Expressen fortsätter jakten på Mona

Löpsedeln som illustrerar denna artikel är just fotograferad i Haninge centrum. Den gör gällande att Fredrik Reinfeldt anklagar Mona Sahlin för fusk, det kommer från den partiledare som valsar runt dagligdags i media för olika slags fusk.


Det handlar inte bara om köpta universitetsbetyg
(Littorin) olika andra skandaler som fusk vid provvalen internt, senast förra veckan dominerade moderaterna medierapporterna om ett nytt fuskande som avslöjats, att då Reinfeldt skulle anklaga Sahlin för fusk är väl helt naturligt, rikta strålkastaren mot något annat så kanske folk glömmer statsministerns eget parti.

Men uppriktigt talat så blir jag illa berörd av Expressens agerande. Man drar på hela löpsedeln med en historia som inte har någon täckning, man är medveten om att det är de svarta rubrikerna som fastnar i folks minne, inte de tillrättalägganden man tvingas komma med senare. Dessutom så tvivlar jag starkt på att Expressen kan ro ilande denna löpsedel nyhetsmässigt. Det har hänt mängder av saker idag som borde kunnat nå löpsedeln, men man använder tidningens bästa nyhetsplats på grund av en partipolitisk målsättning. Skulle jag köpa Expressen så skulle jag garanterat byta tidning efter alla bedrägerier som förekommit på nyhetsplats.

Och det är klart, de som redan valt bort Expressen som nyhetskälla kommer ändå möta denna löpsedel. Med andra ord så är syftet uppnått. Det är tragiskt, men det är bara att konstatera att denna valrörelse kommer att gå till historien som den smutsigaste av alla. Jag hoppas att någon nu börjar

ExpressenExpressens löpsedel 27/4 2010

hålla räkningen på ”nyheter” som media överdriver för att borgarna ska få behålla makten. Är det detta kallas för yttrandefrihet?

intressant Tags : , , , , , , , , ex1234 dn123 svd12 ab12 t

  12 comments for “Expressen fortsätter jakten på Mona

 1. 27 april, 2010 at 16:30

  Jo jo! Det var ju rätt man att anklaga någon för fusk. I brist på egen konkret politik så är det alltid enklast att slänga skit på motståndaren. Reinfeldt har nu mer sänkt sig till samma nivå som huvudjägarna på Borneo. ”Tidningen” Skräxpressen lallar glatt med i allt. Tydligen så att man kan sätta vilken löpsedels rubrik man vill utan att behöva bry sig om, om den är sann eller inte. ”Journalistik” alà Expressen.

 2. Tharand
  27 april, 2010 at 16:48

  Kanske är det bara en naiv förhoppning men jag tror faktiskt inte att det här gynnar Alliansen. De glömmer att försvara sin egen politik och sitt eget agerande i regeringsställning och allt spills över på att klaga på Monas ”fusk”, ”kommunisten” Ohly och den som tydligen inte ens längre får nämnas vid namn för att hon är för populär. Centern har fått uppdraget att klaga på miljöpartiet.

  Genom att använda språkliga omskrivningar från spinndoktorerna som ”fusk”, ”fuskbygge” eller varför inte ”kartell” (undrar fortfarande om Maud ens vet vad det betyder med tanke på hur självsäkert hon använder begreppet i de mest märkliga sammanhang?) lägger man allt fokus på att svartmåla sin motståndare men samtidigt flyttar man fokus från vad oppositionen faktiskt föreslår till hur Alliansens PR-konsulter vill framställa det. Jag tror inte att särskilt många uppfattar oppositionen som ”fusk” eller en ”kartell” eftersom det som allt som oftast försvinner är varför de skulle fuska mer än någon annan? I sin iver att prata om dem som ”en fusköverenskommelse” glömmer man bort vad som var överenskommet och det enda som folk uppfattar är en politisk pajkastning på sandlådenivå. Jämför med Ukraina: alla rapporterar om att de kastar ägg på varandra i parlamentet men hur många uppfattade VARFÖR de kastade ägg på varandra och vilken fråga man bråkar om?

