korset att komma in (i Gaza) med humanitärt bistånd. Så långt har barbariet nått” sade han i Caracas.

  Till medierna tillade Hugo Chávez att Israels president Shimon Peres borde ställas inför rätta inför den Internationella Kriminaldomstolen tillsammans med George W. Bush.

  Venezuelas utrikesministerium annonserade i ett pressmeddelande att syftet med den humanitära luftbron är att ge Gazaborna mediciner, livsmedel, vatten, mjölk och andra varor. Till ändamålet kontaktar Venezuela frivilliga organisationer, och regeringarna i arabländerna att bidra till initiativet.
  LÄNGRE LEVE PALESTINA!

 2. Rawia Morra
  7 januari, 2009 at 12:30

  Jag hörde om nedtrampade tomater och andra omkullvälta läckerheter som kommer från Israel förra veckan.Det var väl Ida som berättade det.
  De som gjorde det var helylle svenska ungdomar med blont hår och blå ögon. En av affärstägarna var inte arg ens och hade sagt att om han hade veta om det som hände så skulle han inte ha köpt in skiten över huvud taget.

  Hoppas och tror att det inte blir värre än så!

 3. Nadia
  7 januari, 2009 at 12:48

  Rawia jag såg själv något liknande med sharon frukter på en stormarknad.

  I bland känns det som om hela brottskan med FRA var för att man visste om detta Israeliska militära anfall och att de kommer att få konsekvenser.

  Hur jag än vänder och vrider på det så ser det ut som det utspel som bla Mobarak gör (går emot sitt folk) är något som våra demokratiska ledar kommer att göra också (igen). En teater spelas upp men i grund om botten så stödjer man Israels brott.

  Vad blir resultatet? Ja bla fick vi ju se hur Israels brott i Libanon ökande Israels handelsavtal med EU. Så vem vet efter det här så kanske vi har vissa EU ledare och byråkrater som vill ge Israel EU inträde. Men vad är resultaten bland massorna? Ja vi kanske får vänja oss till en verklighet att våra så kallade demokratiska ledare agerar som Mobarak etc går emot sitt eget folk. Kommer massorna att tystna? Vet inte. Men jag tror att förändring genom demokratiska medel har nästan blivit omöjliga : (

 4. Nils
  7 januari, 2009 at 13:08

  Faran för just terror i Sverige har inte ökat, detta är bara ett ytterligare falsk propaganda man tycks gladeligen sprida för att bevisa FRA:s oskuld och att den behövs.

  Regelvidrigt gjort av de politiker och övergrepsmyndigheter som brer på den här lögnen.

  • 7 januari, 2009 at 13:11

   Du menar således att jag vill bevisa FRA:s oskuld och att de behövs?

   Använd hjälm då du är ute och går min vän, nästa gång kan det sluta ännu värre… :P

 5. Rawia Morra
  7 januari, 2009 at 13:21

  Nadia, jag börjar tro att israelerna får betalt per dödat skalle. Ju fler muslimer israel dödar destu tjusigare avtal får de.

 6. fofo
  7 januari, 2009 at 13:26

  Jag tror inte att det finns nån större fara för ökad terror attacker i Sverige eller i övriga världen.
  Det som händer nu är inget nytt, det är som Rawia påpekad om Sharon. Jag tror att det krävs en exceptionellt sjuk människa eller en Sionist för att kunna utföra terrorattacker mot civil.
  Idag har jag inget hopp att ge för det judiska folket. Det som inträffar idag så som det har hänt under årtionden bäddar för för ett blodbad av prehistoriska mått.

  det är ett enda stor tragedi.

 7. Alex
  7 januari, 2009 at 13:59

  Jag är emot FRA, men om vi nu har det hoppas jag att dom inte sitter och letar efter ord som ”Bin Laden”. Hur tror man att ”terrorister” kommunicerar med varandra? ”Hälsa Bin Laden och resten av Al Qaida att jag tar min Kalasjnikov och utför ett terrordåd som en del i ett heligt krig!”

