Ett år kvar på lördag

Aftonbladet skriver idag i ett antal artiklar om hur de rödgröna ska vinna valet. Många av dem som svarat på frågorna påpekar att välfärden ska rustas upp och att högerns orättvisor ska tas bort. I morse ringde en gammal kamrat som var bekymrad över att han var mer eller mindre tvingad att gå i pension i förtid, något som han lastade den sittande regeringen för. Samtidigt var han orolig för att högeralliansen skulle sitta kvar. Dessutom, sade han, nu ska Sverigedemokraterna inte få annonsera i tidningen och det kommer ge dem ett vattenfall på kvarnen i talet om att alla motarbetar dem.

Jag kunde givetvis trösta honom med de senaste opinionssiffrorna som berättar att de rödgröna nu leder med sex procent hos opinionen. Dessutom kommer Kristdemokraterna åka ur Riksdagen vilket gör att det är racksträcka mot mål. Sedan undrade jag förstås om jag tror på det där själv, det finns en risk för att analysen haltar.

Jag läste i någon tidning att Reinfeldt hävdade att folk kommer att stödrösta på (KD) för att de inte ska åka ut ur riksdagen. Det kan nog behövas, men dessa röster kommer definitivt inte från de rödgröna vilket innebär att de andra borgerliga partierna tappar ännu fler röster, något som jag inte beklagar.

Jag har också lagt märke till att Göran Hägglund blir alltmer desperat för varje dag som går. Han försöker hamna i tidningarna eller TV-studion mest varje dag för närvarande. Det är lite lustigt att skåda den sortens desperation så länge den inte drabbar de rödgröna partierna. En sak som jag hade oroat mig lite för var att Reinfeldt skulle få en mycket dominerande roll nu när Sverige är ordförandeland. Men han syns inte ett dugg mer än han gjort tidigare, ännu mer osynlig blir han när irländarna säger nej till Lissabonfördraget.

Att tidningarna hänger upp sig på att Aftonbladet tänker hjälpa (SD) på traven har jag full förståelse för. Det är definitivt inte rätt metod. Men den fråga som jag intresserar mig personligen intresserar mig mest för i nuläget är frågan om vem som ska bli justitieminister i en kommande rödgrön regering. Jag har inga som helst svårigheter med frågan om var jag ska lägga min röst, men blir min röst en röst på Bodström så blir det kanske piraterna som får den istället.

intressant Andra om: , , , , , , , dn svd ab123 t

  8 comments for “Ett år kvar på lördag

Comments are closed.