  Det visar en svaghet hos Alliansen i att de varken vågar ha visioner eller stå upp för sin politik. Istället för att presentera vad de har gjort de här fyra åren i regeringsställning så lägger de all sin energi på att anklaga oppositionen för vad de vill göra. Vad Alliansen vill göra, utom i ett par profilfrågor, vet ingen – inte ens deras egna partimedlemmar eftersom de idag inte längre är 4 folkrörelsepartier utan en toppstyrd Allians som styrs uppifrån och ned. Fredrik och Anders har inte tid att tala om vad fotfolket ska tycka. Spinndoktorn har dock talat om hur de ska klä sig…

  Om nu Mona är så ofarlig, varför då ägna så mycket energi åt att smutskasta henne? Tror snarare att man borde följa oppositionens linje: de har låtit Maud Olofsson själv stå för att rasera sitt politikerkapital. Det har hon inte behövt någon hjälp med…

  Risken är att de ytterligare spär på politikerföraktet vilket varken gynnar Alliansen eller Sverige…

 3. Anders
  27 april, 2010 at 17:06

  Aftonbladet är ju än värre. Skrota kvällstidningarna och inrätta objektiv journalistik! Folk tenderar inte att kunna tänka själva och att vinkla medierna är urholkande för Sverige… Gud bevare oss för att Mona hamnar i ledningsposition.

  • Daniel
   27 april, 2010 at 18:01

   Personligen tycker jag att vi borde skrota Reinfeldt och låta retorik satisfiera praktik.

 4. tedurur
  27 april, 2010 at 17:11

  Semi OT:Hahaha ”I brist på egen konkret politik så är det alltid enklast att slänga skit på motståndaren.” Vad har Mona Sahlin gjort under dessa snart 4a ar annat an just slanga skit och inte presentera nagon som helst form av egen politik…

  OnT Expressen jagar stackars Mona sager du, samtidigt som tidningen later sossen och ”retorik experten” Ronge oemotsagd saga vad han tycker om Odells klockrena analogi. Precis som att Ronge skulle vara nagon som helst aktoritet inom annat an mojligtvis just sossekretsar…

 5. Pingback: Manne
 6. Christer Björklund
  27 april, 2010 at 18:27

  Borg har rätt!!!
  Aftonbladet har börjat en artikelserie där man granskar politiker och började i dag med ett riktigt stolpskott.
  Borg talar om åkerinäringen och Aftonbladet tror att det är alla lastbilar utom privatägda. Det är ju där felet ligger. Åkerier är dom som står till allmänhetens förfogande mot betalning. Det vill säga de som behöver trafiktillstånd. Till det kommer alla bilar utan trafiktilstånd, de som fraktar eget gods. Det är firmabilar, kommunala och statliga fordon. 11.000 mil per år som Borg grundar sitt resonemang på är en rimlig siffra och troligen ganska nära sanningen. Som reporter kan man kosta på sig att skriva vad som helst för en bra rubrik av okunnighet eller om man tror att det gagnar ens syften.

  • Kuno
   28 april, 2010 at 12:19

   Borg har rätt följs av rimlig, troligen, ganska nära sanningen.
   Christer Björklund är ute och kör samma budskap allehanda vänsterbloggar. Då blir svaret detsamma:
   ”Vi skall komma ihåg att finansminister Borgs tidigare prognosers utfall är av allra sämsta sort. Det finns knappast någon annan svensk finansminister med så uselt track record. Att vara skeptisk till siffror som kommer ur Borgs mun är alltså särdeles viktigt om man inte vill bli föst likt boskap.
   Men visst, ideologin måtte göra folk både blinda och döva och det är oroväckande.”

 7. Johnny
  27 april, 2010 at 21:27

  Men så här är det ju med nästan alla media i Sverige idag. Journalister har slutat med att objektivt informera folket om verkligheten och många, om inte de flesta, bedriver politisk propaganda idag. Det är naturligtvis totalt förkastligt.
  Tack gode gud för internet.

  Idag vill fackföreningen kommunal utesluta en medlem som är invandrare, på grund av att denne är Sverigedemokrat. Rena rama kommunismen, totalt antidemokratiska metoder.

 8. 28 april, 2010 at 07:21

  Vad är detta för slags kommentar? :-) http://www.youtube.com/watch?v=IPEA4FHw3I0

 9. Sara G
  28 april, 2010 at 12:46

  Lena Mellin är riktigt otäck ibland, kanske köps journalister?…

  • Martin Forsman
   28 april, 2010 at 23:03

   ”Lena Mellin är riktigt otäck ibland, kanske köps journalister?…”

   Det kan jag garantera att de gör. Talesättet ALLA har ett pris är tyvärr ett faktum och det gäller framförallt personer i maktpositioner till vilket journalister defenitivt måste räknas. Att de stora tidningarna till 99 % är öppet borgliga eller åtminstonne har s k ’borgligt perspektiv’ är välkänt och innebär att man i princip måste vara borglig eller åtminstonne undertrycka sina vänstersympatier om man vill få jobb på dessa tidningar.

   Dagarna då media var hyfsat opartisk i Sverige är förbi och tidningar som Expressen, DN, SvD m fl kan numera jämföras med sovjetiska Pravda.

Comments are closed.