Euro försvinner som valuta?Jag tror att vi EU-kritiska och EU-skeptiker kommer att bli bönhörda, Euron kommer inte att överleva den nu pågående ekonomiska krisen. Idag berättar man i P1-morgon att Frankrike också måste vidta extraordinära åtgärder, ett land som tidigare ansetts stå över krisen.

P1-Morgon: ”Frankrike är det senaste landet i raden av EU-länder som pekas ut för en allt skakigare ekonomi. Frågan är vilka möjligheter Frankrike har att tillsammans med länder som framförallt Tyskland sanera sina skuldtyngda europeiska grannar om situationen skulle bli värre.”

Nu gäller den ekonomiska krisen Grekland, Italien, Spanien, Irland, Portugal och
– Frankrike. Den som inte ser trenden saknar förmåga att tänka framåt, för ska Tyskland vara det enda land som ska stötta resten av Eurozonens länder så kommer det inte fungera. I P1-morgon pratade de om huruvida IMF skulle kunna gå in och hjälpa till, men det verkar bara vara en uppehållande tanke, det går inte att ha med länder där man satt i system att smita från skatten.

Grekland har kritiserats våldsamt på grund av landets i stora stycken helst svarta ekonomi. Men när det sedan visar sig att det är vanligt förekommande att anställda i Spanien får ett svart lönekuvert förutom det vita varje månad så är det helt omöjligt att begripa hur Euron ska kunna överleva. Unionen har utvecklats i federativ riktning och EU-
parlamentet har börjat tala om en EU-skatt, men det inser förhoppningsvis varenda politiker i Europa att det är en omöjlighet. Skatt betalas utifrån inkomst, och har halva Europa oklara inkomster så kommer det inte att bli något.

Nu har EU utvecklats till att bli en ytterligare en karriärmöjlighet för ländernas politiker och unionens enda syfte är just det, att sysselsätta politiker och administratörer. Då är det dags att börja avvecklingsarbetet, tanken var fel ända från början. Hade man istället siktat på att genomföra en passunion och ta bort alla handelshinder mellan de europeiska länderna så hade man kanske kunnat lyckas.

EU:s fria rörlighet var ett av de argument som fördes fram, den har inneburit att byggnadsarbetare från andra länder har kommit till Sverige och byggt billigare, något som har irriterat byggjobbare och fackföreningar. När sedan Romer började åka hit så valde polisen att utvisa dem trots att det saknades lagligt stöd. Man tog fram en paragraf från femtiotalet som inte är tillämpbar längre.

Hela idén med EU är förfelad och den enskilt största katastrofen heter Euron. Den enda utvägen för EU i nuläget är att försöka avsluta eurozonen på ett så smidigt sätt som möjligt. Väntar man för länge så kommer bara katastrofen att växa, och det finns inga monetära fonder som kan hjälpa till. Inte ens om Kina slängde in alla Yen de har så går det inte att ha en gemensam valuta och gemensamma lagar med mindre än att alla stater fungerar på samma juridiska sätt, och alla medborgare har ungefär samma rättsuppfattning. (texten fortsätter under annonsen)

Euron är en katastrof liksom resten av unionen. Det som bör vara politikernas huvudsysselsättning idag är avskaffandet av Euron och sedan göra om EU till en pass- och tullfri zon. Det är vad länderna inom unionen klarar av, ingenting annat.

Dessutom så kommer avvecklandet av valutan att kännas ordentligt i hela EU, katastrofen har redan gått så långt att den kommer att drabba alla länder, detta oavsett om de är med i Eurosamarbetet eller inte. Därför brådskar det nu när Nicolas Sarkozy ska killa Angela Merkel under hakan.

it Andra om: , , , , , , , , , P1-morgon ekot dn1 e24 svd1 ab1 ex


8 svar till “Euro försvinner som valuta?”

 1. Vi ska vara tacksamma för att vi har den svenska kronan kvar?
  Helt fördummade av EU:s nyliberalistiska idéer är vi ändå inte vi svenskar!

 2. dags för dej, Jinge, att ta en bild på din handflata så man kan high-fiva skärmen när fler EU länder åker ner i skiten:)

 3. Jinge och alla ni andra, oroa er inte, våra social ingenjörer har redan tänkt ut nåt som skall bli bättre och mer hållbart..

  Vad sägs om en ny gemensam världsvaluta? Det som konspirationsteoretikerna har varnat om i flera år?

  Krisen 4.0 kräver ödesbeslut
  http://www.e24.se/makro/varlden/krisen-40-kraver-odesbeslut_2978194.e24

  ”Världens stormakter inser att en global kris kräver globala åtgärder.”

  ”Detta leder på sikt till ny gemensam världsvaluta och en ekonomisk motsvarighet till FN för att motverka framtida kriser. Ett scenario som i dagsläget är en utopi och med enorma politiska utmaningar.”