En obehaglig utveckling


Själv har jag länge reagerat på den uppenbara rasism som finns i det svenska samhället, och det finns dessvärre absolut ingenting som talar för att den minskar, tvärtom. Inte heller finns tecken som tyder på att regeringspartierna försöker göra någonting åt situationen.

Istället går det nazianstuckna sverigedemokratiska partiets representanter på en bal med klara nazistiska kopplingar i Österrike, och man gör det på den inter-
nationella förintelsedagen. (!!) Dessutom sägs en av dem som representerar Sverigedemokraterna där själv ha judisk bakgrund. Hur det är med den saken vet jag inte, men stämmer uppgiften så är det ett slag i ansiktet på miljontals människor vars anhöriga mördades av nazisterna under förintelsen, ett rejält slag dessutom.

Samtidigt med att nyheterna om nazistbalen i Österrike så har det dykt upp en ny rasistisk hemsida, ny för mig i alla fall. Sidan berättar om en händelse i Borlänge där man beskyller två icke namngivna invandrare för ett allvarligt brott. Detta trots att ingenting är känt om eventuella gärningsmäns etnicitet. Man illustrerar artikeln med en mörkhyad man som grinar upp
sig mot fotografen, och enligt uppgift så ”vill” inte polisen i Stockholm ta upp en anmälan om Hets mot Folkgrupp. Det är i alla fall det som en av anmälarna fick till svar på ett mejl som uppmärksammade polismyndigheten på detta brott.

Samtidigt nås vi av nyheten om att det brinner på två ställen i Arboga, inte speciellt långt från Borlänge. Det ena är en gammal restaurant som används som flyktingförläggning, och den är enligt Aftonbladets bild helt övertänd. Tidningen berättar också att en annan byggnad brinner, eller har brunnit, i Arboga. Eftersom man nämner det i samband med branden på flyktingsförläggningen så anser man tydligen att det kan finnas något slags samband, oklart vad.

Sverigedemokrater får givetvis gå på hur många nazistiska baler de vill, det gör de redan idag och det är knappast något som de kommer sluta med. Nu presenteras de väl dessutom som ”Members of the Swedish Parlament” på dessa fester, något som givetvis drabbar alla svenskar indirekt. Vi kan inte längre gömma oss bakom andra europeiska länder och hävda att europeiska fascister och nazister inte har något med Sverige att göra.

Vi har själva ett antal partier som antingen kan be-
skrivas som nazianstuckna eller som är öppet nazistiska, vi kan således inte längre hävda att detta är ett problem bara hos andra. Vi har dessutom en regering som i praktiken inte gör någonting alls åt saken, om det beror på att regeringen själv sitter kvar tack vare stödet från de nazianstuckna eller inte, det kan jag inte svara på, men jag vet att det ligger i farans riktning, om man säger så.

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex svt dn svd sr


14 svar till “En obehaglig utveckling”

 1. Europa marscherar igen.
  Men inte ens efter Breiviks fruktansvärda dåd
  har högerterrorismen tagits riktigt på allvar.
  Det är bara islamistiska terrorhandlingar som riktigt räknas, trots att de är
  statistiskt färre än högerterroristernas.
  Jag är livrädd för nazister! Det finns några i riksdagsmän i sd som jag inte skulle vilja möta när det är mörkt.
  Men vid massarbetslöshet och djupa klyftor så tenderar högerpopulistiska
  partier att öka sitt antal medlemmar, liksom våldet ökar.
  Tillståndet i landet och ute i Europa är oroväckande, vart går vi?

 2. Jag är rädd för sverigedemokrater när jag är ute. Jag ser nämligen ut som om mina föräldrar kom från något arabland, vilket de inte gör. Jag är skraj för att stöta ihop med dem ute, jag har åkt på stryk förr från det gänget! :-(

 3. Vad är det med den här balen som gör den nazistisk egentligen? Heilar de? Spelar de Wagner? Eller handlar det bara om vilka som brukar åka dit? Jag är genuint nyfiken, jag har läst om tidningarna och det står liksom inte men eftersom du beskriver balen som nazistisk utgår jag att du känner till detaljerna (även om du också missat att skriva ut dem)

  • Du får väl läsa länkarna till tidningarna. Jag ids inte relatera allt.

   AB: SD-politiker festade på skandalbal

   HÖGTID FÖR EUROPAS EXTREMHÖGER Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder och Kent Ekeroth var på balen i Wien tillsammans med flera företrädare för Europas extrema höger. HÖGTID FÖR EUROPAS EXTREMHÖGER Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder och Kent Ekeroth var på balen i Wien tillsammans med flera företrädare för Europas extrema höger.

