Ett förlorat Palestina


För några dagar sedan tillkännagav USA att man lägger ner sina ansträngningar för att förmå den israeliska ockupationsmakten att stoppa utbyggnaden av olagliga bosättningar på palestinsk mark, något som många tolkar som att Palestina kommer att etniskt rensas och landet kommer att införlivas med Israel. Men det kan ju inte den amerikanska utrikesministern säga i klarspråk.

Haaretz/Hillary Clinton: “”We will deepen our support of the Palestinians’ state-building efforts, because we recognize that a Palestinian state, achieved through negotiations, is inevitable,” Clinton said, adding that ”the long-term population trends that result from the occupation are endangering the Zionist vision of a Jewish and democratic state in the historic homeland of the Jewish people.””

Personligen anser jag att USA haft alla chanser att sätta stopp för Israels alla brott mot mänskligheten, den enda åtgärden man har behövt vidta är att avsluta den enorma transfereringen av amerikanska skattepengar till den stat som leder bottenligan av stater som inte lever upp till FN:s regler om mänskliga rättigheter och som bryter mot samtliga Genève-
konventioner. Som det nu är så är Israel totalt beroende av ekonomiskt stöd från USA. Och på det sättet har det varit i decennier, och det kommer givetvis inte bli bättre när nu USA backar från de sista kraven på landets regering.

Sedan kan man givetvis fråga sig hur belagt det är att Israel och Palestina är det judiska folkets historiska hemland, som Clinton säger. Det vi vet med säkerhet är att det bodde både muslimer, kristna och judar tillsammans, och i fredlig samverkan, då Carl v Linnés lärjunge, Fredric Hasselquist, besökte regionen på 1700-talet. Dessutom så hade handeln med souvenirer från dessa religioner börjat i små stånd i Jerusalem.

Orsaken till det faktum att de amerikanska skattebetalarna accepterar en permanent transferering av dollarmiljarder till Israel har jag svårt att förstå. Somliga hävdar att det beror på den religiositet som styr och ställer med allt i USA, andra hävdar att det beror på det faktum att USA inte litar på araberna. När ett land är så totalt oljeberoende som USA så vill det till att ha militära muskler på plats i regionen som förser dem med merparten av oljan.

Men det är mycket som jag inte förstår. Jag fattar inte varför de USA-finansierade diktatorerna i arabstaterna helt går i USA:s ledband, möjligen att svaret räknas i dollar. När jag var liten fick jag mig itutat att araber var farliga krigare, de red fram på sina kameler eller dromedarer med dragna kroksablar, och ve den som kom i vägen. Visserligen kan man med visst fog fråga sig hur det kan komma sig att småungar födda året efter kriget får den sortens bilder av araber, för idag kan man lugnt konstatera att bilderna var fel.

Araber tycks vara den lättaste folkgruppen ((eller man kanske borde skriva språkgruppen)) av alla att förtrycka, kanske är det rädslan för det israeliska våldet som gör att de hela tiden vänder andra kinden till? För när Hillary Clinton säger att: ”- We will deepen our support of the Palestinians’ state-building efforts..” så betyder det i praktiken att USA tänker fortsätta att muta despoterna i de omgivande arabländerna så att Israel får fortsätta med sin smutsiga agenda.

Staten Israel ligger i absoluta botten när det gäller alla staters anseende i omvärlden. Orsaken till detta har inte med landets befolkning att göra, i vart fall inte mer än att de faktiskt utser ledamöterna till Knesset. Många hävdar att Israel har blivit till ett självspelande piano i bottensegmentet av stater med dåligt anseende. Själv tycker jag att det känns fel, Israel spelar i en helt egen division.

it , , , , , , , ab ex dn svd dagen


17 svar till “Ett förlorat Palestina”

 1. Man kan konstatera att sverigedemokraterna tycks ha gått i terapi för sin skräck för de tidigare hatobjekten, nu har de vänt sig mot araberna, antagligen tror de fortfarande på att de har vassa kroksablar… :-)

  Enligt välunderrättade källor tror de fortfarande på tomtar och troll. Var det inte du som hade en så läcker bild på ett troll med en blåsippa?

 2. Den vanlige araben på gatan är rädd därför att han och hon vet att israelerna kommer att förinta dem, förr eller senare, mer god hjälp från Europa och USA. Det som saknats hittills är ett övertygande motiv för vanliga européer och amerikaner. Motivet finns idag: De är terrorister, om vi inte gör slut på dem kommer de att göra slut på oss.

  Tror du mig inte? Kanske kan du fråga Gazaborna som i torsdags utsattes för en ny bomb? Den beskrevs bara i arabisk media som ”horribel”. Alla bomber är horribla men denna var en klass för sig. Hus som låg 500 meter bort skadades som om de låg alldeles intill explosionen. Var kom bomben från? Det får du gärna undra.

  1.5 miljoner palestinier har varit fängslade i mer än 4 år. Vad har ni gjort åt det? Tittat på och applåderat när Henning Mankell och Mathias Gardell agerade å alla era vägnar?

  Ni kommer inte att lyfta ett finger när de nya bomberna faller och dödar miljoner araber. Det är det som skrämmer araberna.