  I övrigt hängde jag inte riktigt med på kopplingen till att faran för terrorism i Sverige ökar. Vilka skulle utföra det? Och hur skulle FRA i praktiken kunna hindra dem?

 8. Mr Biz
  7 januari, 2009 at 14:05

  Om vi köper något som producerats i Israel måste väl det i så fall klassas som något slags ekonomiskt stöd för deras statsterrorism?

  Kanske är det detta som oroar SÄPO och FRA och då blir det ju extra viktigt att genast bojkottar dem och för att veta vilka produkter vi ska undvika (även McDonalds) finns förteckningar på logo och företag här och här.

  Viva Chávez!! :-)

 9. lasse wilhelmson
  7 januari, 2009 at 14:51

  Det militära läget i Gaza är svårbedömt och striderna verkar ha varit tämligen begränsade hitills, mest beroende på att Israel ännu inte på allvar penetrerat stadskärnorna. Man vill säkert försöka undvika det som hände i södra Libanon 2006. Hamas måste spara på krutet då de inte kan tillföra nytt och kommer att sälja sig så dyrt som möjligt.

  Israel kan naturligtvis rent militärt göra vad de vill med Hamas och befolkningen i Gaza. Men skall de ta nästa steg och på allvar penetrera de områden där Hamas styrkor sedan länge är väl förberedda, så kommer det att kosta mycket politiskt. Dels med många fler dödade egna soldater, dels med ännu värre förluster bland civilbefolkningen.

  Israel står nu inför ett val och det har lett till motsättningar mellan försvarsministern och utrikesministern. Det frågan gäller är alltså om de är beredda att riskera en Pyrrusseger, eller om man nöjer sig med det som redan gett många röster inför det kommande valet.

  Jag är också pessemistisk. Med hänsyn till hur väl bäddat det nu är i och kring Vita Huset, för en fortsättning mot Iran, så är ju det säkraste sättet för Israel att undvika en Pyrrusseger i Gaza att gå vidare på Iran tillsammans med USA. Men Iran är inte att leka med och då har vi en världsbrand igång, i vilken Hizbollas raketer kommer att hamna i Tel Aviv.

  Jag befarar att de fixar ett nytt 911 för att gå vidare. Den ekonomiska kraschen kanske behöver en världsbrand. Det har ju hänt förr… Och aldrig tidigare har jag hoppats så mycket på att jag har fel.

  MVH

  Lasse W

 10. rawrola
  7 januari, 2009 at 15:05

  Terrorism är,,Ockuperar andra territorium ,,
  Terrorism är,,Israel, som har stulit den Palestinska mark med Med Storbritanniens hjälp 60 år sedan Och ändrat namnet från palestina till israel,Men Europa är rädd För att säga sanningen

 11. S
  7 januari, 2009 at 15:38

  Jinge,

  Jag undrar om du har läst boken ”The Holocaust is over. We must rise from its ashes (Palgrave-Macmillan 2008).” och om du har något att säga om den i så fall, Aftonbladets Torsten Kälvemark skriver bland annat om den i en artikel.

  Sedan undrar jag vad du anser om bojkott gentemot israeliska varor.

  Mvh/S.

  • 7 januari, 2009 at 15:52

   Boken har jag inte läst, jag gör reklam för bojkott i högerspalten.

 12. Sara G
  7 januari, 2009 at 17:23

  Svenska Dagbladet skriver idag att hoten mot judiska församlingar i Sverige har ökat…
  Jag kan inte avgöra hur det förhåller sig, om det bara är de vanliga överdrifterna från sionistiskt håll – Men om så är fallet så är det oerhört dumt att gå på människor som inte är direkt inblandade i den brutala och blodiga invasionen i Gaza, utan lever här i trygga Sverige, långt från våldet. Även om vissa tankemässigt stöder barbariet.
  Glöm inte att bojkotta varor med streckod som börjar med 729!!!

