Expressen satsar på Mosa Mona-kampanj!


[column width=”49%” padding=”2%”]
Mona Sahlin
Lotta Gröning har en gång i tiden arbetat åt Mona Sahlin när Sahlin var minister. Jag minns inte om hennes titel var departementssekreterare, jag har för mig det. Hon jobbade i alla fall mycket nära Sahlin. När hon sedan arbetade på Aftonbladet som kolumnist så fick hon ett beställningsuppdrag från – Albert Bonnier Förlag, en bok som skulle handla om Mona Sahlin. Hon skrev den, och boken fick namnet Sanning eller Konka, en bok vars främsta avslöjande var Grönings eget förakt för Sahlin. Efter att boken hade kommit ur slutade hon på Afton-
bladet och anställdes som kolumnist på – Expressen.

Lotta Gröning/Expressen: Helt klart har det tagit för lång tid för Mona Sahlin att forma en trovärdig politisk strategi. Det är viktiga vägval väljarna väntar på, både när det gäller skatter och satsningar på jobb. Denna väntan skapar knappast

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]trovärdighet. ”Vi sätter jobben främst”, säger Mona Sahlin. Men hon har också visat att det inte gäller alla jobb. De jobb som Rut-avdraget skapar tänker hon plocka bort. Alltså jobbar inte socialdemokraterna för alla jobb utan för vissa typer av jobb som de betecknar som rättvisa.

Jag har full förståelse för att Lotta Gröning anser att det tagit för lång tid för Sahlin att forma en trovärdig politisk strategi. Oavsett hur snabbt de rödgröna partierna hade fått fram en sådan så hade Lotta Gröning klagat, ty det är hennes främsta arbetsuppgift på Expressen. En negativ artikel/kolumn i veckan och hon kan räkna med löneförhöjning. Men hon inser knappast själv att hon är förbrukad efter september. Vare sig näringslivet eller Expressen kommer ha något större behov av henne. Papegojor tenderar att slitas ut snabbt, det vet alla som sett John Cleeses papegojsketch.

Bortsett från det så fortsätter olika slags opinionsunder-
sökningar trilla in varje dag. Expressen kan idag berätta att moderaterna har större förtroende bland väljarna än social-
demokraterna när det gäller frågan om jobben, jo det är sant eftersom det är – PR-byrån Westander som låtit göra under-
sökningen.

På annan plats i tidningen så konstaterar Marie Söderqvist om Mona: – Hon borde fått pondus. Det går inte särskilt bra för Mona Sahlin. Inget hon presenterar tas emot med någon entusiasm.”

Kampanjen Mosa Mona är med andra ord i full sving. Och de som står i första ledet är Expressens skribenter. Frågan är vad det berättar för tidningens läsare om kvaliteten på innehållet i övrigt? Om de rödgröna för fram en gemensam åsikt om någonting, kommer den då att redovisas i Expressen eller kommer den att medvetet förvrängas och förlöjligas?

intressant Tags: , , , , , , , , , ex1234 svd123 dn12 ab12 t
[/column]


25 svar till “Expressen satsar på Mosa Mona-kampanj!”

  • Jodå, ingen kvällstidning imponerar på mig när det handlar om skandaljournalistik mm. Men det hindrar inte Expressen från att ständigt sätta nya bottenrekord. Att man satsar på att starta en Mosa-Mona-kampanj beror givetvis på att man på allvar börjar oroa sig för en rödgrön valseger, men journalistisk integritet och normal etik borde innebära att vissa gränser inte skulle överskridas, men icke…

   Att du med dina borgerliga värderingar hejar på Expressen är inte så konstigt, men andra, t.ex. de som röstar rödgrönt och< de som normalt värdesätter journalistik reagerar givetvis på sådana flagranta skitskriverier som de hemfaller åt när det gäller att motarbeta en meningsmotståndare. Effektivt kanske, men det är definitivt inte snyggt…