   Gick på dans med nazistkopplingar – på minnesdagen för förintelsen
   WKR-balen i Wien har plockats bort från Unesco:s kulturarvslista på grund av kopplingar till nynazism.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14287026.ab

 4. Samtidigt sparkas teaterchefen för Nya Teatern i Budapest, då borgmästaren istället tillsätter den högerextreme Györgi Dörner som chef. Dörner vill spela pjäser som speglar ungerska ödesfrågor (vad nu det är), med ungerska regissörer och på ett konservativt sätt. Tidigare inriktning har enl Dörner varit degenererad. Någon mer som associerar till 30-talets ”entartede Kunst”?

  En sådan här utveckling är mycket skrämmande.

  • Man tor det är ett skämt. Verkar som att ledningen i det där landet har valt sina idoler från den europeiska 30-talshistorien; man kör till 100% efter regeringen Hitlers tillvägagångssätt.

 5. Kopplingen till nazismen på den balen framkommer inte annat än att vissa av besökarna är främlingsfientliga/invandringskritiska, så med de kriterierna är även öppnandet av Riksdagen i kyrkan en nazi-träff pga SDs närvara:)

  • Så nazistkopplingar och extremhöger står det inte menar du?

   Man skrev om det även förra gången och då var det inte årsdagen av Förintelsen.

  • WKR-balen arrangeras alltså av Wiener Korporationsring, en sammanslutning av flera högerextrema studentförbund.

   Det här är en väldigt gammal företeelse i Österrike och framförallt Wien. Studentförbunden befolkas av snubbar som skär sig i kinderna och kallar det duellärr. Och så klär de ut sig i pråliga husaruniformer och leker 1800-talet, etc. Kort sagt: en samling töntar.

   Men de senaste åren har töntarna börjar dra till sig farligare element. WKR och liknande sammanslutningar har blivit en slags tummelplats för både folk från de ”etablerade” högerextrema partierna och nynazister. De har helt enkelt hittat på ett sätt att träffas utan att det luktar ölkällare.

 6. Tja, jag bor i Borlänge, och jag har sett tillräckligt mycket här för att veta att invandrarna inte står för brottsligheten. Högerextremisterna, däremot, är en ständig källa till problem (lita på mig, jag har ärr efter påhopp från sådana (fast det var jag som stod upp när förståndet var pratat med dem)), de ligger bakom våld, skadegörelse, klotter och en massa sådant.

  Jag har också bott i det mest invandrartäta området i stan, och de trevligaste människorna som fanns där var just invandrarna.

  Så, för min del så ser jag gärna mer invandrare, men rasisterna kan vi ge en high five. I ansiktet. Med en stol. Och dumpa dem i dalälven. (Metafor, jag menar inte att någon verkligen ska göra det, även om jag inte skulle lyfta ett finger för att stoppa någon som verkligen gör det heller.)

  Just när det gäller våldtäkter så ligger Borlänge högre i statistiken för att vi har Sveriges största musikfestival. När man har 50 000 människor samlade i en vecka, många av dem fulla, så händer sådant. Jag försvarar inte handlingen, men sannolikhetsläran kan inte förnekas. 50 000 fulla människor leder till ett antal våldtäkter, slagsmål, skadegörelse, snatterier osv.

 7. Ah, en sak till: Det är korrekt att borlängepolisen inte tar emot anmälningar om hets mot folkgrupp. Jag har själv försökt några gånger när jag fått rasistiska flygblad i brevlådan, och polisen skiter blankt i det. Det var inte ens bara nedlåtande rasism, utan de pratade om att de ville upprätta en nationalsocialistisk diktatur där man skulle ”göra sig av med invandrarna”, och om det inte är, bland annat, hets mot folkgrupp så vet jag inte vad som krävs för att nå upp (ner?) till den nivån.

  Jag har också vid ett antal tillfällen sett direkt rasistiska ingripanden från polisen, och de gånger jag ifrågasatt bara bemötts med hot i stil med ”Passa dig, det är nog bäst för dig att inte lägga dig i!”. Tyvärr så var det innan kameramobilerna, så jag kunde inte filma händelsen för en ”camcorder truth jihad”. Så, är man invandrare i Borlänge bör man nog inte lita på polisen i en knipa, men jag hoppas att vi är tillräckligt många hederliga medborgare för att hjälpa en invandrare i nöd om det krävs.

  Det ligger nog någonting i det gamla skämtet ”Vad är det för skillnad på en skinhead och en polis? En mustasch.”…

  I mitt fall så slutade jag i alla fall få flygbladen efter att jag vid ett tillfälle tog dem på bar gärning och skällde ut dem. De blev kaxiga och hotfulla. Man blir inte kaxig och hotfull mot mig, speciellt inte på min egen mark, så jag hämtade kofoten och svingade den lite hotfullt i luften. Jag har inte mycket till övers för de där killarna med en frisyr som en vandrande penis, men en positiv sak ska jag säga om dem: de kan verkligen springa!

 8. Nu är ju även SD:s ’Stormtrupper’ på frammarsch. SMR misshandlade företrädare för Vänsterpartiet efter en antinazistisk demonstration i Ludvika. Obehagligt är bara förnamnet och det känns som om 90-talet är tillbaka.