 13. Jarden
  7 januari, 2009 at 17:41

  Hur fan kan ni vara sä järntvättade allihopa. Tror ni verkligen att allting är Israels fel? Tycker ni att Hamas gör rätt genom att utnyttja barn och kvinnor som mänskliga sköldar? De skiter i Gaza-bor. De är så jävla maktgalna bara. Så enkelt är det. INSE FAKTA.

 14. rawrola
  7 januari, 2009 at 18:21

  Jarden says:

  januari 7th, 2009 at 17:41
  Hur fan kan ni vara sä järntvättade allihopa. Tror ni verkligen att allting är Israels fel? Tycker ni att Hamas gör rätt genom att utnyttja barn och kvinnor som mänskliga sköldar? De skiter i Gaza-bor. De är så jävla maktgalna bara. Så enkelt är det. INSE FAKTA.

  hamas utnyttja inte barn och kvinnor som mänskliga sköldar,,Israel säger detta För att motivera barbari,,FN i dag sa att skolor var skyddsrum och Inte har något militärt,,Det finns ingenting i världen Rättfärdiga dödandet av barn,,Vi är här i Sverige Sluta prata om frihet och mänskliga rättigheter När offret är ett muslimskt,,Innan någon diskussion Låt oss inte glömma 60 år sedan Det fanns ingenting som kallas israel Och den brittiska ockupationen Stal en helt land Och sedan Namnändringen från Palestina till Israel De monteras judarna Från Europa, Afrika och Ryssland och gav dem Palestinsk mark,,Vem är terrorist,,Vem kommer att försvara sitt land,,Eller Burglar

 15. 7 januari, 2009 at 18:37

  fofo 7#

  Vad menar du egentligen?

 16. IDF
  7 januari, 2009 at 19:40

  Idioter bör hålla sig på därför avsedda bloggar, detta är inte en av dessa! / Jinge

 17. fofo
  7 januari, 2009 at 20:17

  Jinge #19
  jag ha varit oklar där, jag menar att det vi ser idag är det vi har sett under hela 1900talet, långt innan israel sett dagens ljus.
  Sionismens tentakler och sätt att verka har hela tiden varit det samma.

  Kort och gott så kommer detta i längden att drabba det judiska folket. Än en gång kommer historien att drömma detta folk som ett folk som inte får regera.

 18. 7 januari, 2009 at 20:17

  Vi som börjar bli gamla har bojkottat varor från Israel sen sexdagarskriget. Inte att det har hjälpt något. Men inga produkter därifrån kommer till min kasse varken då eller nu. Gnäll i affären för ibland blandar de ihop saker.

 19. Lara
  8 januari, 2009 at 13:19

  Jag har nu i flera år hört att man ska bojcotta Mcdonalds för att de investerar i Israels vapen industri. Men tyvärr inte hittat ngn sanning för dt. Jag vet att McDonalds skicka pengar till en kristen församling i USA som öppet är emot homosexuella vilket gjorde att ngn gayrörelse stämde mcdonalds så att de drog tillbaka sina pengar. Jag vet även att Mcdonalds i Saudi byggde ett barn sjukhus i Gaza typ 2002 med insamlade pengar. Då skickades liknade sms till judar i israel att de skulle bojcotta Mcdonalds i tron att saudi skulle skapa en terroriströrelse.

  Mcdonalds e ett franshis företag. Sedan är de ett aktiebolag där fler företag har investerat i, där vi investerat i dessa företag osv osv osv.

  Min lösning e spara pengar, spara i aktier skicka till palestina, åk själv dit o ge pengar till dt palestinska folket. Börja handla varor på faretrade…

 20. Lara
  8 januari, 2009 at 15:22

  Tråkigt o höra att folk känner så Bahlool. Men för situationen i Gaza så kan man ju bidra en peng ti röda korset, FN. Tror dt finns en faretrade butik i sthlm som säljer äkta palestinsk olive olja (som e dunder). Bestämmer man att åka ti MÖ så kan man höra me skolor, organistioner om de har föremål o skänka bort som man kan ge till flyktingläger i MÖ.

Comments are closed.