EU:s ”Genombrott” betalas av 502 miljoner innevånare

Nu ska illa skötta banker kunna få EU-medborgarnas skattepengar utan att medlemsländernas regeringar först är inblandade, och man beskriver det med ordet ”Genombrott”. Man använder ord som att rekapitalisera bankerna, ord som inte är speciellt vanliga och som används i stället för ordet ”stöld”. Reinfeldt åkte till mötet efter att i förväg uttalat sig negativt inför TV-kamerorna, men uppenbarligen mjuknade han rejält under kvällen.

AB: ”Euroländerna har enats om flera åtgärder som kan stabilisera läget på kort sikt. Till exempel ska krisstöd kunna ges direkt till banker som behöver rekapitaliseras och inte behöva ta vägen via regeringars skuldkonton och därmed tynga statsfinanserna. Euroländerna öppnar också upp för att i grunden välskötta länder ska kunna få tillgång till krisfonderna EFSF och ESM, om de utsätts för hårt marknadstryck och har svårt att låna till hållbara räntor. Euroledarna avslutade sitt möte strax efter 4-tiden på fredagsmorgonen. Herman Van Rompuy betecknar nattens överenskommelse som ett genombrott.”

Det är viktigt för alla svenska skattebetalare att vi så snabbt som möjligt tar oss ut ur denna politiska lekstuga, som jag skrev igår. Jag förstår att politiker upplever det som rena julafton när de får lägga pålaga efter pålaga på det egna folket utan att det drabbar dem själva, de kan ju alltid svara – det har EU beslutat.

Själv ser jag det som nu pågår under toppmötet som ett raffinerat bedrägeri av kolossalformat. En uppgift som jag läste igår någonstans var att man hittills hade lovat bort 44 000 miljarder, fyrtiofyratusen miljarder, av EU:s skatte-
betalares pengar. Pengar som ska gå direkt från befolkningens plånböcker till EU:s banker, och i förlängningen till Wall Street där de ska redovisas på Morgan & Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan och liknande bankirföretags konton.

Jag uppfattar det som ett absolut världsrekord i stöld. Han med hästsvans och guldring i örat har vid upp-
repade tillfällen sagt att inte en enda svensk skattekrona ska gå till banker i södra EU, han kanske har fått bankir-
företagens kontonummer och kan överföra slantarna direkt? Jag tror att de politiker som är med och beslutar i denna soppa kommer tvingas lämna landet då folk får klart för sig att de sjuka och gamla får ligga i sin egen avföring medans folkets skattepengar skeppas ut ur landet i skytteltrafik.

Läs igen: ”Till exempel ska krisstöd kunna ges direkt till banker som behöver rekapitaliseras och inte behöva ta vägen via regeringars skuldkonton och därmed tynga statsfinanserna.”

Om pengarna inte ska tynga statsfinanserna, varifrån ska de då tas? Tror politikerna att EU:s femhundratvå miljoner innevånare är helt bakom flötet, alla femhundratvå miljoner?

it Andra om: , , , , , , ab12345 ekot gp123 dn1234567 svd123456

  6 comments for “EU:s ”Genombrott” betalas av 502 miljoner innevånare

Comments are closed.