  • För att ha varit inom politiken i så många år så borde Mona själv inse att hon inte håller måttet.. att ljuga för pressen är en döds synd för en offentlig person.. Sverige minns.. vad beträffar mig har jag inget som helst förtroende för Mona alls.. dessutom så vet jag instinktivt att så fort en politiker börjar prata om målsättningar och andra vaga om och kanske’n så börjar dom att ljuga om saker som antagligen aldrig kommer inträffa och om det nu skulle inträffa så blir det så gott som alltid i slutet på en mandatperiod.. som offentlig person går man ut och erkänner att min har lik i garderoben och vidhålla att man inte är annat än människa så att massorna kan förlika sig med det tilltänkta språkröret.. eller så ger man helt enkel faan i att utge sig för att vara något man inte är.. om en person inte kan hålla ordning på sitt eget liv, hur ska den personen då kunna hålla ordning på ett land?? jag gillar inte häxjakter, men jag kan förstå media ”Expressen” om dom väljer att försöka sänka Mona! om ett företag hade drivits på samma sätt som detta land drivs har drivits och antagligen fortfarande kommer att drivas, skulle det gå i konkurs direkt.. jag vill inte betala skatt till sådant jag inte stödjer.. och Monas lön vill jag definitivt inte vara delaktig i att betala!!

 1. För en tidning som Expressen kan man ju inte ha så stort förtroende för, då deras journalistik endast går ut på att via smaskiga rubriker och artiklar försöka sälja några fler lösnummer. Dessutom försöker tydligen dessa journalister bräcka varandra i jakten på uppmärksamhet för den egna personen. Johan T Lindwall, är ju ett exempel på hur en oseriös journalist agerar. Lotta Gröning vill väl förmodligen inte vara sämre.

  En kampanj för att mosa Expressen (geting) vore bättre. Brukar göra det med ett väl hoprullat exemplar av den eminenta tidskriften EXPO.

  • Vi kan väl starta en facebookgrupp vars mål är att sluta köpa expressen.

   • Finns det fortfarande folk som köper Expressen? Det är över 10 år sedan jag köpte Expressen senast…

  • Alla tidningar vinklar och böjer på sina utsagor.. allt för att passa deras värderingar, tilltänkta läsare och skapa opinion.. jag slutade att på allvar köpa tidningar sedan kändissars bröst blev mer intressanta än riktiga nyheter och statistik.. det man vill veta finns att få tag i på nätet.. det som SVT sänder samt det som finns i gratis-tidningarna Ex. metro och City kan många gånger även det räcka!
   Men jag tror ärligt talat inte att oförvanskade nyheter existerar, det är nog mera upp till journalisten/skribenten att hålla sig till fakta.. och då med tanke på att man i så fall är medveten om att någon vinklar sina utsagor i media så kan man ju själv hålla en mer objektiv syn på det man läser.. kan man själv selektera innehållet och tar med i beräkningen att man känner till journalistens inställning så är ju nyheten i sig inget större problem.. Det finns ju de som tror blint på vad som skrivs, de som mer bryr sig om vem som silikonat brösten bland kändisarna.. dessa måste få hjälp med att vakna och se på världen på ett lite mer objektivt sätt.. gnäll inte om vem som skriver vad! få folket att vakna och lära sig att selektera.. då kommer problem-makarna automatiskt att selekteras bort och bli till tillintetgjorda pga att ingen har något intresse av dålig journalistik… i dag är kunskapen det mäktigaste vapnet som finns.. det börjar i skolorna.. eller vilka skolor förresten.. allt dras ju ner och sparas in på.. dagens ungdomar bryr sig mer om sin GUILD på World Of Warcraft, än vad dom har för ämnen & läxor.. det är den synen som skapar detta samhället.. Politikerna bryr sig inte, dom skär ner på allt av värde till fördel för att själva ska kunna bryta armen på fjorton ställen i sina försök att dunka sig själva i ryggen.. så varför ska barn, ungdomar, vuxna och pensionärer bry sig.. politikerna gör det ju inte! det är politikerna själva som skapat det vi lever i idag.. Palme var tillräckligt intelligent och antagligen den siste politiske ledaren som klarade av att rodda ihop en politisk organisation.. synd bara att han hade för många järn i fel eldar bland världens politiska ledare.. jag gillade Palme, men han förde ett farligt spel, som kan ha varit vad som blev hans undergång 28 feb 1986.. nu har jag antagligen förargat tillräckligt många för min smak men läs det på ett objektivt sätt..
   sammantaget, sluta gnälla och gör något kreativt i stället! och Jinge eller moderatorn, låt mig få skriva som jag skriver även om det är burdust! jag kan vara väldigt färgstark och kanske referera till detta via andra bloggar.. eller andra medier.. kommunismen är DÖD.. Till och med Ryssland försöker hävda det.. jag försöker på ett för mig kreativt sätt att skapa en debatt.. man måste dra fram lite aggression för att få folk att tända och kasta sig in i debatten.. annars är vi kvar på ruta ett.. med ett samhälle där inget kreativt händer!

