Ett ensidigt eld upphör är inget eld upphör

Israel gör detta för att dödandet av palestinier har vänt världsopinionen mot dem. Och eftersom det är ensidigt så kan de när som helst återuppta bombandet.

Att tro att Hamas skulle sluta att skjuta raketer är inte realistiskt. Dessutom kontrollerar säkerligen inte Hamas delar av de grupper som skjuter raketer. Med andra ord handlar detta om ett skådespel, en teater som är regisserad av Israel. Israels ställnings-
tagande leder inte till eld upphör och det vet parterna.

Det ska bli mycket intressant att se hur tidningarna tolkar dessa charader, för något annat är det inte. Jag har sällan hört så mycket struntprat och floskler som Olmert gav uttryck för, och hans tack till USA borde rimligen säga allt. Och var fanns Livni?

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Gaza, Eld upphör, Hamas, Folkmord, Överfall, Sionism, Teater, Skådespel, Mediekritik, Politik[/tags] AB1 SvD DN it VG DBL1

  26 comments for “Ett ensidigt eld upphör är inget eld upphör

 1. Christer W
  17 januari, 2009 at 22:12

  Hamas kan inte sluta skjuta raketer nu även om de skulle vilja det. Det är helt enkelt nödvändigt för dem att visa att olmert och livni inte har uppnått sitt mål.

 2. Lars
  17 januari, 2009 at 22:25

  Hamas kommer sjävklart inte gå med på någon vapenvila. Som Jinge skrev, det är ett skådespel. Det vet alla som någorlunda insatta i Mellanöstern- politiken.

  Vad som kommer att hända nu är att Hamas självfallet fortsätter med raketattackerna i och med att de israeliska terroristerna inte lämnar Gaza och häver blockaden mot denna remsa.

  Hämnden hos palestinierna som fått sina barn mördade lär inte var på lägsta nivå. Nu ser de israeliska terroristerna sin chans att övertyga omvärlden om att Hamas sannerligen är en organisation som vill utplåna Olmers och Co land. Och dödandet är igång igen…

  Ge det maximalt en vecka så fort ni se.

  För övrigt har du väldigt bra och genomtänkta åsikter Jinge. Keep the good work up.

 3. Charlie
  17 januari, 2009 at 22:31

  Vilken kopiös massa rövslickande från Olmert, otroligt!

 4. Stefan
  17 januari, 2009 at 22:34

  Hörde Olmert’s fabler. Trist att en vuxen människa, och terrorist, kan kläcka ur sig så mycket trams på så kort tid.

  Min bedömning är att Hamas är segraren och att de kommer att fortsätta sina raketbeskjutningar av södra Israel.

  Tror även, som Jinge, att Israel’s dagar är räknade.

 5. 17 januari, 2009 at 22:46

  Ett ensidigt eldupphör är just vad det är, ett eld upphör. Men det gör ingen skillnad, det faktum att det är ensidigt gör att ingen kan påstå att Hamas bryter mot det, det är inte heller ett slut på occupationen Palestina kontrollerar fortfarande inte sitt luftrum, sitt terrotorialvatten eller sina gränser. Så allt det är att Israel säger att de tänker ta paus i bombandet på obestämmd framtid.

 6. moe
  17 januari, 2009 at 22:49

  Israel gav upp när dess alierade Egypten inte kunde trycka på och övertala Hamas att överge dess rätt att göra motstånd. Egypten har fått betala ett väldigt högt pris för att blidka Israel. Nu anar man att Egypten är väldigt förbannade och håller på att vända Israel ryggen!! Det hörde man i det talet Mobarak (Egypten) gjorde! De kraven han ställde på Israel är precis de kraven Hamas har alltid ställt! Det här är värre för Israel än Libanonkriget, där fick åtminstone FN-trupper (skydd) mellan sig och Hizbollah!! Här fick de nada!!

 7. moe
  17 januari, 2009 at 22:54

  DE kommer säkert att få max 1vecka på sig att plocka sitt pick o pack och dra, och det kommer de att göra, annars är det rena självmordet. För den stora stygga vargen är riktigt förbannad nu. Vive la resistance!!!!!

 8. 17 januari, 2009 at 22:58

  Det kändes bara pinsamt när Olmert tackade alla för dess stöd, han fick till och med in FN-chefen och halva Europa. Det var en himla tur för Carl Bildt att inte han nämndes i uppräkningen av ”alla som Israel var glada att få ett så massivt stöd ifrån”. Antagligen var talet i första hand avsett för den inhemska publiken i Israel, det är ju val snart och det var ju därför man började döda palestinier. Nu är det över 1200 dödade och 600 skadade, och senast idag sköt de en fosforgranat rakt in i en skola och dödade ett par elever.