  • Ni kommer inte att lyfta ett finger när de nya bomberna faller och dödar miljoner araber. Det är det som skrämmer araberna.

   Exakt. Vi får inte rätt information, den vi får är vinklad och förvanskad in absurdum, så den vanlige svensken tror nog att palestinier har en särskild terrorgen, en gen som förmår dem att bygga raketer och skjuta på israeler.

   Men du dribblar lite med min fråga, om du anklagar svenskarna för passivitet, vad gör du då med Abbas, Mubarak, kung Abdullah, kung Abdullah II i Jordanien, al-Assad i Syrien, Hariri och de andra mespropparna? Den enda som käftar lite är inte arab utan perser, men araberna har bytt sina sablar mot dollar och en ny Saladin tycks vara avlägsen.

   • Ja man skulle kunna säga många elaka saker om arabernas inställning här, främst tänker jag på en kroppsdel men skriver jag ordet så blir kommentaren refuserad.

   • ”vad gör du då med Abbas, Mubarak, kung Abdullah, kung Abdullah II i Jordanien, al-Assad i Syrien, Hariri och de andra mespropparna? ”

    I Abbas fängelser torteras folk till döds hela tiden. Detsamma gäller Mubarak. Kung Abdullah och Abdullah den andre hittar hela tiden nya ”terrorgrupper” som de avträttar. Assad i Syrien är den som hittills inte låtit sig skrämmas trots att alla sa att hans tur skulle komma efter Sadam. Hariri är så obetydlig i sammanhanget att jag inte ens orkar beskriva honom vidare.

    I muslimska hemlighetsmakeriets högsta borg som har sina rötter i slutet av 600-talet och fram till medeltiden, talas det om det sista slaget och den kommer inte att ledas av araber :-D utan av folk som kommer från dagens afghanistan och Iran, etc…

    • I muslimska hemlighetsmakeriets högsta borg som har sina rötter i slutet av 600-talet och fram till medeltiden, talas det om det sista slaget och den kommer inte att ledas av araber :-D utan av folk som kommer från dagens afghanistan och Iran, etc…

     Ja det verkar ju klart rimligare än att tro att araberna själva skulle få tummen ur det som Micke antagligen menar…

     • :-D

      Jag vet att du kan skylla på bilderna som du matats md som liten och lägg därtill en mycket viktig aspekt: De riktiga araberna är få och finns på en arabiska halvön. Resten är arabiserade grupper av vitt skilda folkslag. Allt från de bilbiska folkslagen och religionerna till berber, turkar, greker, perser, asiater, kurder, syrianer och européer. Vill du skylla på något så är det ett mänskligt arv och inte specifikt arabiskt.

      • Vill du skylla på något så är det ett mänskligt arv och inte specifikt arabiskt.

       Det tror jag. Men det är inte MITT fel att det inte dyker upp någon ny Saladin…

 3. Förresten, européerna som ställde till förintelsen på judar i förra seklet kan gå lika lång som USA för oljans skull idag också. Samma skrot och korn :-D

 4. I fredags deklarerade Hillary Clinton ännu en ny början för fredsprocessen vilket kräver av både palestinier och israeler att ta itu med kärnfrågorna “utan dröjsmål”
  Detta kom efter att Clinton erkände USA,s misslyckande att övertyga Israel att frysa bosättningar under en period av tre månader
  Clinton sa att den amerikanska administrationen ser på byggandet av de judiska bosättningar på ockuperad mark som olagliga

  Amerikanerna beskriver detta som en av de största förnedringar i den diplomatiska historien i USA och att chansen till framgång var mycket tunn
  USA måste välja mellan två statlöning eller att stödja den etniska rensningen och apartheid staten Israel
  Clinton varnade också att denna situation är farlig för Israel och att judarna kommer att vara i minoritet i sitt eget land om de vägrar upprätta en palestinsk stat
  När USA inte kan förmå Israel att stoppa bosättningarna hur kommer de då att övertyga Israel att lämna tillbaka de ockuperade områdena ?

  Här vill jag citera den israeliska professor Daniel Bar Tal som har tittat på de israeliska läroböcker och han fann att läroböckerna beskriver araberna som Avvikande , grymma , omoraliska , orättvisa , har avsikt att skada judar och förinta Israel , rövare , blodtörstiga , mördare , oupplysta , apatiska , fatalistisk och improduktiva

 5. Om man vill veta varför mellanöstern fungerar som den gör så skulle jag rekommendera Robert Fisk’s utmärkta tegelsten till bok – The Great War for Civilization.

 6. Tänk om man skulle hitta någon gammal bok där Oden har sagt att all landyta i Sverige norr om Uppsala tillhör hans särskilda folk nordgermaner, och alla med annan etnisk härkomst måste flytta eller bli behandla enligt ett apatheidsystem…. helt ok eller?

  • I Palestinas fall är exemplet än mer tokigt. De som enligt GT ska ha rätt till landet var invandrare. Abraham var aldrig någon palestinier utan är från Irak :-D

   • Korrekt, men då kan man hålla käft helt. För det fanns inga nationer. Hur tycker du man ska beskriva geografiska platser?