 2. Ni borde skämmas som fört fram Mona till en situation som hon inte mäktar med. Det är DU Jinge som har probem nu, inte Lotta Gröning, Enn Kokk, Willy Bergström, Göran Persson m.fl. som inte önskade denna lösning med MS som partiledare.

 3. Nja, jag vet inte … vi var ju många vänstermänniskor som (för det mesta med all rätt) kritiserade Göran Persson, det betydde ju inte att vi hellre önskade en borgerlig regering. Jag tror inte att heller att dagens monakritiker hellre vill ha kvar Reinfeldt. Vi måste kunna vinna trots att vi har en öppen debatt om statsministerkandidaternas för- och nackdelar.

 4. Jag kan inte hjälpa att Mona Sahlin representerar okunskap. Det har hon liksom bidragit med själv. Men det går kanske att vinna valet i alla fall? Vad vet jag…

 5. Det är alltid bra att syna vad motståndaren har för kort och ansr tidningssverige att det är bättre med Alliansen så är det så.

 6. Varför sticka under stol med att Mona är en katastrof! Man får nästan dåligt samvete av att kritisera henne! Hon gör ju sitt bästa, det är jag också övertygad om. Men vad hjälper det?! Vore det inte för stödpartierna i det röd gröna blocket skulle S vara totalt förlorat! En sjunkande båt på ett stormande hav med en totalt förvirrad Mona vid rodret!

  Ska vi vara lojala och försvara Mona med det enkla argumentet att alternativet är värre? I en demokrati ska vi kräva mer av våra företrädare! Och att Mona dessutom omgivit sig med folk som Östros och Bodström väcker frågan om alternativet verkligen är så mycket värre….

  • Ska vi vara lojala och försvara Mona med det enkla argumentet att alternativet är värre?

   Ptja, ser man inga andra fördelar så är ju alltid det argumentet sant. Men jag tycker inte att Mona behöver försvaras, men jag blir förbannad när borgarna lägger ner extrema resurser på att förminska och tillintetgöra henne för att vinna valet. Den sortens politik vill vi väl inte ha i Sverige?

   • Varför skylla på den borgeliga pressen. det räcker väl med vad Sahlin, Östros och Bodström själva framför!
    Den sortens opportunistiska politik vill vi (väldigt många) inte ha i Sverige !

 7. Varför tar ingen upp Lotta Gröning som från att vara en vänsterskribent uppenbarligen fallit i högerdiket? Grönings rader om RUT , överklassens städavdrag – visar väl på vems sida hon nu står.

  Det stora och allvarliga problemet är att majoriteten (90 procent eller så) av alla tidningar i Sverige är borgerliga och utnyttjar sitt övertag till fullo. Tyvärr sviker även public service-media sitt uppdrag att vara opartisk när de påfallande ofta faller för regeringens verklighetstolkning och underlåter att kritiskt granska såväl den politiska som den ekonomiska makten.

 8. Lotta Gröning uppfattade jag i Expressen igår som både riktigt elak och högertvistad

 9. Men jag fattar inte … Är det samma Lotta Gröning vi skriver om ??? OK, hon skriver i Expressen och är av någon anledning positiv till RUT-avdraget. Men bortsett från dessa två detaljer är hon ju själva urtypen för en radikal rödsosse …

   • Lotta Gröning har följt Mona Sahlin under en rad av år och har antagligen sett vad som är värt att se. Visst är hon köpt (Lotta Gröning alltså). Jag tror orsaken till att Lotta Gröning är så negativ inställd mot Mona Sahlin är att de två är lika varandra.

    • Jag tror att den verkliga orsaken är att Sahlin har i det närmaste ärvt ämbetet trots sin intellektuell kapacitet, vilket stör den något mer intellektuella Gröning.