  Det här var den israeliska draksådden, nu kommer de att få skörda också. Och det blir en upptrappning av allt våld och det kommer givetvis att bli terrorattacker mot civila. De som förlorat sina barn kommer givetvis att utkräva hämnd.

  En annan sak är att Gaza nu är ockuperat igen. Tror man att det kommer leda till lugn i Gaza så tror man fel. Jag tror att blodbadet bara börjat. Palestinierna kommer att vara helt galna av hat och hämndbegär. Och jag kommer inte att klandra dem. Sedan får israels advokater skriva hur många tidningsartiklar de vill om den ökande antisemitismen.

  Nu HAR den ökat och det på ett klart mätbart sätt.

  Uppdatering: Aljazeera berättar 23.09 att det skjutits tre nya raketer mot Israel alldeles nyss.

 9. Joakim
  17 januari, 2009 at 23:03

  Börja med att läsa igenom kommentarsreglerna. Försök sedan att skriva samma sak på ett ICKE provocerande sätt! / Jinge

 10. The question
  17 januari, 2009 at 23:10

  Precis min undran Jinge, vad media kommer göra, största sannolikheten är att dom kommer använda ordet Haman väldigt mycket ihop med ordet terrorist, tills vi har accepterat vad Israel har gjort sedan lämmnar dom Israel år dödandet i smyg dom är redan inne… Hoppas för demokratin och för alla människor på denna jord att dessa få frihetskämpar orkar stå emot lite till…. För övrigt kan Israel ta sitt avtal riva det och stoppa upp där solen inte skiner

 11. Rawia Morra
  17 januari, 2009 at 23:12

  Ockupanterna är inne i Gaza Citys utkanter. Hade vi talat om Stockholm skulle israeliska stridsvagnar stå vid Skanstull, Liljeholmen, Danderyds Sjukhus, Solna och Sveriges Radio.

  Att tala om eldupphör är dock inte så dumt som ni tror!!! På måndag kommer Arabförbundets riktiga toppmöte att äga rum. Risken är stor att Jordanien och Egypten åtministone fryser sina diplomatiska relationar med Israel och att Mubarak inte kan pumpa in gratis gas till Israel om han vill behålla livet.

  Eldupphöret kommer på sin höjd att räcka ända fram tills Arabförbundets toppmöte är över. Och då blir det inte nådigt. För Olmerts hot i natt var bland det högmodigaste och mest fasansfulle jag hört!

  • 17 januari, 2009 at 23:16

   Ja han var helt enkelt gräslig! Men detta fortsätter, det skjuts redan nya raketer.

 12. moe
  17 januari, 2009 at 23:18

  Var det inte raketerna som Israel skulle stoppa?? Var det inte Hamas de skulle förgöra???
  Raketerna faller än över sioniststaten, och vad det gäller Hamas, vågade de inte ens komma nära! Det ända saken de har lyckats med är att attackera oskyldiga människor o barn! T o m FN-personalen fick smaka på rasiststatens feghet. Men det är precis vad man har förväntat sig av dessa ryggradslösadjur!! Bomba från sååå lång avstånd som möjligt! Tack gode gud att de misslyckas gång på gång!!

 13. glad
  17 januari, 2009 at 23:29

  Rasistinlägg undambedes! / Jinge

 14. bengan
  17 januari, 2009 at 23:32

  Verkar vara en väldig övertro på ett gäng tonåringar. Medelåldern är väl ca 17 år i Gaza. Svårkontrollerbar ålder. Med tanke på de stora kulturella skillnaderna mellan oss i västvärlden och ex Hamas är nog det enda språk de förstår maktspråk och då militärt maktspråk. Ofattbart att ingen tidigare reagerat på deras raketbeskjutningar och fördömt dessa. Varför sades inget när Hamas mördade 350 av sina egna landsmän 2007.

 15. katya
  18 januari, 2009 at 00:37

  Israel gör upp med Israel om vapenvila.

  Detta är ännu ett tydligt bevis på att det är ett ensidigt krig som inte bottnar i att det är Hamas som är problemet.

  Ibland undrar jag om Israel faktiskt tänker på sitt eget bästa i framtiden. Vem skulle vilja leva i ett område där alla omkring de avskyr dem på grund av deras egna hänsynslösa beteende?

  Vad skulle hända om USA försvagades och inte kunde stödja Israel?

  Vissa pratar om förintelsen och i samma andetag försvarar de Israels mord på civila i Gaza. Det är sånt ”som händer i krig”. Hur ska jag någonsin kunna sympatisera med Israeler. Vissa av de är en skam för de som verkligen dog under förintelsen.

 16. Lars
  18 januari, 2009 at 00:56

  Israels långsiktiga strategi är att mosa Palestinerna. Ingen gemensam stat och ingen två stats lösning.
  ur tror man att man skall kunna lös detta på annat sätt , hatet mellan folkgrupperna kan knappast bli större och en generation och även efter två kommer man fortfarande känna olust , obehag och kanske till och med hat.
  Endast israel skulle kunna lösa detta, men politiskt skulle minsta eftergift vara politiskt självmord om inte påtrycknngar kommer uifrån. varför inte en sydafrika bojkott eller ”rött vin från Fransoser”. Båda gjorde susen, eller.

 17. Aarrla
  18 januari, 2009 at 02:40

  Moe: Misslyckas gång på gång? Israel har aldrig misslyckats med nån militär aktion förutom Libanon, och om det var en förlust kan diskuteras. Sen att de har gått brutalt & hänsynslöst i Gaza håller jag med om.

 18. Kurt
  18 januari, 2009 at 06:59

  Israel säger sig nu har uppnått sitt mål med anfallet, men vad var då målet? Just att kriga utan ett mål är ett av de viktigaste brotten mot folkrätten. Rimligen var Israels mål just att döda ca 1000 personer jämnt samt att förstöra så mycket infrastruktur som möjligt.

 19. Mahatmah
  18 januari, 2009 at 08:45

  Om raketbeskjutningarna har slutat nu, så var de arrangerade av Israelerna från början.
  Jag vill gärna att vi uppmärksammar goda krafter som Dror Feiler, från arrangören Gaza solidaritet och ordförande för organisationen Judar för israelisk-palestinsk fred, som har lett demonstrationer mot kriget i Stockholm. Låt oss hoppas att det inhemska stödet i Israel för fred och försoning vuxit sig starkare.

 20. Nanna
  18 januari, 2009 at 10:55

  Visst Mahatma! Så fort en israel är emot slakt ska han få stora emotslaktpriset!

  Uppmärksamma Dror och andra du! Jag uppmärksmammar alla andra hjältar!

 21. Nanna
  18 januari, 2009 at 11:03

  Antonio,

  Mus kan du och missfosterstaten vara! Det är ju pudelns kärna! Israel har inte förstått att det är en liten mus som lever under elefantens fot, det vill säga de arabiska och muslimska folkens fötter!

  Jag är övertygad om att israelernas slakt på palestinska barn och kvinnor kommer att leda till deras undergång.

  Och du, vapenmakt är liksom inte mycket värd i dessa dagar. Det har vi sett i Irak, i Afghanistan, i Libanon och så i hjältarnas Gaza :-) :-)

  Leva Friheten! Leve Motstånden! Åtala krigsförbrytarna nu!

 22. Hayam
  18 januari, 2009 at 11:26

  Mahatma!

  Dror Feiler har verkligen inte lett och arrangerat något själv! MASSOR av människor var angagerade i det här.

  Israelerna som är emot massakern i Gaza bör hur som helst anstränga sig lite mer! Verkligen och helst på hemmaplan genom att skicka hem information om hur omvärlden reagerar.

  Men att Dror och andra är emot blodbad på ett värnlöst folk gör inte honom till ett extraordinärt helgon precis. Tvärtom det är hans förbaskade plikt.

 23. moe
  18 januari, 2009 at 11:52

  JEREZ:”trampa ihjäl den lilla musen”,
  Det har de verkligen lyckats!!! Det lilla musen har fått fler o fler anhängare, i Palestina, arabvärlden, världen! Medan elefanten har blivit fetare o fetare, förlorat sina vänner, och klarar inte ens av den ”lilla musen”!! ;)

 24. 18 januari, 2009 at 12:53

  Men hallå? Hur skall vi få fred i Mellanöstern, när vi inte kan låta bli att kasta ”brevbomber” på Jinges kommentarsida?!?
  Det trots att vi lever i ett annorlunda samhälle än de?

 25. 18 januari, 2009 at 14:18

  Jag såg filmsnutten med flickan i gröna tröjan ( nu kan jag inte hitta den) – kan någon föreställa sig hur det är att generation efter generation växa upp i flyktingläger? Så ofattbart fruktansvärt!Om flickan i gröna tröjan överlevt så hoppas jag hon får ett bra liv!

Comments are closed.